Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Ingen175
Kradziej

Re: Piłka nożna

Post autor: Ingen175 »

Aha no racja. Kurcze, szkoda. Bo to małe jest. Zapytam na wszelki wypadek kogoś czy może zostać.
Zresztą chłopaki, straszny off top się zrobił :lol2:

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Dobra to co do piłki nożnej, czy byłby ktoś łaskawy napisać mi wynik meczu Parma - Milan? Bo pierwszy raz w tym sezonie nie zobacze meczu a bardzo bym chciał znać wynik jak najszybciej. Mój tel: 608-833-194

EDIT: Nie zobacze tylko drugiej połowy. A więc nadal nie będę znał wyniku :(

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Nie wiem kto mi napisał wynik, ale wielkie dzięki za to.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Ingen175 pisze:Bayern też mógłby, chociaż patrząc po ich formie w lidze .... to raczej nie.
Właśnie teraz Bayern ma turbo formę.
Robben od kilku meczów zaczął być tym samym grajkiem co jeszcze 2 lata temu.
3 mecz z rzędu Bayern wysoko gromi, tak jak pisałem wcześniej, jeżeli skrzydła Bayernu utrzymają tę formę, to wcale nie byłbym pewny Realu w finale, a i o mistrza Niemiec mogą spokojnie powalczyć.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kielon pisze:... a i o mistrza Niemiec mogą spokojnie powalczyć.
Zwłaszcza, że ostatnio Dortmund mocno obniżył loty. Póki co, większość meczów wygrywa jeszcze, ale męczy się coraz bardziej, jeszcze walka o meistra może być ciekawa...

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

No Bayern ostatnio ładnie sobie pogrywa. 20 bramek w 3 ostatnich meczach.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

woolfik pisze:Nie wiem kto mi napisał wynik, ale wielkie dzięki za to.
Nie ma za co :)
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Ingen175
Kradziej

Wiem, że to temat o PN ale skoro nie ma tematu pt. "Sport" to raz na jakiś czas można wstawić coś innego.

Kombinacja norweska znów wygrała : http://sport.onet.pl/zimowe/biegi/final ... omosc.html
Lek który bierze Marit został usunięty z lisy leków niedozwolonych i się zastanawiam czemu Justyna nie zacznie go brać. Skoro cały norweski team koksi (jak tylko lek wycofali to dało się zauważyć sporą poprawę u norweskich zawodniczek) to nie wiem co Ją powstrzymuje.
Wiem, że współpracuje w trakcie biegów z finkami czy innymi (kiedyś była P. Majdić ale teraz ...) ale jak norweżki mają za nic ducha sportu ...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie wiem, czy jest tak do końca, nie byłbym aż tak kategoryczny, choc takie usprawiedliwienie kusi mocno :wink: . Skoro można ten specyfik zażywać, to niech zażywa, kto chce, takie jest moje zdanie... Nikt Justynie nie broni chyba #-o . A czy to lek tak cudownie wpływa na Bjoergen - może i tak...

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Fajna była dzisiejsza zakończona wynikiem 3:0 próba generalna przed finałem Ligi Europejskiej :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Tak to jest, jak mecze pucharowe wykańczają zespół. Atletic był tylko cieniem ekipy z pucharu... Inna sprawa, że mocno osłabiony był...

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

oba zespoły były po meczach pucharowych i oba były mocno osłabione, nie wiem czy athletic bardziej czy valencia w której grał
czwarty (sic!) rozgrywający (ever banega, canales kontuzjowani, tino costa nie mógł zagrać) - mimo że to było ważne spotkanie
decydujące czy będzie jeszcze walka o 3 cią lokatę dającą LM bez eliminacji
mam nadzieję że w europejskim finale zobaczę mecz właśnie tych obu drużyn i będzie on bardziej wyrównany (wynik może być podobny :wink: )

Słynny dawnymi czasy ze swojego nosa Ferguson na konferencji pucharowej wróżył że młody, silny i głodny sukcesów zespół Athletic Bilbao będzie w przyszłości rządził.
Zresztą trudno ich nie lubić - zatrudniają tylko piłkarzy mających baskijskie pochodzenie (cantera) i od powstania Primera Division w 1928 roku nigdy z niej nie spadli
- jako jedyna poza R&B ekipa. Piękny wyjątek opierający się komercji w piłce.

