OK misiu, jak Cię drażni, to jutro zmienię.Dastor pisze:Kielon masz brzydi awatar:P
WE vs CZOŁG
Moderator: Gremlin
Prosta sprawa: 4 armaty imperialne (special) i 2 armatki DoW (rare).Brat Tomasz pisze:o ku..wa co to był puchar STRONG MAN? co miał w rozpie Pudzian?bless pisze:. Było za to 6 armat (DoW), .
Na ostatnim Masterze (WI) grałem z takim potworkiem (armia Holana, ale przede wszystkim Niedbala i kolegi). Karl Franz sam z siebie nie jest jakiś mega powerny, ale w połączeniu już np. z dwoma czołgami i 4ema działami już tak.
Czołg można:
- przyblokować i przytrzymać (zwykle 2 tury, co wiąże się też ze stratą jednostki trzymającej: np. driad)
- klepnąć Treemanem i Treekinami (ale niebotyczny save sprawia, że i tak nie jest łatwo wklepać jakiekolwiek rany), czy tam smokiem.
- od biedy wcisnąć coś z zylionem ataków (ileś 1ek zawsze się rzuci)
Obecny czołg jest naprawdę ciężki do ruszenia - o ile stary się wciągało nosem Wildami, driadami, czy tym bardziej drzewem - o tyle obecny to masakra. Działko DoW w sumie na miejscu
Czołg można:
- przyblokować i przytrzymać (zwykle 2 tury, co wiąże się też ze stratą jednostki trzymającej: np. driad)
- klepnąć Treemanem i Treekinami (ale niebotyczny save sprawia, że i tak nie jest łatwo wklepać jakiekolwiek rany), czy tam smokiem.
- od biedy wcisnąć coś z zylionem ataków (ileś 1ek zawsze się rzuci)
Obecny czołg jest naprawdę ciężki do ruszenia - o ile stary się wciągało nosem Wildami, driadami, czy tym bardziej drzewem - o tyle obecny to masakra. Działko DoW w sumie na miejscu
Skąd to pytanie?Shino pisze:5tomasz czyzbys sie przerzucil na magiczne vc?
jak to skad? przeciez odpowiadanie na post napisany ponad 2 miechy temu to juz nekromancjaTomash pisze:Skąd to pytanie?Shino pisze:5tomasz czyzbys sie przerzucil na magiczne vc?
scimi na czolg to chyba trzeba driady od bokow zeby nie moglo pivotowac (ale bez szarzy na czolg.. bo niepotrzebnie zgina..) i po prostu dac mu zyc... z tak ograniczonym ruchem moze sie po prostu nie splacic...
Też metoda - po prostu z nowym Imperium to muszę sobie pograć, bo na WI grałem 2 pierwsze bitwy - wcześniej tylko przeciw staremu, które nie stanowiło problemu, a tymbardziej stary tank.Shino pisze:jak to skad? przeciez odpowiadanie na post napisany ponad 2 miechy temu to juz nekromancjaTomash pisze:Skąd to pytanie?Shino pisze:5tomasz czyzbys sie przerzucil na magiczne vc?
scimi na czolg to chyba trzeba driady od bokow zeby nie moglo pivotowac (ale bez szarzy na czolg.. bo niepotrzebnie zgina..) i po prostu dac mu zyc... z tak ograniczonym ruchem moze sie po prostu nie splacic...
... takie skromne pytanko... na ch... waye na czolg?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
mozna jeszcze olac...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Nie dac sie zlapac
Orki, oreczki, orczyce i orczątka Dla koazdego cos milego
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906
Wiesz ty co :< Driady to nie mięso armatnie!Jedy Knight pisze:Co za durny problem.
Jak już musisz, to wrzucasz oddział Driad za 96 i chcę zobaczyc czołgiste który to tym swoim d3 impaktów raz na dwie rundy walki złamie.
A wracając do czołgu to nie grałem jeszcze z owym ale z tego co mi wiadomo jest powolny wiec weźmie się jakąś szybsza jednostkę i jedziesz ale mogę sie mylić z swoją "taktyką". No cóż oby była dobra ta moja "taktyka" gdyż możliwe, że za niedługi czas będę zmuszony zmierzyć się z ów trabantem. =)