Lubelska Liga Warhammera

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
szeszej
Falubaz

Re: Lubelska Liga Warhammera

Post autor: szeszej »

A propo różnych form i cykliczności - miał być jakiś turniej niedługo w lublinie, a przynajmniej tak twierdziles na ostatnim :P

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Szeszej przekierowywuje cię
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 56&start=0

Powstała inicjatywa turnieju 4 miast (Radom, Mielec, Kielce, Lublin). Czytając ten temat który ci podałem wszystko ci się rozjaśni a przy okazji zapraszam na wypad ;)

szeszej
Falubaz

Czop mi wspominał o tym, ale primo nie wiem jak z samochodem, secundo jak zobaczyłem temat to lista była pełna.

Awatar użytkownika
rdsnajper
Wałkarz

Post autor: rdsnajper »

Z samochodem to nie problem. gorzej że lista zamknięta i kierowcy (ja i sokal) gramy w 70% proxami :P

gramy w ten weekend reszte gier jakie nam zostały ? Czytaj wszyscy na Lizaki :P

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

No trzeba dorwać Crane'a .
Więc niech się wypowie sam zainteresowany gdzie i kiedy jest możliwość wsadzenia maski lizakom :D
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Z tego co widzę to zwalniają się miejsca na turnieju w Mielcu. Także możecie próbować wbić.

Graliśmy sobie właśnie z Bojem bitewkę na 2800pkt ze scenariuszem Meeteing Engagement.
2385:662 dla mnie co daje wynik 17:3. Jak Bojo wróci z uczelni to może walnie raporcik :P

A tak przy okazji sprawdźcie czy wpisałem wszystkie wyniki które mi zgłosiliście!
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

no to raporcik....eh sukces że nie wywaliło mi generała z magii :) i przeżył całą grę...to już coś...
kawaliery z wampirem to cudo! ten pan wsadza po same kulki i nie stosuje nawilżaczy!
eteryki oczywiścue fajna sprawa, lecz barbary bez lora death sie nie nadają...szkoda bo bym je wywalił dodał jeszcze 3 wraciaki a co! :D

Ja zaczynałem a więc....

1.tura

idę delikatnie w przód(mój błąd). Kawaliery zajmuja lepsze pozycje. Varghulfy czają się na stedzie i ogólnie to zero czegoś konkretnego.
Maciek trochę popluł i jeden varghulf poszedł sie czochrać i w sumie to tyla.

2.tura
kawaliery dochodzą na pozycje dogodne do walki. Szkiele z eterykami bezczelnie idą po ryj, a zombiaki przygotowują się aby dostać wpierdol. 2kohorty zblokowane i czekają na śmierć. Varghulf szarżuje w domek gdzie są salki i ginie :)
OD maćka zbieram wpierdol ze strzału i czuję jak Czerwona Furia mnie zalewa po utracie mojego drugiego misia!

3.tura
no to teraz jeb! szkiele obsadzone eterykami w 1szeregu(3wraciaki i 2basie) szarża na jedną kohortę. Kawaliery z BSB i Lordem na drugą, a pomagają im zombiaki aby ściągnąć mu uporczywość. Tutaj bez rewelki...bijemy się w mojej i jego turze. Aha zombiaki szarżują na domek aby przegnać złe salki. Dostają na buzię stedzia w turze Maćka.

4.tura
Maciek jest pod wrażeniem możliwości wampira z furią( ja też) daje radę i taki brejkuje Maćka co turę...niestety on ściąga mi tyle zombiaków że nie mam przewagi w szeregach...do tego magia nie chce mi pomóc dorobić biedactw.
W tej turze eteryki łamią kohortę Maćka(w jego turze) i oczywiście nie zaganiają jej...kohorta bezczelnie stoi za skinkami, a eteryki pozbawione supportu szkieli czują się samotne...
w tej turze kawaleria łamie drugą kohortę i....nie zdała LD na reforma z przerzutem na 10....tura w dupe.

