Vanaheim 1600 10.03.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Vanaheim 1600 10.03.2012

Post autor: Sevi »

LuciusII pisze:
Btw w najbliższą niedziele jadę na turniej do Mielca (format ojro), ktoś się tam kruszy i się robią wolne miejsca, jakby któryś z Was się tam chciał wybrać to mogę go zabrać.
Start turnieju o 9, o której trzeba byłoby wyjechać z Krakowa? Szkoda że to niedziela :?
Fluffy pisze: Jesteśmy battlowym zadupiem
Czas to zmienić. Od jakiegoś czasu nie mamy już 'mikroturniejów' tylko porządne lokale.
Ja już napisałem swoje. Dodam że tylko Ty chcesz grać na spece, jestem przekonany, że większość graczy uważa tak jak ja. Spece OK - ale do funowych gier, a nie na turnieje.
Wisła Kraków.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Sevi pisze:
Fluffy pisze: Jesteśmy battlowym zadupiem
Jak byście jezdzili po masterach - nawet tych blizej, ogrywali sie z innymi graczami z Polski, np turnieje w Oświecimiu, czy Bielsku, poziom by sie podniósł.
xYz

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Ja już napisałem swoje. Dodam że tylko Ty chcesz grać na spece, jestem przekonany, że większość graczy uważa tak jak ja. Spece OK - ale do funowych gier, a nie na turnieje.
Ech, "zdaje mi się" "jestem przekonany" i "większość".. A prosiłem o racjonalny argument. Szkoda.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

@Sevi mam tam 123 km, myślę że o 7 najpóźniej.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Flufy nikt Ci tego nie powiedział w twarz to ja to zrobię - DRUGI RAZ CHCESZ SPEC HEROSÓW I DRUGI RAZ WALISZ W H...A i nie przychodzisz na turniej. Bądź poważny i przestań. Ja też jestem przeciw a to z tego powodu ,że tylko niektóre armie mają coś do wystawienia a inne nie. To nie jest sprawiedliwe - koniec ,kropka.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

w specach najgorsze jest to, (chodzi o banowanie lordów i małe pkt), że np. takie HE nie mogą mieć BSB... no chyba, że kosztem maga ale wtedy antymagia całkowicie leży, chociaż i na to są sposoby. Ja bym tam Caradryna wystawił, ale co on niby ma robić w hordach WL? :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

PiotrB dobrze napisał.
Bądź poważny i przestań.
Kosa - co ma robić Caradryan w WL? Milczeć :mrgreen:

Gremlin - nie da się zaliczać co tydzień turnieju (jak jest się już w pewnym wieku), a raz w miesiącu poświęcać na to cały weekend, rozwój rozwojem, ale każdy ma rodzinę, dziewczynę studia itp. Każdy gra tyle na ile pozwala mu czas.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

LuciusII pisze: Btw w najbliższą niedziele jadę na turniej do Mielca (format ojro), ktoś się tam kruszy i się robią wolne miejsca, jakby któryś z Was się tam chciał wybrać to mogę go zabrać.

moze bym się skusił :)
kiedy będzie wiadomo co z wolnymi miejscami?
F.N.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

@Kosa Pytaj się organizatorów.
Ja na 100% jadę. Od jutra do sob po popołudniu będę poza siecią więc jak by się ktoś wbił to PW do mnie w sprawie wyjazdu, odpowiem w sob.

Co do spec hero myślę że można by było jeszcze na nich zagrać. Fajnie jak by były przejrzyste zasady ich dopuszczenia przez organizatorów.
Mnie teraz zniechęciło do wystawianie to że: a) GW nie wydał modelu, b) nie można było grać poksem tylko konwersją - kruca ledwo się zmuszam do malowania tego co chcę wystawić a mam jeszcze robić coś na chybcika co się pojawi sporadycznie i zapewne przy moim talencie będzie wyglądało gorzej od wystawionego wyciętego kartoniku, nie mówiąc o pustej podstawce. #-o
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Sevi pisze: Gremlin - nie da się zaliczać co tydzień turnieju (jak jest się już w pewnym wieku), a raz w miesiącu poświęcać na to cały weekend, rozwój rozwojem, ale każdy ma rodzinę, dziewczynę studia itp. Każdy gra tyle na ile pozwala mu czas.
Przecietnie gram 1-2 turnieje w miesiącu, średnio wychodzi mi 1,45 w tym sezonie ligowym. W tamtym roku zagrałem na 2óch turniejach. W gwoli ścisłości nie mowie o cotygodniowych turniejach ( 2 miesiace i ta gra bym mi zbrzydła przynajmniej na rok), a jedynie o pewnych "eventach" na które warto sie wybrać. Przy okazji godzę to z pracą, dziewczyna i innymi moimi hobby, na ktore poświęcam znacznie więcej czasu anizeli 2 dni w miesiacu.
xYz

