Nie rozumiem O co chodzi w tym fragmencienie wiem czy powiększenie jest aż takie limitu do 500pkt.
Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
He he, jasne. Nie wiem czemu nie zajarzyłem że chodzi o limit punktowy regimentu.
A dodatkowe 200pkt. by zostało ogólnie? To są propozycje zamiast tego bonusu punktowego, czy po prostu dodatkowe jeszcze wsparcie, żeby polepszyć sytuację bestyjek?
A dodatkowe 200pkt. by zostało ogólnie? To są propozycje zamiast tego bonusu punktowego, czy po prostu dodatkowe jeszcze wsparcie, żeby polepszyć sytuację bestyjek?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Witam wszystkich wielbicieli zwierzopodobnych
Jako dopiero przymierzający się do tej armii (jak do tej pory gram WOCH) mam takie pytanie:
Jak ustawiacie szamanów zwłaszcza z herdstone shardem? Załóżmy hipotetyczną sytuację: 4 magów: 1 Lore of wild reszta shadow. Czyli ten z wildem ładowany dla popychaczki do jakiegoś oddziału a reszta? Do ungorów grabieżców i wokół kamyka? Jak zminimalizować ryzyko że jakiś kowboj/latające świństwo lub panika nam ich po prostu zdmuchnie?
Jako dopiero przymierzający się do tej armii (jak do tej pory gram WOCH) mam takie pytanie:
Jak ustawiacie szamanów zwłaszcza z herdstone shardem? Załóżmy hipotetyczną sytuację: 4 magów: 1 Lore of wild reszta shadow. Czyli ten z wildem ładowany dla popychaczki do jakiegoś oddziału a reszta? Do ungorów grabieżców i wokół kamyka? Jak zminimalizować ryzyko że jakiś kowboj/latające świństwo lub panika nam ich po prostu zdmuchnie?
Z tego co widzę i słyszę to prawie każdy gra inaczej. Jedni trzymają magów w 1 klocku gorów przy kamyku, inni shamanów solo, jeszcze inni w ungor ridersach.
Panika ? Panika to klasyk w bestiach, przyzwyczaj się.
Panika ? Panika to klasyk w bestiach, przyzwyczaj się.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Dzięki za odpowiedź. Przetestuje wszystkie warianty. A jeszcze takie pytanko bo przymierzam się do kupna jakiegoś potwora. Wiem że generalnie LT nie cieszą się zbytnim powodzeniem, ale który wydaje się wam najbardziej grywalny? Cygor, Jabber, gorgon czy może jednak stary dobry Giant?
oczywiście, ale pytał ktory jest najbardziej grywalnywertyg pisze:No ale też z drugiej strony płacić 275pt. żeby mieć stonethrowera... Za drogi jednak niestety.archeolog pisze:imo cygor jedynie na krańcu stołu miotający kamerdolami
marki w starej postaci były by fajne ale, bestigorki khorna, i z 2 rydwany tzeencha i mamy wymaksowaną magię (nie potrzeba herdstona), kolejny oddział bestigorów tym razem slanesha jako bunkier dla magów i do przodu.
Marki na herosach to generalnie padaka, podobnie jak nurgle za 50 fear
Dawniej też tak było a jakos Bestie nie koksiły bo te marki do najtanszych nie należą. Jednak byly by fajną opcją jako wspomagacz i dawały by o wiele wiecej możliwości.Klops pisze:marki w starej postaci były by fajne ale, bestigorki khorna, i z 2 rydwany tzeencha i mamy wymaksowaną magię (nie potrzeba herdstona), kolejny oddział bestigorów tym razem slanesha jako bunkier dla magów i do przodu.
tzeenach to +1PD
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Mam takie pytani, być może trochę naiwne, ale nie mam zbyt dużego kontaktu ze środowiskiem turniejowym, więc:
a) czy jeżeli zrobię razorgor chariot z orc boar chariot + dodam pumbagora którego zrobię z dzika od savage orc boar boyzów (po dodaniu odrobiny kososzponów i kolców wszelkiej maści powinien choć trochę przypominać pumbę...) to taki model (z racji tego, że nie ma modelu oryginalnego) zostanie uznany na dowolnym turnieju (w tym, co w szczególności mnie interesuje - masterze)? Największe wątpliwości mam co do obsługi - planuję wykorzystać stare, metalowe bestigory, ale woźnicę musiałbym zrobić z ungora (chyba, że gdzieś można dostać dosłownie przedpotopowe gory). W takim układzie nie mam WYSIWYG-u, bo ungor to nie gor... pomocy!
a) czy jeżeli zrobię razorgor chariot z orc boar chariot + dodam pumbagora którego zrobię z dzika od savage orc boar boyzów (po dodaniu odrobiny kososzponów i kolców wszelkiej maści powinien choć trochę przypominać pumbę...) to taki model (z racji tego, że nie ma modelu oryginalnego) zostanie uznany na dowolnym turnieju (w tym, co w szczególności mnie interesuje - masterze)? Największe wątpliwości mam co do obsługi - planuję wykorzystać stare, metalowe bestigory, ale woźnicę musiałbym zrobić z ungora (chyba, że gdzieś można dostać dosłownie przedpotopowe gory). W takim układzie nie mam WYSIWYG-u, bo ungor to nie gor... pomocy!