Vanaheim 1600 10.03.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Re: Vanaheim 1600 10.03.2012

Post autor: c4h10 »

PiotrB pisze:no wybacz ,że najpierw strzelałem - głupio mi - przepraszam :mrgreen: :mrgreen:
Piotr zawsze najpierw strzela, a później wali :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Caledor19 pisze:wiem wiem, ale mowisz ze ich posiekales flagrantami ale tylko odlatego ze WL bylo malo :wink:
nie da się po prostu powiedzieć gratuluję wygrałeś? :) Policzmy to więc... Za 300 pkt ty masz 20 WL ja mam 30 flagusów...
Twoi atakują na +3 z przerzutem a więc trafia 17 zadają 14 ran. Moi oddają 26 ataków - z przerzutem trafia 14 - (jedynki na wonda jak wiesz przerzucam przeważnie) - zabijam powiedzmy 13.... Jak widzisz wychodzi prawie na remis - nie był to więc przypadek ,że tak się stało. Ponadto zanim do mnie dojdziesz coś moje maszyny muszą robić ...do tego jest jeszcze miasma i inne ...
Ostatnio zmieniony 11 mar 2012, o 11:48 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Euro następny turniej. Ogrywanie się z najpewniej nowym draftem FTW :wink: Dzięki za turniej :wink:

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

no tak masz racje Piotrze i gratuluje wygranej :mrgreen:

tez jestem za formatem euro
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ja jestem za grą na Euro :)
Parówka, chociaż kusząca wymaga dużej przestrzeni.. A w MT jest z tym średnio :roll:
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

może być też euro :) na to euro co ciekawe Imperium nie ma prawie żadnych ograniczeń :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Euro

Parówki są niezdrowe

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Dzieki za turniej, do zobaczenia następnym razem :). Mi sie opcja paróweczki podoba
xYz

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

a moze male glosowanie kto jest za czym i trzeba sie szybko decydowac bo wolne w pracy musze sobie zaklepac no i oczywiscie trzeba zalozyc nowy temat do spamowania. ja jestem za parowkami!!

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Syraf pisze:a moze male glosowanie kto jest za czym i trzeba sie szybko decydowac bo wolne w pracy musze sobie zaklepac no i oczywiscie trzeba zalozyc nowy temat do spamowania. ja jestem za parowkami!!
Zaproponowałeś jedno z gorszych rozwiązań. Chyba, że robimy przedpłatę z oddaniem głosu. Wtedy to ma sens. Inaczej skończy się jak z ostatnim turniejem, na którym najwięksi agitatorzy nie pojawili się.

Syraf
Chuck Norris

nie dodalem ze liczylyby sie glosy osob ktore najczesciej pojawiaja sie na turnieju. spokojnie daloby rade wskazac 10 takich osob ktore byly praktycznie zawsze ale fakt faktem z spec herosami to byl blad . Chyba tylko Olo mial manfreda i nawet nie wiem czy bardzo przyczynil sie do wyniku. a i jeszcze Hary mial to swoje trolowe cos

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Syraf pisze:Chyba tylko Olo mial manfreda i nawet nie wiem czy bardzo przyczynil sie do wyniku. a i jeszcze Hary mial to swoje trolowe cos
Manfred BARDZO przyczynił się do wyniku, również na nim grałem :)

Syraf
Chuck Norris

czyli tylko moje biedne VC nie mialy spec herosa no coz a myslalem ze znow wszyscy to zlekcewaza tak jak ostatnio

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

I podobała się gra na specherosach?
Przyznam ze zawsze na turniejach brakowało mi tej możliwosci. Teraz można było raz czy drugi zagrac a ja akurat nie mogłem :/
Ale wracając do tematu - imo podnosza atrakcyjność gry, dodają kilka fajnych opcji (jak np goblinski Snagla czy Apopas w TK) To że ludzie ich nie wystawiają - to tym bardziej dopuszczać, widać nie jest to jakaś megapotęzna opcja. Oczywiscie mówimy o tych dopuszczonych przez Młotkowego. Przecież i tak na czyste Euro siłą rzeczy nie gramy (inne limity punktowe)..

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Rozmawiałem dziś z Przemkiem i wolny termin jest dopiero w kwietniu :P
Mamy więc trochę czasu na ustalenie formatu.
Ja jestem przeciwko specjalnym bohaterom. Kolejny turniej chętnie zagrałbym na euro (ale musimy wziąść pod uwagę że zapewne będzie dużo chętnych - tak jak ostatnimi czasy - a my będziemy mieli mniejszą liczbę miejsc) ile wchodzi osób na dużych stołach do Vanaheimu? Jest też druga opcja - ciągniemy dalej mini punkty i gramy np 2000 małe euro (oczywiście na stołach 48x48 i mamy 20 miejsc).
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Ja jestem przeciwko specjalnym bohaterom
A jakiś konstruktywny argument?

Syraf
Chuck Norris

moim zdaniem dopuszczenie bohaterow specialnych w tym przypadku zalpowinno zalezec od limitu pkt jaki zostanie ustalony. na np2k pkt Niektore armie beda w stanie wystawic specialnego lorda a inne juz tylko herosa i to nie bedzie za sprawiedliwe. Dla mnie limit pkt przy dopuszczeniu speciali to powinno byc jakies 2800

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Dlaczego? Przecież i tak jak mówicie prawie nikt nie wystawia.. A imienny bohater nie musi zaraz być lordem.
I powiadaszasz że nie każda armia ma możliwosc wystawienia spechero na powiedzmy nawet 1600 pkt? A która, np?
Konkretnie proszę :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

A co z opcją gry w plenerze? Jak pogoda dopisze (skoro to będzie kwiecień to jest szansa na brak deszczu), bo chyba blatów jest sporo, tylko miejsca mało. Jednak problem jest tego typu, że dajmy na to limi postawimy na 20+ czyli parę stołów na zewnątrz,, pogoda się nagle zjebie i co wtedy? :D Kto będzie grał kto nie jeśli przyjdzie osób więcej niż pomieści sklep?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Fluffy pisze:Dlaczego? Przecież i tak jak mówicie prawie nikt nie wystawia.. A imienny bohater nie musi zaraz być lordem.
I powiadaszasz że nie każda armia ma możliwosc wystawienia spechero na powiedzmy nawet 1600 pkt? A która, np?
Konkretnie proszę :)
Konkret? - Bretonnia :P
Vae victis!

ODPOWIEDZ