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

PiotrB pisze:DRUGI RAZ CHCESZ SPEC HEROSÓW I DRUGI RAZ WALISZ W H...A i nie przychodzisz na turniej
Uważasz że siedzenie w robocie jest fajniejsze od grania w ludki?
Zresztą, co robię z moim czasem - moja sprawa, odpieprz się od tego. Nie mam obowiązku przychodzic na tury - zwłąszcza, że nieobecnośc sygnalizowałem wcześniej w obu przypadkach i na moje miejsce przyszedł ktoś zagrać. Nikomu nie zająłem miejsca.
Sevi pisze:Bądź poważny i przestań.
Ja już sobie dałem spokój. Szkoda mojego czasu na przepychanki "bo tak" i argumenty ad personam - bo na inne Was nie stać. A proponowałem tylko normalną dyskusję w sprawie. Przykre.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Flufy chcesz być traktowany poważnie to zachowuję się poważnie. Pewnie wymyśliłeś sobie jakieś mini combo ze swoimi spec herosami i dwa razy zbałamuciłeś już Seviego żeby ich dopuścił. Raczyłeś nie przyjść- twoja strata - na tym koniec bo wola większości jest inna - więc przyjmij to jak facet do wiadomości.

Gremlin - ja też staram sie grać dwa turnieje w miesiącu - ale dla mnie wyjazd na mastera na drugi koniec polski nie jest taki prosty .Ja mam dziecko które samo nie długo zacznie grać WFB ::) i żonę która uważa ,że za mało czasu poświęcam rodzinie - no bo przecież z czegoś żyć trzeba - a więc trzeba pracować. Czym będziesz starszy tym trudniej będzie z czasem. Ja ciesze się ,że są przyzwoite lokale w Krakowie a jak szczęście dopisze to i może jakiś master będzie...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Po zastanowieniu sie nie widze problemu w graniu na spec herosach. Dopuszczonych z mlotkowego. Jeddnak zbanowalbym niektorych w przypadku grania turniejow bez lordow.

Ponadto duzo osob chce grac na euro - czyli problem ze specami rozwiazuje sie sam.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Lokale będą lepsze. Trzeba znaleśc miejscówkę aby przyjąc dużą liczbę graczy (szczególnie spoza naszego, krakowskiego środowiska). W końcu przeciez się uda, powolnymi kroczkami :)
F.N.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Po zastanowieniu sie nie widze problemu w graniu na spec herosach. Dopuszczonych z mlotkowego. Jeddnak zbanowalbym niektorych w przypadku grania turniejow bez lordow.

Ponadto duzo osob chce grac na euro - czyli problem ze specami rozwiazuje sie sam.
I o takie podejscie mi chodzi. Euro - spoko, to "oficjalna" formuła. W innych przypadkach co komu wadzi?
Pewnie wymyśliłeś sobie jakieś mini combo ze swoimi spec herosami
Lol. Jakież to?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Gremlin pisze:
Przecietnie gram 1-2 turnieje w miesiącu, średnio wychodzi mi 1,45 w tym sezonie ligowym.

Mi wyszło w lidze w tym sezonie średnio 1,36 turnieju na miesiąc, w tym byłem na dwóch masterach (i jeszcze na ok 3 turniejach pozaligowych) - myślę że jest spoko :) podobnie jak Ty ogarniam w tym czasie inne hobby (Wisła > WFB) i jeszcze piszę magisterkę ;) Pisząc posta miałem na myśli że nie zawsze jest czas na wyjazdy na turnieje poza Kraków :)
Wisła Kraków.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Tak ogólnie doszedłem do wniosku, że dopuszczanie speców mija się z celem, jeśli nie można zagwarantować, że każdy na nich zagra.
Większość armii nie wystawi speców, bo nie ma to sensu, więc nie ma sensownego powodu, żeby na nich grać. Jeżeli koniecznie mielibyśmy szukać tego typu urozmaiceń, to dużo lepszym rozwiązaniem byłaby gra z bazylami, tudzież innym, z góry zdefiniowanym zestawem bohaterów dodatkowych.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Tak sobie pomyślałem ,że może byśmy do Babic pojechali jako drużyna w ramach zdobywania doświadczenia... To nie jest daleko w ostateczności można nawet do domu na noc wrócić... Potrzebne są 4 osoby - ja bym chętnie pojechał- ktoś jeszcze?
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

PiotrB pisze:Tak sobie pomyślałem ,że może byśmy do Babic pojechali jako drużyna w ramach zdobywania doświadczenia... To nie jest daleko w ostateczności można nawet do domu na noc wrócić... Potrzebne są 4 osoby - ja bym chętnie pojechał- ktoś jeszcze?
Niedaleko? http://pl.wikipedia.org/wiki/Stare_Babice :wink: <= "Miejsce: Szkoła Podstawowa w Starych Babicach" :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

kurde ja znalazłem Babice koło Chrzanowa :) to trochę zmienia - ale ja i tak bym pojechał :)

Bretonian Ty byś się nadał - masz pomalowaną armię i dobrze ją ogarniasz...zastanów się . Ważne ,żeby mieć pomalowaną armię...
Obrazek

ODPOWIEDZ