5.tura
Eteryki wykonują szarże na skirmisz, zjadają i wpdają w kohortę która im uciekła...w turze Maćka wchodzi z lajfa jakieś tam tarcza co hity zadaje, ale eteryki sie trzymają(bodajże każdy z 2d6hitów zarwał po ranie i jest wesoło) :) w między czasie 2stegaony zjadły wszystkie śmieci i dorwały się do zombiaków w których jest duży nekros...udaje mu się przeżyć ture ale potem w turze Maćka sciągneliśmy już te zombiaki...Kawaleria się ustawia i zaczyna sie dylemat co robić...Oczywiście Maciek rozstrzeliwuje mi całe BK tak ze zostaje BSB i lord.

6.tura

Lord z BSB aby nie zostać ustrzelonym robią szarże na domek gdzie są salki...eteryki wyparowały(albo w 5turze Maćka albo w mojej 6 nie pamiętam) zombi heroicznie robią szarże na slana...(zawsze to 2x na 10 zdaje może obleje... zawsze to z 700punktów :D )
Maciek robi dożynki ogarnia wszystko co może...ginie mi BSB uszarpany z flary od engine...zombie nie łamią slana(dziwne nie? ;) ) Lord z jedną zadaną raną ustał z salkami.

Maćkowi została 1 kohorta+2stedzie+skirmisze(2utłukłem z 6?) 2oddziały salek....mi został Lord na koniu+oddział zombi...masakra mocna ale dzięki za gre Maćku ;) fakt coś trzeba pozmieniać w tej rozpie aby była efektywniejsza...no i grać dużo grać!

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Bojek pisze: ...w tej turze kawaleria łamie drugą kohortę i....nie zdała LD na reforma z przerzutem na 10....tura w dupe...
Z tego co wiem po zbreakowaniu z automatu można zrobić reform jeżeli się nie goniło. Chyba że chodzi o przypadek kiedy gonisz kawalerią i w swojej nie zdajesz swifta.

Tak czy inaczej czytając raport spodziewałem się innego wyniku :wink:

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

ja spodziewałem się do 4tury sporej wygranej :D

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

no lizaki by pograly i planowaly w tym tygodniu, ale chyba nie bedzie nic z tego

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wpadajcie pograć do nas na mastera :) Jedyny master na wschodzie.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

szeszej
Falubaz

Nie ma ktoś może miejsca w samochodzie, żeby pojechać do tego Mielna? Snajper jednak czasu nie ma, a bez samochodu to się nie zgłoszę :) Pisać PW pls

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

szeszej pisze:Nie ma ktoś może miejsca w samochodzie, żeby pojechać do tego Mielna? Snajper jednak czasu nie ma, a bez samochodu to się nie zgłoszę :) Pisać PW pls
Na chwilę obecną mamy właśnie ostatnie miejsce w aucie więc się zgłaszaj :wink:
Karli pisze:Wpadajcie pograć do nas na mastera :) Jedyny master na wschodzie.
Obecnie skupiamy się na Mielcu ale do Białego trzeba w końcu zajechać na mastera, nie ma bata.
Liczę na to że podobny skład jak do Mielca będzie w stanie ruszyć na Białystok. Co Wy na to panowie ? :D

szeszej
Falubaz

No to wysyłam zgłoszenie.

A co do mastera to pewnie, niech mi tylko czop za darmo pomaluje wszystkich skavenów :]

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Nie ma najmniejszego problemu :wink:

Awatar użytkownika
rdsnajper
Wałkarz

Pierwsza grupa (czytaj Crane)- kiedy gramy ostatnie mecze? :)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Właśnie właśnie, Crane coś kombinuje więc Szeszej - kiedy rewanżyk ? Ja bym jeszcze przed Mielcem zagrał bitewkę :wink:

szeszej
Falubaz

Rewanżyk może w czwartek za tydzień, wcześniej nie dam rady. Jeśli nie czwartek to weekend następny.

Awatar użytkownika
rdsnajper
Wałkarz

w sumie i tak mniej sie dzieje w 2 grupie :) Nie wybudzili się jeszcze ze snu zimowego.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Czopek pisze:Właśnie właśnie, Crane coś kombinuje
Crane to mądry człowiek, poczeka jeszcze trochę, wszystkim zaproponuje 10:10 i razem z Czopem bez szarpania się wyjdzie z grupy. :wink:
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

ODPOWIEDZ