Hetera 2400 ETC - 18.03 - Mielec - 4CT
Re: Hetera 2400 ETC - 18.03 - Mielec - 4CT
Dopisz mnie, OnG, ID 3672.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Ale zajebiaszczy turniej się szykuje, tyle osób
Sorki - ale nie widziałem nigdzie więc dopytuję: czy już wiadomo jakie turnieje będą miały wielkości punktowe?
Czy faktycznie jest tak, że robimy jedną rozpę na wszystkie, czy tylko 1 armię wybieramy - a wielkości i formaty mogą być różne czy też w ogóle każde miasto sobie samo decyduje?
Jak to wygląda?
1. Mielec - 2400 EURO
2. Kielce - ??? EURO
3. Lublin - ???
4. Radom - ???
Czy faktycznie jest tak, że robimy jedną rozpę na wszystkie, czy tylko 1 armię wybieramy - a wielkości i formaty mogą być różne czy też w ogóle każde miasto sobie samo decyduje?
Jak to wygląda?
1. Mielec - 2400 EURO
2. Kielce - ??? EURO
3. Lublin - ???
4. Radom - ???
Czy poza zacieśnianiem współpracy między 4 fajnymi ośrodkami WFB z turniejom z cyklu Turnieju Czterech Miast przyświeca jakiś szczytny cel? Chodzi mi o to czy poza wymogiem gry jedną armią te turnieje się w jakiś sposób łączą czy to są (/będą) 4 niezależne od siebie imprezy które łączą ze sobą ludzie i gra jedną armią.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Po 4 turniejach będzie sumowanie punktów i klub/miasto, które w klasyfikacji zajmie pierwsze miejsce dostanie puchar (nie jestem pewien ale z każdego turnieju będzie się liczyć bodajże 3 najwyżej klasyfikowane osoby z klubu). Oprócz tego, osoba, która otrzyma największą ilość punktów otrzyma dodatkową nagrodę.LuciusII pisze:Czy poza zacieśnianiem współpracy między 4 fajnymi ośrodkami WFB z turniejom z cyklu Turnieju Czterech Miast przyświeca jakiś szczytny cel? Chodzi mi o to czy poza wymogiem gry jedną armią te turnieje się w jakiś sposób łączą czy to są (/będą) 4 niezależne od siebie imprezy które łączą ze sobą ludzie i gra jedną armią.
- White Lion
- Kretozord
1. Jedna osoba z każdego turnieju z najwyższą ilością dużych punktów liczy się do ogólnej klasyfikacji miasta/klubu i ma wpływ na zdobycie dla miasta/klubu Pucharu najlepszego miasta/klubu
2. Gracz który w ciągu tych 4ech turniejów zbierze najwięcej dużych punktów dostanie tytuł najlepszego gracza 4 miast oraz nagrodę dodatkową.
2. Gracz który w ciągu tych 4ech turniejów zbierze najwięcej dużych punktów dostanie tytuł najlepszego gracza 4 miast oraz nagrodę dodatkową.
Jedna osoba tylko liczona? Czy to będzie ukazywało rzeczywistą siłę danego klubu/miasta ? Może być jeden wymiatacz w mieście i cała reszta osób grających przeciętnie. Wydaje mi się że optymalnie byłoby liczyć 3 najlepsze osobyWhite Lion pisze:1. Jedna osoba z każdego turnieju z najwyższą ilością dużych punktów liczy się do ogólnej klasyfikacji miasta/klubu i ma wpływ na zdobycie dla miasta/klubu Pucharu najlepszego miasta/klubu
- White Lion
- Kretozord
po długich debatach pomiędzy organizatorami przeszła 1 osoba
Pierwszy 4-bój i tak jest testowy.
Zagramy, pomyślimy i na jesieni albo za rok zrobimy kolejny na zfeedbackowanych zasadach.
Pierwszy 4-bój i tak jest testowy.
Zagramy, pomyślimy i na jesieni albo za rok zrobimy kolejny na zfeedbackowanych zasadach.
