NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
wczoraj gadałem z jednym człeniem który to powiedział że kolejny book do WE nie będzie nazywał się Wood Elves ale Athel Loren i jej mieszkańcy będą pokazani raczej jako krwiożercze, złe i wścibskie kreatury, a nie tak jak do tej pory (nadal w jakimś sensie negatywnie) raczej łagodnie. Tylko kiedy to będzie... Aha i na pewno nie będą robić łączonego booka z bretą
Skąd Wy takie pierdoły wyciągacie ?Kefas pisze:wczoraj gadałem z jednym człeniem który to powiedział że kolejny book do WE nie będzie nazywał się Wood Elves ale Athel Loren i jej mieszkańcy będą pokazani raczej jako krwiożercze, złe i wścibskie kreatury, a nie tak jak do tej pory (nadal w jakimś sensie negatywnie) raczej łagodnie. Tylko kiedy to będzie... Aha i na pewno nie będą robić łączonego booka z bretą
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Boże uchowaj...
xYz
wiecej pierdół z łar syra:
Today a friend of mine sent me a out of the blue series of text blathering about woodies, I'll list them as they came.
"See the truth yet?"
"8th edition woodelfs are all about the trees. like, alot it is actually kinda annoying, freaking branches and wood everywhere."
"might as well call them tree elves"
"Warhammer armies: treefolk"
"by the way congratulations on your flying spite swarms"
"flying trees was the last thing I expected"
"Well...Tree Spirits"
"eat your heart out eagles, the trees have all the bases covered"
"Oh sigmar please grant upon me flying trees and he delivered, though probably not wat you expected."
"f*$&ing trees man Seriously"
"too many trees"
"also unless they breed like rabbits for the forest is infinitely large i don't know how wood elves can.has.so many guyz"
No dates were mentioned. Dunno where he gets his info, or even for that matter if it is trust worthy. But I figure I would throw it up here and see if anyone can confirm it.
Please take with salt
-
- "Nie jestem powergamerem"
Dokładnie. Do lasu pobratymcy ! Ja sam już zrobiłem treekiny z patyków i nie tak źle się prezentują. Ostatnio sam zacząłem grac na hordzie drzewek ,na razie na małe punkty ,ale na 1500 2 drzewa ,6 treekinów i 3x10 driad nieźle się sprawdza. A na booka czekam jak każdy mądry GW ostatnio nieźle mnie wku***a ,ale nadal mam nadzieje że nastąpi to... w tym roku ...
Powrót WE
Wieści z frontu złe. Wiadomo o pojawieniu się Imperium jakoś w kwietniu i dwarfów jeszcze w tym roku, kiedy? Nie wiadomo, w międzyczasie z 1-2 rzeczy do 40stki będą i hobbit, na tym ma być skupienie w tym roku. O WE wieści nie ma(o brecie zresztą też)
Info z zaprzyjaźnionego sklepu
Info z zaprzyjaźnionego sklepu
I podobno pod koniec roku ma wyjść jeszcze WoCh, info z podobnego źródła jak Urban. O WE cisza..
Wisła Kraków.
Oby było wogóle w planie, nawet tym dalszym.
Wyniki sprzedażowe naszej armii z tego co słyszałem w zaprzyjaźnionym sklepie są na zachodzie bardzo słabe i dlatego tak to wszystko wygląda..
Wyniki sprzedażowe naszej armii z tego co słyszałem w zaprzyjaźnionym sklepie są na zachodzie bardzo słabe i dlatego tak to wszystko wygląda..
Wisła Kraków.
Sevi pisze:Oby było wogóle w planie, nawet tym dalszym.
Na chlopski rozum, zle wyniki sprzedazowe powinny byc wlasnie powodem do wprowadzenia nowego booka. Jezeli cos sie sprzedaje dobrze, to sie przy tym nie miesza, zeby czegos nie spieprzyć. Slabo, ze nie ma planów na WE. Ta armia sie juz mocno postarzała, choc i tak ma wciąż zadziwiająco wielu fanów (przynajmniej w Polsce).
Właśnie, myślę że przecież tak było z Ogrami, nowa edycja i wielu nowych graczy. Ale w tej kwestii chyba nie ma logiki w GW bo VC chyba sprzedawały się dobrze, no ale teraz sprzedają się lepiej
Wisła Kraków.
HeheUrban pisze:Kolega chciał chyba powiedzieć że od pewnego czasu Mantic dobrze schodził
Coś w tym może być.wracając do WE, nie wiem czemu ale... plotka o hybrydzie z bretką, w obliczu braku informacji o obu armiach zaczyna mnie przerażać...
Wisła Kraków.
Szkoda trochę olewniczego podejścia Genialnego Wydawcy do sprawy Leśnych, bo fakt, naszą korę porasta już stary mech, tym bardziej szkoda jak się widzi reedycje całkiem świeżych podręczników które są ciekawe, zróżnicowane i na grywalnym poziomie.
