Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
Mogę spróbować. Wygląda jakby nie działało, ale co mi tam
A jak się będą sprawdzać niebustowani najci z bliżej nie określonym markiem (nie Khornem), w liczbie 2x6-7 jako czyściciele flanek i wsparcie?

Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- swieta_barbara
- habydysz
Lordunia wystawilbym na kucu z COC/bsb z banner of the gods.
Core: 2x17 slaneshytow
Trolle: 2x8 (jesli bsb)
Bez shrinow!

Core: 2x17 slaneshytow
Trolle: 2x8 (jesli bsb)
Bez shrinow!

Trolle wymagają ciut za dużych nakładów jak na swoje możliwości, w dodatku kosztuję o 10pkt więcej niż powinny.
Ale spróbuję.

Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
żartujesz? za możliowść mutowania prz regenie te 10 pts to nic. w dodatku rozwjązują problem magicznych ataków jak trzeba kasują banszetkę
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Więc jak z tymi rycerzami? Bez Khorna dadzą sobie radę? Niestety następnym razem w batlla pogram pewnie dopiero w maju, więc muszę na razie ograniczyć się do teorii. 

Nie. Po prostu nie. Nie odłożę najtów dopóki gram Chaosem na tym podręczniku!
nie gram WoCh'em regularnie, ale ostatnio spisała mi się dość dobrze taka zgraja...
1 Sorcerer Lord @ 345.0 Pts
No Mark; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour
Obsidian Lodestone [45.0]
Blood of Tzeentch [30.0]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 175.0 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Chaos Armour
Infernal Puppet [35.0]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 160.0 Pts
Conjoined Homunculus [20.0]
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 235.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Battle Standard
Bloodcurdling Roar [20.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
38 Chaos Marauders of Khorne @ 240.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Standard; Musician; Champion
22 Chaos Warriors of Khorne @ 400.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Halberd; Chaos Armour; Standard;
Musician
Musician
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 123
Total Army Cost: 2400.0
bohaterowie wroga nękani co ture nurglem i deathem wkońcu oddają punkty, wszystkich wyczyściłem do 4 tury.
duze klocki maruderów robią miazge, fakt ze schodzą od byle salwy łuczników, ale jednak to prawie 40 woundów do wklepania na każdym z klocków i tylko 240pkt - zastanawiam się tylko czy nie dać im dwuraków? albo jedni z flailami, drudzy z GW...
zagrałem lekko defensywnie, ale skutecznie i uważam rozpiske na +.
wcześniej kombinowałem z lorami Slaanesh+Nurgle(ale death+nurgle IMO troche lepszy)
Duzy mag(+1czar) Slaanesha oraz 2x mały mag Nurgla(puppet+homunculus)
ze slaanesha licze się z tym, że jest mało przydatnych czarów, ale myśle nad nim tylko ze względu na czar #6, w ostateczności rzucić można też #4 i #1
z nurgla jest kilka fajnych czarów, ale Lepper (
) i snajpery byłyby priorytetem.
a teraz prosze podzielić się jakimiś przemysleniami
1 Sorcerer Lord @ 345.0 Pts
No Mark; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour
Obsidian Lodestone [45.0]
Blood of Tzeentch [30.0]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 175.0 Pts
Infernal Puppet [35.0]
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 160.0 Pts
Conjoined Homunculus [20.0]
1 Exalted Hero of Tzeentch @ 235.0 Pts
Mark of Tzeentch; Chaos Armour; Battle Standard
Bloodcurdling Roar [20.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Charmed Shield [5.0]
1 Disc of Tzeentch @ [0.0] Pts
Musician
Musician
1 Hellcannon @ 205.0 Pts
Models in Army: 123
Total Army Cost: 2400.0
bohaterowie wroga nękani co ture nurglem i deathem wkońcu oddają punkty, wszystkich wyczyściłem do 4 tury.
duze klocki maruderów robią miazge, fakt ze schodzą od byle salwy łuczników, ale jednak to prawie 40 woundów do wklepania na każdym z klocków i tylko 240pkt - zastanawiam się tylko czy nie dać im dwuraków? albo jedni z flailami, drudzy z GW...
zagrałem lekko defensywnie, ale skutecznie i uważam rozpiske na +.
wcześniej kombinowałem z lorami Slaanesh+Nurgle(ale death+nurgle IMO troche lepszy)
Duzy mag(+1czar) Slaanesha oraz 2x mały mag Nurgla(puppet+homunculus)
ze slaanesha licze się z tym, że jest mało przydatnych czarów, ale myśle nad nim tylko ze względu na czar #6, w ostateczności rzucić można też #4 i #1
z nurgla jest kilka fajnych czarów, ale Lepper (

a teraz prosze podzielić się jakimiś przemysleniami

W trollach koniecznie Throgga, skutecznie ogranicza głupotę, a jak ż[rz?]ygają, to k6 dodatkowych rz[ż?]ygów się rzydaje. Szkoda, że ten atak nie działa z 2 ranków. :-[ Ale co tu dużo gadać, przydatne są 3 ataki z 2 [w hordzie z 3] szeregu, kiedy wojownicy cierpą ze swoją bazą 2 ataków. 16 wojowników z pancerzem 3+ i wardem 5+ jest równe 40 grasantom khorna z cepami, a są trochę drożsi.
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
Throgga? Niestety mówimy tutaj chyba bardziej o turniejach na których nie często można specjalnych wkładać.DragoMir pisze:W trollach koniecznie Throgga, skutecznie ogranicza głupotę, a jak ż[rz?]ygają, to k6 dodatkowych rz[ż?]ygów się rzydaje. Szkoda, że ten atak nie działa z 2 ranków. :-[ Ale co tu dużo gadać, przydatne są 3 ataki z 2 [w hordzie z 3] szeregu, kiedy wojownicy cierpą ze swoją bazą 2 ataków. 16 wojowników z pancerzem 3+ i wardem 5+ jest równe 40 grasantom khorna z cepami, a są trochę drożsi.
Co do 16 wojaków vs 40 marudów przy jakimkolwiek złożeniu nadal twierdzę, że wojaki robią z nich sieczkę