Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
IMO Snajperki na wrone są średnie, ma za wysokie statystyki.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Czyli nie warto rzucić snajperki na tafa w wronę bo przeżyje ? To chyba nie doczytałeś że głupotę przy okazji złapie Poza tym modele za + 500 ptk mają brzydki zwyczaj nie ginąć od 2 snajperek, bywa...
Na wronie statystycznie masz zadanego jednego hita, a jeszcze musisz zwoundować w przypadku snajperki S i T, a ona oblać warda. Nie twierdzę, że w ogóle nie wato czarować we wronę, zwłaszcza jeżeli ma się piąstkę, ale statystycznie efekt jest dość słaby.
Jeżeli maiłbym wybór w co czarować, to wolał bym bić po heraldach, bez nich regimenty demonów tracą bardzo dużo .
Głupota na modelu z LD 9 i BSB w pobliżu nie jest wiele warta.
Jeżeli maiłbym wybór w co czarować, to wolał bym bić po heraldach, bez nich regimenty demonów tracą bardzo dużo .
Głupota na modelu z LD 9 i BSB w pobliżu nie jest wiele warta.
Eh ja gram na tym combie z greddy fistem więc jeśli wejdzie snajperka na S lub T i przykładowo uda mi się rzucić 10-6T wrony (czy ile ona tam ma) =4 lvl stracone i koniec czarowania głównie chodzi o to aby zabronić jej czarować bo wtedy nie pomoże np. bloodkom przepchać moich irongatów o to mi głównie chodzi a to że mogę ją przy okazji zabić to jest już takie dodatkowe.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A sam podałeś kolejny powód dla którego warto zabić wronę - 9 ld. Zwykły śmieć o ile się nie mylę poza 7 nie wychodzi
Testował ktoś 8 ludożerców w jednym klocku?
Wisła Kraków.
Nawet 10 w klocku. Sąd twardzi, ale wersja z pistoletami jest strasznie droga, a wersja scautowska jest ryzykowna, bo na niektórych przeciwników nie ma jak się wystawić.
Niemniej w CC wygar to ma straszny.
Niemniej w CC wygar to ma straszny.
Ja bym wolał dwie 4 niż jedną 8. Marnuje się dosyć mocno ataki z drugiego szeregu i stompy/impakty. Druga broń kosztuje grosze i 2x4 wypłaca wtedy 40 ataków a 1x8 32. Oczywiście mniejsze oddziały nie zawsze dostawisz do wroga i łatwiej je splewić ale z drugiej strony taktyczne opcje i możliwość wzięcia 4 zasad specjalnych są tego warte.
Maciek
Maciek
Jeżeli snajperzy to nie mniej niż 6 - testowałem mniejsze liczby w opcji poison + sniper i obsysają Co do 8 to miałem kminę właśnie odnośnie poison + sniper, ale to dosyć droga impreza.. Ale podejrzewam że w takim zestawieniu koszą aż miło
Wisła Kraków.
Ja w rozpisce mam 5 takich panów snajper poison i spisują się nawet nie źle. Zabili jednego bohatera od DOCHU i organe krasi. Na początku miałem też na nich sztandar z płonącymi atakami i wtedy pomogli blasterom zabić abominacje ale lepiej się spisują bez żadnego sztandaru. Jeśli nie ma celów to pomagają w CC bardzo dobrze każdy ma 5ataków z siłą 5 i 4WS. Jednym słowem całkiem całkiem się spisują.
U mnie opcja poison + sniper się nie sprawdza. Taki oddział jest droga, musi poruszać się wolniej niż reszta armii, a z racji wszechobecnego w dzisiejszych czasach covera trudno ustrzelić coś ciekawego. Wiadome, że czasem uda się zdjąć jakiś ważny model ale w grze z ogarniętym przeciwnikiem jest to bardzo trudne.
Ale sniper i poison w walce wręcz wygar ma też niesamowity, 5 ataków od każdego ogra, plus jak kupisz championa to świetna opcja, żeby rzucić challenge i ubić jakiegoś bohatera i uciułać dodatkowe punkty (6 ataków z poisonem i s5). No i nie musisz uzywać snipera, zawsze możesz oddać normalną salwę bez snipera w jakieś działa czy coś, poison też ładnie na to działa.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Kamil.Sz ma rację, z ogarniętym przeciwnikiem ciężko coś ustrzelić, ale są też inne cele do ostrzału, jak pisze Afro Maszyny ładnie spadają, ja używam opcji z płonącymi atakami, więc jakieś regeneracje schodzą przed strzałem z działa Sniper + poison to też spory straszak na przeciwnika, bo skutkuje określonym typem gry (będzie się starał kitrać bohaterów). No i to co powiedział Afro również 100% racji, taki oddział w walce mieli, tylko trzeba uważać na jednostki z większą siłą, bo jednyny minus to słaby pancerz
Wisła Kraków.
Działa, jest to w Faq
Wisła Kraków.