Pytania początkującego
Moderator: #helion#
Re: Pytania początkującego
Czy jak mam War Altar - który zna wszystkie czary z lighta - to czy mogę mieć 4 lvl z Lighta i znać cześć z tych czarów ?
Chodzi mi o to, czy to nie jest liczone jako loremaster, przez co czary nie mogą się dublować <prócz sygnaturki> . . .
Mam, nadzieję, że napisałem to w miarę jasno ale na pewno wiecie o co chodzi XD
P.
Chodzi mi o to, czy to nie jest liczone jako loremaster, przez co czary nie mogą się dublować <prócz sygnaturki> . . .
P.
Piękny pisze:Czy jak mam War Altar - który zna wszystkie czary z lighta - to czy mogę mieć 4 lvl z Lighta i znać cześć z tych czarów ?
P.
Oczywiście mozesz mieć takiego maga. Powiem więcej możesz mieć nawt maga 4lvl light jak i 2 lvl i znać nimi wszystkie czary z lol-a. umiejętość War Altara to bound spell.
A ja mam pytanie z innej beczki - jak się ma strzał z działa zadający K6 ran do przedmiotu który posiadają WE - który daje Warda +2 na ostatnią ranę? Oczywiście strzelam do "świeżego" herosa..
Ostatnio zmieniony 9 mar 2012, o 12:50 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
A tak jeszcze wepcham pytanie na to forum
War Altara się wsadza z tyłu ,żeby walił czarami ?
Czy jakieś kombinacje z oddziałem
do tematu o bohaterach na pegazach wrzucasz pytanie o Altarze...przenoszę do bardziej adekwatnego
pozdrawiam Helion
War Altara się wsadza z tyłu ,żeby walił czarami ?
Czy jakieś kombinacje z oddziałem
do tematu o bohaterach na pegazach wrzucasz pytanie o Altarze...przenoszę do bardziej adekwatnego
pozdrawiam Helion
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Witam,
mam dwa pytanka:
1) czy kapitan na pegazie jest traktowany jak kawaleria z 3 pkt. życia (wierzchowiec ginie razem z jeźdźcem), czy też należy go traktować jako postać na wierzchowcu (zarówno postać jak i wierzchowiec mogą zginąć oddzielnie, zdaje się test reakcji potwora jak zginie jeździec)??
2) czy jeśli arch lector na war altarze zaszarżuje na oddział, krzyknie pojedynek i go zacznie, to ołtarz, a konkretnie konie biorą udział w pojedynku, co za tym idzie reszta oddziału nie wali po rydwanie, czy też walczy sama postać bez koni, natomiast konie biją po oddziale, a oddział po rydwanie???
Proszę o odpowiedzi wraz ze wskazaniem z czego to wynika.
Dzięki za wskazówki.
mam dwa pytanka:
1) czy kapitan na pegazie jest traktowany jak kawaleria z 3 pkt. życia (wierzchowiec ginie razem z jeźdźcem), czy też należy go traktować jako postać na wierzchowcu (zarówno postać jak i wierzchowiec mogą zginąć oddzielnie, zdaje się test reakcji potwora jak zginie jeździec)??
2) czy jeśli arch lector na war altarze zaszarżuje na oddział, krzyknie pojedynek i go zacznie, to ołtarz, a konkretnie konie biorą udział w pojedynku, co za tym idzie reszta oddziału nie wali po rydwanie, czy też walczy sama postać bez koni, natomiast konie biją po oddziale, a oddział po rydwanie???
Proszę o odpowiedzi wraz ze wskazaniem z czego to wynika.
Dzięki za wskazówki.
1) bohater na monstrualnej kawalerii ma zasadę, że ginie razem z wierzchowcem i bierze się wyższą charakterystykę W.
2) jak bohater "wejdzie" w pojedynek to razem z wierzchowcem/tym na czym jeździ.
2) jak bohater "wejdzie" w pojedynek to razem z wierzchowcem/tym na czym jeździ.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Czyli mam rozumieć, że wrogiemu oddziałowi kiedy lector jest w pojedynku nie wolno bić w ołtarz.Bizim pisze:1) bohater na monstrualnej kawalerii ma zasadę, że ginie razem z wierzchowcem i bierze się wyższą charakterystykę W.