Ok, więc testujmy
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Osobiście dałbym klasyfikację z turnieju na turniej jak w sporcie typu skoki biegi.
1 m - 100pkt
2 m - 80 pkt
3 m -60 pkt
4 m - 50 pkt
5 m - 45 pkt
6 m -40 pkt
7m - 36 pkt
8 m - 32 pkt
9m - 29 pkt
10m - 26 pkt
11m - 24 pkt
12 m - 22 pkt
13 m - 20 pkt
14m - 18pk
15m - 16 pkt
16m - 15 pkt
17m - 14 pkt
18m - 13 pkt
19m- 12 pkt
20m - 11 pkt
21m - 10 pkt
22m - 9 pkt
23m - 8 pkt
24m -7 pkt
25m -6 pkt
26m - 5 pkt
27m - 4 pkt
28m -3kt
29m - 3pkt
30m -1pkt
Turniej 4 miast jak turniej 4 skoczni.
1 m - 100pkt
2 m - 80 pkt
3 m -60 pkt
4 m - 50 pkt
5 m - 45 pkt
6 m -40 pkt
7m - 36 pkt
8 m - 32 pkt
9m - 29 pkt
10m - 26 pkt
11m - 24 pkt
12 m - 22 pkt
13 m - 20 pkt
14m - 18pk
15m - 16 pkt
16m - 15 pkt
17m - 14 pkt
18m - 13 pkt
19m- 12 pkt
20m - 11 pkt
21m - 10 pkt
22m - 9 pkt
23m - 8 pkt
24m -7 pkt
25m -6 pkt
26m - 5 pkt
27m - 4 pkt
28m -3kt
29m - 3pkt
30m -1pkt
Turniej 4 miast jak turniej 4 skoczni.
Nieeeee....
To będzie wypaczać całą idee - powinna liczyć się tylko suma punktów z bitew (dużych punktów) a nie wygranie turnieju.
A taka propozycja to nic innego jak premiowanie zwycięzców turnieju (wygram 2 - mam 200 punktów - kolejny za mną ma stratę 40 pkt).
Jeśli wygram turniej 1pkt... i tak mam 100pkt.
Jeśli zrobię totalne lanie dupy i następny za mną ma 38pkt. mniej - i tam mam 100pkt.
Ja wolałbym liczyć tylko duże punkty - będzie sprawiedliwiej i większe "kminy" i emocje!
To będzie wypaczać całą idee - powinna liczyć się tylko suma punktów z bitew (dużych punktów) a nie wygranie turnieju.
A taka propozycja to nic innego jak premiowanie zwycięzców turnieju (wygram 2 - mam 200 punktów - kolejny za mną ma stratę 40 pkt).
Jeśli wygram turniej 1pkt... i tak mam 100pkt.
Jeśli zrobię totalne lanie dupy i następny za mną ma 38pkt. mniej - i tam mam 100pkt.
Ja wolałbym liczyć tylko duże punkty - będzie sprawiedliwiej i większe "kminy" i emocje!
Pomijając wagę nagród to w 4 skoczniach dostaje się bonus (€) za czterokrotne stanięcie na najwyższym stopniu pudła.Murmandamus pisze:Turniej 4 miast jak turniej 4 skoczni.
Może jak Wam się dalej będzie współpraca układała to wspólnie powalczycie o zorganizowanie mastera w tej części kraju.
My właśnie z tym zamiaremLuciusII pisze:Może jak Wam się dalej będzie współpraca układała to wspólnie powalczycie o zorganizowanie mastera w tej części kraju.
@ Qba
Czy jest możliwość zabookowania miejsca jeszcze?? Myślę, że określę się najpóźniej w niedzielę (tydzień przed turkiem). Istnieje szansa, choć niewielka (niestety), że nie będę musiał pracować w niedzielę, jeśli nie będę musiał pracować w weekend 17-18 to się zjawiam w Mielcu z flaszką (zrobimy po turnieju )
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...