Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: The WariaX »

Arbiter Elegancji pisze:
Page 43 – Ringing the Bell
Change result 9-10 to “The Bell itself (not the Grey Seer)
immediately casts the Scorch Spell with a Casting Value of 5
(this requires no power dice and cannot be increased in any
way), see page 78.”
Przy okazji jeszcze, bo słabo to ogarniam, przeciwnik może to zdispellować?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

tak
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Czy ktoś z polskim AB może mi podać ostatni paragraf z fluffu dzwonu? Chodzi mi dokladnie o to jak było oddane DOOM DOOM DOOM :)

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Post autor: Gangrel »

...wszystko upadnie, wszystko zostanie zniszczone, giń, giń, giń...
moim zdaniem bardzo fajnie :)
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

szeszej
Falubaz

No właśnie pamiętałem, że ten dźwięk dzwonu był całkiem zgrabnie oddany, ale nie pamiętałem dokładnie jak :)

kufel007
Mudżahedin

Post autor: kufel007 »

BIM BAM BOOM
BIM BAM BOOM
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves

szeszej
Falubaz

#-o

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Mam takie wstydliwe pytanie:
jak należy efektywnie używać w grze slavewów???

szeszej
Falubaz

Sprawdzasz co cię najbardziej boli z sił przeciwnika i robisz tak żeby to coś musiało przejść przez jak najwięcej niewolników zanim dostanie się do twoich głównych sił.

kufel007
Mudżahedin

40-50 Slavów potrafi dłuuugo stać, w tym czasie Ty ładujesz z latarek/mortarów/katapek/czarów po przeciwniku, ew wbijasz się czymś z flanki. Przynajmniej ja tak gram
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Fajnie jest wbijac sie powiedzmy 40 slavami w jakis mocny malo liczny oddzial przeciwnika np. kawalerie. Wtedy walisz mortarem, farpfire throwerem lub katapulta po swoich i rozlosowujesz hity. Czasem przeciwnik dostaje wiecej hitow niz modeli liczy jego jednostka :) (nie jestem pewnie czy to do konca legalne, wiec gdyby ktos napisal czy tak wlasnie sie gra to bylbym wdzieczny)
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

Gangrel pisze:Fajnie jest wbijac sie powiedzmy 40 slavami w jakis mocny malo liczny oddzial przeciwnika np. kawalerie. Wtedy walisz mortarem, farpfire throwerem lub katapulta po swoich i rozlosowujesz hity. Czasem przeciwnik dostaje wiecej hitow niz modeli liczy jego jednostka :) (nie jestem pewnie czy to do konca legalne, wiec gdyby ktos napisal czy tak wlasnie sie gra to bylbym wdzieczny)
o ile się nie mylę, to teraz już nie rozlosowujesz, w co idą hity
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Pacek pisze:o ile się nie mylę, to teraz już nie rozlosowujesz, w co idą hity
A jak się liczy? Wszystko w przeciwnika?

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Templaty normalnie - co pod temlatem to pod templatem obrywa. A reszta shoting atacków np. z ratlinga wchodzi z automatu we wroga - nie rozlosowuje się

kufel007
Mudżahedin

Jak napisał Goglem i to jest właśnie piękne u szczurów w tej edycji :D Poza tym trafienie plackiem np. w slavy i Bretonską kawalerię (albo cokolwiek z T3) nawet w stosunku 50/50 jest baaardzo opłacalne :D
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Templaty normalnie - co pod temlatem to pod templatem obrywa.
Troche mnie ta zasada dziwi, jesli nasze nie obrywaja czemu zatem nie mozna walic do walki z clanratami :wink:

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Gangrel pisze:
Templaty normalnie - co pod temlatem to pod templatem obrywa.
Troche mnie ta zasada dziwi, jesli nasze nie obrywaja czemu zatem nie mozna walic do walki z clanratami :wink:
Bo nie ma dżemu

hiob
Plewa

Post autor: hiob »

a czary np 13 albo ostrzał gutterów tez nie jest rozlosowywany pomiędzy slave'ami a oddziałem/modelem z nimi w walce?

Gibon

Post autor: Gibon »

Rozlosowywuje się tylko to co nie ma templatki ew jeśli w czarze jest opisane np "Wrogie modele dostają na 4+, a członkowie klanu Eshin (lub jakiegokolwiek innego) na 5+ to wtedy losujesz normalnie jw. Czasami może to być kwestia umowna jeśli sprawa jest dyskusyjna. Tak uważam :).

kufel007
Mudżahedin

Zasada "Life is cheap" u Globadierów pozwala im strzelać do wroga związanego walką z dowolną naszą jednostką i wtedy się losuje w kogo.
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves

ODPOWIEDZ