Tomb Kings by Młody

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Shino pisze:jesli drugiego swarma wystaiwasz 2" od pierwszego to obawiam sie drogi kapitanie polskiej reprezentacji, ze jestes okropnym walkarzem i trzbea bedzie przemyslec usuniecie cie ze skladu ;)
Na euro gram szczurami.
No i nie wiem o co mnie posądzasz, w booku dosc wyraźnie pisze ze jeden model zastępuje marker a reszta musi byc w 2 calach od pierwszego, czyli wychodzi jakby pod dużym templejtem. Jeżeli była jakaś errata to mnie popraw, ale nie wydaje mi się ;).
Chyba że chodzi ci że skirmisz nie może byc więcej jak cal od siebie, błagam nie rób ze mnie idioty :roll:
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dokladnie;] skirmish musi byc w 1" od siebie :) stad 2" nic nie daje jak masz tylko 2 bazy swarma;] ale i tak te 4.3" od markera sporo daja;] gorzej z 8" szarzy i 2d6 przy overrunie ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Skoro marker jest zastepowany to ja rozumiem, ze ten model jest kladziony dokladnie na markerze czyli srodek modelu tam gdzie środek markera. Inne położenie 1go modelu pachnie wałem, ablo co najmniej naginaniem zasad.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

no tak. przekatna swarma to 2.3" wiec od sroka markeru mozesz mic: 1.1" (plowa przekatnej swarma na markerze) + 1" odstepu + przekatna 2 swarma czyli 2.2" = 4.3" :)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dzisiaj jestem bogatszy o test z bretką ;)
Grałem przeciwko armii Błazeja:
2xtreb
2x lucznicy
2x yomeni
2x 9 errantow jedni errantry
7 realmow warbanner
2x 4 pedzie
lord na pedziu killing na duze
bsb
2 maginie 4 scrolle

Ogólnie szło dosc dobrze, mimo tego ze klopy z 8 strzał rzuciły jednego hita udało sie spanikowac jedna duzą lance, pegazy jedne zagonił oddzial rydwanow do spółki ze skorpami. Guardzi z kingiem robią z bretki mielone, zabili 2 lance w tym 2 damselki i bsb, pegazy i lorda.
Ushabti tez zrobiły co trzeba, wytrzymały szarze errantow i goniły potem za lancami ;]. 20 lucznikow sie nie sprawdziła , bo ustawieni w rankach zostali i wyciupani w jakies 4 tury przez pegazy od przodu.
Wynik był jakies 13-7, bo mimo wszystko straciłem prawie wszystko oprocz guardow i skorpa.
Liczki straciłem w dosc głupi sposob, za bardzo wierzyłem w ten klocek łucznikow ;), lord bretoński wpadł swiadomie w pułapke, ale zdał brejka na 5, moze to tez by zmieniło sytuację ;).
No ale za to niezłe rzuty szły z obu stron.
Parę przykładow:
- błazej 5 errantami bez bannera wbił 2 rany na skorpie, konmi nic, potem 2 konie z innej lancy w skorpa, 2 rany ;).
-atak z guardow w lance. King nic, guardzi 3 trafienia na 4 ataki, 3 killingi :D
- w tym samym kombacie ktory błazej przegrał o jakies 11, na brejk oczywiscie 2 pałki.
-4 pegazy w szarzy remisuja z klockiem łucznikow, potem z uleczonym klockiem wygrywają o 4 ^^ ;]
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