Baldur's Gate powraca odnowiony.
Moderator: Zaklinacz Kostek
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Baldur's Gate powraca odnowiony.
Dziś została zapowiedziana rozszerzona wersja Baldurs Gate nad którą pracują
Mają poprawić grafikę odnowić infinity engine i dodać nową zawartość do Baldura.
zapowiada się nieźle chociarz mało informacji jest narazie.
http://www.baldursgate.com/news/2012/03 ... d-edition/
Mają poprawić grafikę odnowić infinity engine i dodać nową zawartość do Baldura.
zapowiada się nieźle chociarz mało informacji jest narazie.
http://www.baldursgate.com/news/2012/03 ... d-edition/
No jestem tego ciekaw. BG II jestem wielkim fanem, grę w sumie znam na pamięć, z 10 razy przeszedłem na pewno . Mogę zagrać po raz kolejny w to samo z poprawioną grafiką, czy co to ma tam być, czemu nie .
Jakby jeszcze ruszyli najlepszą grę wszech-czasów, czyli Tormenta, to już w ogóle cacy.
Jakby jeszcze ruszyli najlepszą grę wszech-czasów, czyli Tormenta, to już w ogóle cacy.
-
- Masakrator
YES YES YES. Coś w związku z BG ruszyło. Szkoda, iż nie mmo tudzież kontynuacja.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
MMO i BG? Nevah.
Lest we forget:
-
- Masakrator
Zatem chociaż rozbudowane multi;p
Single player kojarzy mi się z onanizmem;p
Single player kojarzy mi się z onanizmem;p
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Czytanie książek też Ci się kojarzy z onanizmem?
Lest we forget:
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Jak zrobią MMO w świecie Forgotten Realms - ok, niech sobie będzie. Ale Baldur's Gate jako taki nie nadaje się do MMO. Z resztą multi też jest dość nieznaczącym elementem. Zawsze jak rozmawiam z ludźmi którzy grali/grają w BG to jakoś nie rozmawia się o multi tylko o tym jakich koksów się stworzyło, jakie comba wymyśliło, jak zarąbało smoki, kogo się miało w drużynie. Tyle ode mnie w kwestie MMO i BG, które na zawsze pozostanie dla mnie interaktywną książką
Lest we forget:
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Cytując Pumbę: czy Pan mówi do mnie? Równie dobrze mógłbyś się mnie spytać czy słyszałem Slayera.
Nie wiem ile razy od dnia premiery P:T go przeszedłem. Zatem tak: grałem, gram i będę grał. Bestialski Brokuł świadkiem (na jego nieszczęście), że jestem nieuleczalnym fanboy'em Tormenta.
Jednakże nie porównywałbym Baldursów z Tormentem - inny świat, inna koncepcja, inna Forma. Tak samo Fallout 1 i 2 to osobna bajka. Wszystkie te gry łączy jedno - niesamowite fabuły oraz światy, które wciągają i powodują, że chce się do nich wracać, a przy tym każda z nich jest inna i oferuje zupełnie różne doznania, przeżycia, przygody.
Lest we forget:
I to się robi ciekawe. Twórcy gier chyba gonią w piętkę z pomysłami na porządne RPG i odgrzewają kotlety. Czyli robią liftingi tego co już raz było, np seria Neverwinter (bazująca na AD&D). Z jednej strony to fajnie bo przyjdą nowi gracze i kupią grę. Ale co ma zrobić gość, który BG przeszedł 10 razy? Czy grać w starą, jak się to mówi oldskulową wersję, czy kupić wersję full HD, obrotową kamerą i antyaliasingiem x 500?. Dowcip polega na tym, że to tylko kwestie techniczne, fabuła się nie zmieni. Może dojdzie kilka questów w ramach DLC. Czy to warto?
Ostrożnie z takim zakupem moim zdaniem.
Póki co wolę posłuchać Fronczewskiego w starej wersji narratora ("przed wyruszeniem należy zebrać drużynę" - kultowe po imprezie gdy część kolegów już śpi a część chce wracać do domu:) ).
Ostrożnie z takim zakupem moim zdaniem.
Póki co wolę posłuchać Fronczewskiego w starej wersji narratora ("przed wyruszeniem należy zebrać drużynę" - kultowe po imprezie gdy część kolegów już śpi a część chce wracać do domu:) ).
Wczoraj, zaglądając na tę stronkę reklamującą BG: EE, zastanawiałem się czy pan Piotr znów będzie niszczył psychę próbującym "odpocząć druzynę" albo opuścić lokalizację (http://www.youtube.com/watch?v=Ph0yhtZDWIQ). Bez niego to nie będzie prawdziwe BG!Mauler pisze:Póki co wolę posłuchać Fronczewskiego w starej wersji narratora ("przed wyruszeniem należy zebrać drużynę" - kultowe po imprezie gdy część kolegów już śpi a część chce wracać do domu:) ).
Po 9 latach zagrałem znów... Kończę 2 rozdział.Mauler pisze:np seria Neverwinter
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
i bedzie można znów usłyszeć
"Ah dziecię Bhala się przebudziło, czas na kolejne eksprymenty"
"Ah dziecię Bhala się przebudziło, czas na kolejne eksprymenty"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Miło. Mam nadzieję, że będzie kompatybilne z różnorakimi modami jakich od groma fani do tej gry porobili. Sam mam znajomego który pracuje nad megamodem do baldursa II który ma kombinować kilka najwiekszych w jedną kompatybilną całość . A w zasadzie to już to zrobił, tylko usuwa nader liczne bugi jakie się przy graniu pojawiają. Gra się ponoć rozrosła do 11 GB z oryginalnych 3 .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Nie licze godzin jakie spędziłem nad BG
Super sprawą jest BG tutu, które pozwala grać w pierwszą częsć na silniku BG2, gra ma nową jakość Zastanawiam się jak będzie wyglądała nowa wersja
Super sprawą jest BG tutu, które pozwala grać w pierwszą częsć na silniku BG2, gra ma nową jakość Zastanawiam się jak będzie wyglądała nowa wersja
Wisła Kraków.
Mam nadzieję że będzie można szybko to to modować. Na dysku mam taki stos rónym modów z postaciami i nowymi zadaniami że głowa mała, fajnie gdyby umożliwiono twórcom łatwe przeniesienie swoich dzieł na nową wersję.
I pytanie nr. 2. Kto będzie podkładał głos pod polską wersję? Niestety, części świetnych aktorów już z nami nie ma :/.
I pytanie nr. 2. Kto będzie podkładał głos pod polską wersję? Niestety, części świetnych aktorów już z nami nie ma :/.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
jarek boberek moze wg mnie zdubbingowac całośc - a z tych istotnych dla BG2 brakuje chyba tyko śp KolbergeraMajestic pisze:Mam nadzieję że będzie można szybko to to modować. Na dysku mam taki stos rónym modów z postaciami i nowymi zadaniami że głowa mała, fajnie gdyby umożliwiono twórcom łatwe przeniesienie swoich dzieł na nową wersję.