a co do LM i ekip które zostały na placu boju - jako że nikt tego zespołu tu nawet nie wspomniał i jako wróg opcji niemieckiej w piłce
- kibicuję Marsylii, która w obecnej edycji dała radę już paru mocnym ekipom i w pucharze odbija sobie ligę
W 1993 przeciwko takim tuzom jak AC Milan (tamten Milan) też OM nie była faworytem a wygrała całą LM.
Na stronce uefa Franck Ribery przestrzegał że może być ona poważnym przeciwnikiem dla Bayernu. Generalnie cały bawarski sztab jest ostrożny w przewidywaniach
biorąc pod uwagę dwukrotne lanie jakie otrzymała Borussia Dortmund.
Co ciekawe - Niemcy w ankiecie na stronce Bilda uważali że jedną z trzech ekip mających największe szanse by wygrać LM jest Apoel (oczywiście Bayern a pożniej Barca najwięcej głosów tam)

Ingen175
Kradziej

Tiaaaa, Barca otrzymuje tytuł za XXI wiek, a pod uwagę biorą lata 1901-2000. Bardzo to ciekawe. Zwłaszcza iż w najważniejszych trofeach Real prowadzi (9 razy zdobyli puchar LM co jest rekordem). Nawet w krajowych prowadzą (31 razy zdobyte mistrzostwo Hiszpanii, co też jest rekordem) Tak mnie zastanawia czy nie dostała Farsa tej nagrody za ostatnie 5-6 lat.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Czemu piszesz, że biorą pod uwagę XX wiek?
Trochę dziwi mnie 10 poz. Romy. Jakoś tak nie bardzo mi to pasuje, to już prędzej np. Lyon... Akurat w XXI w. temu klubowi darzyło się chyba lepiej ,niż Romie, ale pewnie wyliczenia są słuszne, nie wiem...

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Nie podoba mi się tu tylko to, że Inter jest przed Milanem, ale 3 mistrzostwa z rzędu robią swoje. Ale nie wiem dlaczego Barcelona jest pierwsza. Aha już wiem, bo Messi tam gra :roll:

Ingen175
Kradziej

Ok, dobra jest. Rano był okres 1901-2000, więc to wiek XX by tu pasował. Musieli artykuł poprawić. Teraz to by się zgadzało.
To onet, więc wiecie jak jest. Tam albo są cycki, albo pomyłki albo kaczyński jest brzydki.

Wiesz jedno mnie tylko irytuje, jak Barca może być najlepszym klubem XXI wieku skoro ten "wiek" to ma 12 lat na razie. Jak będzie rok 2100 to niech wtedy ocenią, a nie oni po jednej dekadzie stwierdzili " ok, w sumie to Barca jest tak zajeb... że już teraz można powiedzieć że w tym wieku nie będzie lepszej drużyny".
Jak by było Najlepsza drużyna dekady czy coś w tym stylu.
Takie rankingi to niech sobie w d... wsadzą.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ingen175 pisze: Takie rankingi to niech sobie w d... wsadzą.
+1
Barcelonie kibicuję od lat. Faktycznie, obecnie zapanowała moda na ten zespół, wzbudza ochy i achy, imho w obecnym sezonie nie do końca zasłużone. Wkurza mnie ta moda. Jest mi jednak przykro, kiedy słyszę, jaka ta Barca jest kiepska i że nie powinna dominować w ostatnich 12 latach. Akurat ten okres chyba jednak jest najlepszy w wykonaniu tego zespołu spośród wszystkich klubów.
Nadal jednak nie mam pojęcia, po co jest ten ranking #-o i czemu taki okres wybrano. Można wybrać dowolny okres i rózne drużyny będą dominować :mrgreen:. Faktycznie, jeśli już, to taki ranking za XX wiek by może był sensowny... .

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Oglądam właśnie mecz Juve-Milan. Dawno nie oglądałem tak emocjonującego meczu. Ten bije nawet mecz Milanu z Arsenalem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jeśli dalej ktoś nie może się zdecydować, kto dzierży palmę pierwszeństwa wśród piłkarzy, polecam zapis meczu Barcelona - Granada. 3 gole i 2 asysty Messiego i festiwal gry. Mówcie, co chcecie, ale nie ma lepszego gracza...

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Kogo interesuje Messi przeciwko przeciętnej hiszpańskiej drużynie, jeśli toczy się taka walka o finał we Włoszech. Ale gratulacje dla Juventusu. Grali mądrze i pokazali, że chcą wygrać, a Milan przegrywając jakoś nie starał się nadrobić strat. Oprócz Scudetto zostaje Milanowi wyeliminowanie Barcelony, a reszta niech sie toczy jak chce :D

ODPOWIEDZ