Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
szeszej
Falubaz

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: szeszej »

Naprawdę proponuję poczytać FAQ do skavenów to nikt nie będzie wypisywał takich bzdur. Do walki z niewolnikami można strzelać wszystkim i wszystko trafia tylko i wyłącznie w przeciwnika (losowanie zostało usunięte w FAQ) oprócz znaczników (template), które trafiają zawsze to co jest pod nimi i tylko to co jest pod nimi.

Jedyne rozlosowywanie jakie zostało w szczurkach to, tak jak pisał kufel, globardierzy strzelający do walki wręcz. W przypadku globardierów strzelających do walki z niewolnikami nadal rozlosowuje się trafienia z powodu zasady "Life is cheap".

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

No przecież to właśnie napisałem na poprzedniej stronie :mrgreen:

Gibon

Post autor: Gibon »

szeszej pisze:Naprawdę proponuję poczytać FAQ do skavenów to nikt nie będzie wypisywał takich bzdur. Do walki z niewolnikami można strzelać wszystkim i wszystko trafia tylko i wyłącznie w przeciwnika (losowanie zostało usunięte w FAQ) oprócz znaczników (template), które trafiają zawsze to co jest pod nimi i tylko to co jest pod nimi.

Jest to ujęte w najnowszej erracie?

kufel007
Mudżahedin

Post autor: kufel007 »

Hmmm raczej nie w najnowszej tylko chyba od wyjścia 8ed :P
"Page 36 – Expendable
Delete the last two sentences."
Kupię:
Bretonnia
Ogre Kingdoms
Wood Elves

Gibon

My bad, faktycznie :). Mam to nawet zaznaczone w podręczniku. Jak widać mózg Off dzisiaj.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

MAm kilka pytań po dzisiejszej bitwie z TK. Ja ogólnie mało gram, a ostatni raz zdażyło mi się to jakieś 5-6 mieś temu więc jestem totalnie niezaznajomiony z zasadami.

1.) Czy bombardier będący z unicie globadierów i posiadający death globe musi (o ile chce) rzucać tą kulką e ten sam unit co reszta jego bandy czy może wybrać inny cel?
2.) Czy Tomb King (lub też jakikolwiek hero czy czempion) siedzący w oddziale 40 wojowników może skorzystać z look out sir jeśli zostanie trafiony z warp fire throwera? Czy jeśli ten sam odział posiada zasadę regeneracji od bohatera który nie został trafione przez WFT to czy taki oddział traci tą regenerację czy muszę trafić tego bohatera który daje tą zasadę?
3.)atakuję 8 TK uszi dwoma jednostkami. slejwami i abomką czy i wyrzucam 1 na rodzaj ataków abomki rozumiem zę slejwi tez dostają swoje hity od abomki? Czy mogę ustawić tak abomkę zęby nie dotykała slejwów a tym samym uniknąć tego rodzaju ataku?

Awatar użytkownika
Gooffy
Falubaz

Post autor: Gooffy »

1- musi strzelac w ten sam oddział.
2 - Moim zdaniem tak ale niech sie jeszcze ktoś wypowie. regeneracje niweluja ogniste ataki,więc ja tracą.
3 - dostawiacz tak aby najwieksza mozliwa ilosc modeli walczyła,wiec jezeli przeciwnik nie ma wystarcająco szerokiego oddzialu aby twoej oddziały sie nie stykały, to nie możesz.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

ad.2 - strzał z WFT to template, normalnie przysługuje LoS. No i jest to FA, więc normalnie zdejmuje regenkę.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Gibon

-Po ilu w oddziale wystawiacie Guttersów? Dajecie im poisony i sidłosieci? (PL AB).
-Seer ma magiczną ochronę na 4+, a jak dam mu Nikczemny Amulet, który oferuje magiczną ochronę na 5+ to kumuluje się to?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

-Seer ma magiczną ochronę na 4+, a jak dam mu Nikczemny Amulet, który oferuje magiczną ochronę na 5+ to kumuluje się to?
Niby z jakiej racji :P ? Kumuluje się tylko ward z MR [ w tym i od dzwou ], oraz tzheenchowy :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Gibon

Infernal Puppet pisze:
Kumuluje się tylko ward z MR [ w tym i od dzwou ], oraz tzheenchowy :mrgreen: .

Możesz trochę jaśniej, bo nie za bardzo jeszcze rozumiem "slang" szczurzy :mrgreen:.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Gallanomen pisze:
Infernal Puppet pisze:
Kumuluje się tylko ward z MR [ w tym i od dzwou ], oraz tzheenchowy :mrgreen: .

Możesz trochę jaśniej, bo nie za bardzo jeszcze rozumiem "slang" szczurzy :mrgreen:.

MR - to magic resistance. Daje dotatkowego magiczna sejva od obrażeń z magii ;-)
Czyli jak masz ward save 4+ i MR (2) to masz sejva od czarów na 2+.
Jak masz kilka ward sejvów to wybierasz tylko ten wyższy, nie ma kumulowania.
Z tym tzeentchem to jest taki czit chaosowy :mrgreen: i się tym nie przejmuj ;-)

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Kiedy porusza się Aboma? W fazie ruchów przymusowych czy normalnie?
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

przymusowych
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

ok, znalazłem, FAQ to zmieniło na zwykłe Random movements, a zwykłe random movements ma zawsze ruch w fazie ruchów przymusowych czyli miales racje, dzieki anyway
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Gibon

Czym proxujecie, bądź z czego robicie "Powierników Kadzideł Zarazy" (PL AB)?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

W boxie Plague Monków masz rączki z korbaczami, wystarczy że przykleisz je zamiast zwyklej broni i już możesz wystawiać ich jako censerów. Oczywiście miłym dodatkiem by bylo gdybys skonwertowal ich trochę bardziej lub pomalowal trochę inaczej niż mnichów :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Gibon

Ostatnio przeglądałem jednostki w AB zastanawiając się na rozpą nową i zauważyłem owego bohatera - Mistrz Śmierci Snikch. Wystawiacie go w swoich rozpach i czy w ogóle opłaca się go wystawiać? (270p).

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Na turniejach zazwyczaj się nie gra na speciali. Jeśli pytasz czy warto go wystawić na domowej bitewce to jak najbardziej, na takich bitwach nie ma jednostek które są oplacalne czy nie bo chodzi o czysty fun.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Gibon

Arbiter Elegancji pisze:Na turniejach zazwyczaj się nie gra na speciali. Jeśli pytasz czy warto go wystawić na domowej bitewce to jak najbardziej, na takich bitwach nie ma jednostek które są oplacalne czy nie bo chodzi o czysty fun.

Czyli na domówki jest dobry. Na razie i tak gram na domówkach więc popróbuje różnych opcji :).

ODPOWIEDZ