Warsztat MiniMonsters

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Re: Warsztat MiniMonsters

Post autor: crovaxus »

jak dla mnie to robisz bombową robotę ;] trzymaj tak dalej! ;]
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
dargo000
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

Nowa wersja starej chaty którą kiedyś robiłem z gipsu. Cały model zostal nieznacznie powiększony, wprowadziłem kilka lekkich zmian w wyglądzie odchudziłem cały budynek i przygotowałem do odlewania z żywicy. Chata składa się z 14 częsci, wszystko jest łatwe do sklejenia i można malować. Całość jest lżejsza, chudsza ale dzięki żywicy wytrzymała.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Przerzuciłeś się na finecast? :lol2:

Awatar użytkownika
Rizzen

Post autor: Rizzen »

Wygląda super, dużo detali, świetna robota :)
Z technicznego punktu widzenia komin powinien sięgać kawałek ponad dach, ale rozumiem, że zaważyła praktyczna strona - łatwiej transportować i budynek jest mniej podatny na uszkodzenia?
Obrazek

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Chyba najlepsza twoja praca. Faktycznie masa drobnych szczegółów i śmiem pokusić się o stwierdzenie, że gdyby nie ten komin, który jednak dość mocno psuje całą pracę, praca byłaby porównywalna o ile nie lepsza z tymi domkami os GW ;]

Od dziś ten wątek będę śledził uważniej a jak zabraknie mi jakiegoś domku to z pewnością będę pukał do twych drzwi ;]

PS. Ile bedziesz sobie krzyczał za taki domek i jakbyś ustawił go na jakimś tle porównawczym bądź przy linijce.
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Niezła robota!
Naprawdę zrobiło to na mnie wrażenie, bardzo duża ilość szczegółów i dokładność.
Ile to z ciekawości będzie kosztowało?
Obrazek

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Naviedzony pisze:Przerzuciłeś się na finecast? :lol2:
Staram się nieustannie poprawiać jakość moich modeli tak więc powoli przechodze na odlewy żywiczne, cena jest troche wyższa ale jakość także.
Rizzen pisze:PS. Ile bedziesz sobie krzyczał za taki domek i jakbyś ustawił go na jakimś tle porównawczym bądź przy linijce.
Cena za chate to 39zł, jest już dostępny na allegro. Wysokość 10,5cm.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Super sprawa =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Fantastyczna cena! Imo organizatorzy jeśli masterów tudzież innych turniejów powinni jeśli sami nie potrafią pomalować i zrobić nabywać takie elementy terenu u ludzi takich jak Ty. Chałpa genialna!

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

No no naprawdę świetny :) Mam dwa gipsowe i muszę przyznać, że żywiczny faktycznie lepszy.
Kefas pisze:Fantastyczna cena! Imo organizatorzy jeśli masterów tudzież innych turniejów powinni jeśli sami nie potrafią pomalować i zrobić nabywać takie elementy terenu u ludzi takich jak Ty. Chałpa genialna!
Niestety to polscy gracze turniejowi wolą grać na płytach z dykty i kawałkach wykładziny zamiast lasów... musiałbyś zmienić ich mentalność a nie organizatorów ;)

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Teraz coś dla tych co sami lubią pomajsterkować - drzwi do domków. Modele są przestrzenne czyli mają przednią i tylną strone, to z myślą o tych co lubią otwarte konstrukcje w których środek jest też ważny, np. do Mordheima.
Obrazek

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

świetna robota =D>
Obrazek

Ushi

Post autor: Ushi »

dargo000 pisze:tak więc powoli przechodze na odlewy żywiczne, cena jest troche wyższa ale jakość także.
To super.
Czy i kiedy można się spodziewać wersji żywicznej twojej świątyni ?
Pozdrawiam
Ushi

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Świątynia też bedzie, ale musze najpierw wprowadzić małą zmiane odchudzjącą w podstawie świątyni. Nie chce żeby ilość zużytej żywicy na model podbijała bardzo cene tak więc najpierw to zrobie a potem wezme się za zrobienie formy i odlewanie.

Awatar użytkownika
xy5iek
Pseudoklimaciarz

Post autor: xy5iek »

Świetna robota!
Obrazek

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Kolejny pomysł na teren: wieża strażnicza, zrobiłem na razie pare szkiców, teraz trzeba wszystko przemyśleć pod kątem dokładnych wymiarów i zrobienia modelu do reprodukcji. Pokazuje tu na razie 2 ściany, pozostałe 2 mam w głowie ale nie będą się znacznie różniły od tych narysowanych. Mam nadzieje że szkice są czytelne i że będzie z nich wiadomo jak to ma wyglądać. Czekam na komentarze i jeśli macie jakieś pomysły co by tu jeszcze dodać lub zmienić to chętnie je poznam.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Jeśli mogę coś dorzucić: może coś stylizowane do dwarfów? browarek, wieża, cokolwiek? :D Od lat czekam na coś takiego z oferty GW ale się chyba nie doczekam...
Ogólnie super prace =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

miłośników dwarfów jest sporo. Jakby się coś pojawiło dla nich bez szaleństwa cenowego, pewnie by było wzięcie...

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Lepsza wieża uniwersalna do każdej armii niż tylko krasnoludzka ;)

Dół trochę nudnawy - może lepiej by wyglądała z dolnym poziomem nieco masywniejszym,
zbudowanym z większych głazów? Fajnie by było też dodać jakieś kamloty u podstawy.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Projekt wygląda fajowo. Zobaczymy co wyjdzie, a u podstawy starczy dodać jakieś kamloty i będzie ok. To w sumie i tak tylko kosmetyka.

ODPOWIEDZ