Z drugiej strony nadal gram tą armią i nie uważam jej za jakąś słabą, szczególnie na euro. To jest ciekawe że armie stricte 6 edycyjne są tak kompatybilne z 8ed ( poza detalami )
Z drugiej strony nadal gram tą armią i nie uważam jej za jakąś słabą, szczególnie na euro. To jest ciekawe że armie stricte 6 edycyjne są tak kompatybilne z 8ed ( poza detalami )
Marketing i parcie na monetę Gównianego Wydawcy sra na takie sentymentalne podejście... niestety. Też czekam na nowe WE ale do 2013 mogę sobie darować jakiekolwiek rozgrzebywanie kupy.Czopek pisze:Szkoda trochę olewniczego podejścia Genialnego Wydawcy do sprawy Leśnych, bo fakt, naszą korę porasta już stary mech, tym bardziej szkoda jak się widzi reedycje całkiem świeżych podręczników które są ciekawe, zróżnicowane i na grywalnym poziomie.
Znalazłem na stronce GW w wardancerach taki tekst:
Wardancer Troupe Command
This boxed set contains 5 Wardancer Troupe Command models.
Availability:
This product is expected to despatch in three to four weeks.
Part Code: 99110204099
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że tam chyba nikt logicznie nie myśli.
Bo:
W momencie wydawania w kółko tych samych booków (VC, WOCH Demony) ograniczają zabawę w Warhammera do raptem paru armii.
Zamiast starać się utrzymać wszystkie armie na równym poziomie (booki, figury, zasady itp.) a co za tym idzie...
...ZWIĘKSZAĆ POPULARNOŚĆ warhammera to oni chyba chcą doprowadzić do znudzenia systemu.
Bo sorry ale nie kręci mnie granie wielkimi klocami piechoty i zabawa w czystą kostkologię
- "Kto więcej kulnie ten więcej zabije ten wygra combat"
I z pewnością armii nie zmienię jeśli ich polityka nie przewiduje przyszłości dla WE.
WE oczarowały mnie właśnie tą kombinarotyką, dzięki której wygrana cieszy o wiele mocniej niż overpowered armie z miliardem ataków, statystyk, z chorymi savami/wardami i pierdolniętą magią, którą można zniszczyć wrogowi pół armii w turę.
Gdzie do wygrywania wystarczy iść do przodu i zmiażdżyć combatem, mocnym strzelaniem i mocną magią.
Nie widziałem potencjału - w chwili obecnej idzie mi o wiele lepiej i gra sprawia o wiele więcej frajdy niż kiedyś
Uważam, że WE należą chyba do top3 najsłabszych armii ale mimo to wciąż są groźnym przeciwnikiem i przy odrobinie szczęścia można wygrać z każdym
Book byłby mile widziany.
Ale najważniejsze jest aby nie skreślali tej armii
Bo:
W momencie wydawania w kółko tych samych booków (VC, WOCH Demony) ograniczają zabawę w Warhammera do raptem paru armii.
Zamiast starać się utrzymać wszystkie armie na równym poziomie (booki, figury, zasady itp.) a co za tym idzie...
...ZWIĘKSZAĆ POPULARNOŚĆ warhammera to oni chyba chcą doprowadzić do znudzenia systemu.
Bo sorry ale nie kręci mnie granie wielkimi klocami piechoty i zabawa w czystą kostkologię
- "Kto więcej kulnie ten więcej zabije ten wygra combat"
I z pewnością armii nie zmienię jeśli ich polityka nie przewiduje przyszłości dla WE.
WE oczarowały mnie właśnie tą kombinarotyką, dzięki której wygrana cieszy o wiele mocniej niż overpowered armie z miliardem ataków, statystyk, z chorymi savami/wardami i pierdolniętą magią, którą można zniszczyć wrogowi pół armii w turę.
Gdzie do wygrywania wystarczy iść do przodu i zmiażdżyć combatem, mocnym strzelaniem i mocną magią.
Z początku męczyłem się niesamowicie grając leśniakami.Czopek pisze:Z drugiej strony nadal gram tą armią i nie uważam jej za jakąś słabą, szczególnie na euro. To jest ciekawe że armie stricte 6 edycyjne są tak kompatybilne z 8ed ( poza detalami )
Nie widziałem potencjału - w chwili obecnej idzie mi o wiele lepiej i gra sprawia o wiele więcej frajdy niż kiedyś
Uważam, że WE należą chyba do top3 najsłabszych armii ale mimo to wciąż są groźnym przeciwnikiem i przy odrobinie szczęścia można wygrać z każdym
Book byłby mile widziany.
Ale najważniejsze jest aby nie skreślali tej armii
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.