ograniczenia są na poziomie rozpiski, więc to czy zużyjesz scrolla czy nie, nie ma znaczenia, ani to czy np stracisz przedmiot albo zostanie ci zniszczona jednostka która ogranicza magię.- All modifiers are applied from the army list and will not change during the game.
kilka pytań początkującego 3
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 3
doczytaj zasady
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
mam pytanko w kwestii szarży, oto przykład:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mój oddział w combacie
mój oddział w combacie
oddział wroga
mój oddział który chce szarżować
Czy jest możliwość zaszarżowania? Oddział jest niby w strefie przedniej przeciwnika, no ale ten z kolei ma cały bok czysty. Jak powinno być?
mój oddział w combacie
mój oddział w combacie
oddział wroga
mój oddział który chce szarżować
Czy jest możliwość zaszarżowania? Oddział jest niby w strefie przedniej przeciwnika, no ale ten z kolei ma cały bok czysty. Jak powinno być?
Żeby szarża była udana, to między innymi musisz mieć możliwość dostawienia się do odpowiedniej strefy. W Twoim przypadku szarża jest możliwa, dostawiasz się jednym kolesiem do rogu przeciwnika.
Pod żadnym pozorem nie szarżujesz we flankę jak jesteś w przedniej strefie
pozdrawiam
Furion
Pod żadnym pozorem nie szarżujesz we flankę jak jesteś w przedniej strefie
pozdrawiam
Furion
Ogólnie jak ktoś czegoś szuka w booku to potrafię pomóc ale sam dla siebie nie daję rady .
Pytanie o Line of sight oraz slos itp pierdoły na które się teraz gra.
Czy będący w drugim szeregu bohater jest widoczny dla przeciwnika na potrzeby np snajperki deatha?
Czy będący w drugim szeregu bohater jest widoczny dla przeciwnika na potrzeby np snajperki deatha?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Snajperki z deatha nie wymagają LoS, a jedynie celu we front arcu modelu czarującego
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
OJ tam oj tam xD a na najważniejsze nie odpowiedział .
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Skoro widać przez wszystko to widać też bohatera w drugim szeregu.Gokish pisze:Ogólnie jak ktoś czegoś szuka w booku to potrafię pomóc ale sam dla siebie nie daję rady .
Maciek
mlepkows pisze:Skoro widać przez wszystko to widać też bohatera w drugim szeregu.Gokish pisze:Ogólnie jak ktoś czegoś szuka w booku to potrafię pomóc ale sam dla siebie nie daję rady .
Maciek
GUUUUUUUUUUUUPIE TO JEST
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
wolałem znacznie stary vlos bo maszyn już nie schowam za piechota i indirect shoot jest już prawie nie potrzebny
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Trochę się pogubiłem, co raz spotykam gdzieś wypowiedź że oddział ustawiony w kreskę stoi na stubbornie, rozumiem że mają go z innej zasady niż steadfast, bo ten działa jak oddział ma szerokość 5 modeli w przypadku piechoty. Czy też coś o czym nie wiem.
Jak stoi na stubbornie to ma zasadę stubborn.
Zasada stubborn daje zasadę steadfast bez względu na liczbę szeregów.
Poza tym to masz racje, oddział stojący w kresce musi mieć stubborna aby zdawać brake na zasadzie steadfast.
Zasada stubborn daje zasadę steadfast bez względu na liczbę szeregów.
Poza tym to masz racje, oddział stojący w kresce musi mieć stubborna aby zdawać brake na zasadzie steadfast.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
To już gdzieś było maglowane, ale nie mogę się doszukać. Może mi ktoś na szybko powiedzieć jakie jest prawidłowe ustawienie w przypadku oddziału z FCG i bohaterem ustawionych kreskę?
a.) 1dowódca2chorąży3muzyk4bohater?
b.) 1dowódca2bohater3chorąży4muzyk?
c.) 1bohater2dowódca3chorąży4muzyk?
Gdzie muzyk i chorąży w sumie dowolnie i tak nei można w nich celować, a rany przechodzą na oddział.
a.) 1dowódca2chorąży3muzyk4bohater?
b.) 1dowódca2bohater3chorąży4muzyk?
c.) 1bohater2dowódca3chorąży4muzyk?
Gdzie muzyk i chorąży w sumie dowolnie i tak nei można w nich celować, a rany przechodzą na oddział.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Dowódca nie musi ginąć i kaprys też mieć możesz
Chyba najwyższy czas przeczytać RB od nowa, mam jakieś uwstecznienie wiedzy. Ale jakby wam się chciało jeszcze odpowiedzieć na dwa pytania.
1 Bohater jest w oddziale w którym zostało już tylko trzech wojowników. Z ostrzału giną wszyscy trzej, bohater testuje panikę? Po mojemu tak, ale wole się upewnić, czy nie ma gdzieś jakiejś dodatkowej zasady w tej kwestii.
2 Sytuacja podobna, oddział miał stubborn, ale w wyniku ataków w CC zostali wybici, został sam bohater, czy tego brejka zdaje ze stubbornem? Po mojemu nie, ale tez sie dopytam j.w.
Z góry dzięki.
1 Bohater jest w oddziale w którym zostało już tylko trzech wojowników. Z ostrzału giną wszyscy trzej, bohater testuje panikę? Po mojemu tak, ale wole się upewnić, czy nie ma gdzieś jakiejś dodatkowej zasady w tej kwestii.
2 Sytuacja podobna, oddział miał stubborn, ale w wyniku ataków w CC zostali wybici, został sam bohater, czy tego brejka zdaje ze stubbornem? Po mojemu nie, ale tez sie dopytam j.w.
Z góry dzięki.
1. tak, ponieważ zniszczone zostało 25% oddziału.
2. nie.
2. nie.
Brygu pisze:1 Bohater jest w oddziale w którym zostało już tylko trzech wojowników. Z ostrzału giną wszyscy trzej, bohater testuje panikę? Po mojemu tak, ale wole się upewnić, czy nie ma gdzieś jakiejś dodatkowej zasady w tej kwestii.
Nie z tego powodu. Jeśli masz 4 herosów w oddziale składającym się z jednego typa, też zdajesz panikę, gdy zginie ten ostatni.Furion pisze:1. tak, ponieważ zniszczone zostało 25% oddziału.