czy scrappy odeszły w niebyt?
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: czy scrappy odeszły w niebyt?
Gratuluje trafnego wniosku. Jedyne miejsce gdzie ma sens to gnoblar armylist
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Przepraszam, jeśli mój komentarz będzie złośliwy, ale czy długo zamierzasz pisać o tym jak bardzo jest plewna skoro stwierdzono to już dawno temu
- Król Goblinów
- Wodzirej
od siebie dodam tylko ze na poprzednim booku z dużą templatą myślałem ze są słabe- gdy wyszła nowa edycja pomyłam sobie: nooo way..mały placek, bez jaj.. i żeby było śmieszniej następna maszyna :Ironblaster.lol
A co za różnica w jakiej jest kolumnie? W RB jest wyraźnie napisane, że tylko "Stone thrower's Multiple Wounds(D6) special rule applies only to the high-strength hit...." a nie że wszystkie zasady specjalne dotyczą big hita.szeszej pisze:Wątpliwe, chyba że zwykła katapulta ma pod całym plackiem Multiple Wounds.
KB jest w kolumnie Special Rules, tak jak w zwykłej katapie jest tam Multiple Wounds (d6).
Nie zmienia to faktu, że w porównaniu z innymi opcjami w nowych Ograch, Scraplauncha jest słabawa. Ale obiektywnie to taka zła nie jest - wiele armii chętnie by ją przygarnęło
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
chyba tylko beastmeni
No bez przesady. Rydwan z niej ok, warty te 70-80 pkt. Pytanie czy mini-katapa jest warta 50-60 pkt. Pewnie nie do końca ale jakiegoś żalu też nie ma. Dobre trafienie w klocek to bodajże 25 albo 21 modeli. Na elfy zwróci się po jednym strzale.
Fakt, że aby była naprawdę warta wzięcia musiałaby kosztować tak ze 100 pkt...
Maciek
Fakt, że aby była naprawdę warta wzięcia musiałaby kosztować tak ze 100 pkt...
Maciek