![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nurtuje mnie czy ktos z dobrym skutkiem uzywa jakis fajnych (czyt. zadko uzywanych;)) magicznych broni (opocz flail of skulls - jest fajny i czesto uzywam) .
Oto bronie i inne przedmioty ktore mnie ciekawia ale mam obiekcje (opisy zaczerpniete z czempioni.pl co by osoby nie znajace TK tez mogly sie wypowiedziec [nie wiem w sumie po co mialy by to robic ale .......
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Spear of Antarhak-Włócznia ta ma normalne zasady tego typu broni tyle, że jeśli uda nam się zranić z niej to automatycznie leczymy sobie lub regimentowi tyle ran ile zadaliśmy! Dobre dla króla na rydwanie, który znajduje się w regimencie – darmowa inkantacja.
Przedmiot fajny bo zawsze typek na rydwanie moze sobie uleczy kilku chlopa (zawsze tych kilka woundow sie zdazy to w koncu tylko T4
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Shields of Ptra-Tarcza ta daje nam + 1 do pancerza. Dodatkowo jeśli bohater posiadający tą tarczę zmuszony jest do jakiegokolwiek testu pancerza, automatycznie wszystkie wrogie regimenty które znajdują się w kontakcie z herosem mają 1 WS na tą rundę walki wręcz! Tak to czasem więc wychodzi ze szkielety trafiają na 3+ .
IMHO fajna i TANIA tarcza
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Death Mask of Kharnut-Maska ta daje właścicielowi zasadę “terror”. Kiedyś się nad wykorzystaniem tego przedmiotu zastanawiałem, jednak ostatecznie stwierdziłem że są inne ważniejsze przedmioty potrzebne w armii.
W mojej rozpie nie trzeba (gigusie zapewniaja terror
Vanbrace of Sun-Bardzo fajny przedmiot powodujący iż przeciwnik ma o jeden atak mniej (jeden przez nas wybrany model). Kiedy nie macie w co zainwestować 15 punktów to bierzecie to koniecznie, nawet czasem dla magów – może to im życie uratować
IMHO bardzo fajny i TANI przedmiocik
Staff of Ravening-Bound spell o sile 4. Na 18 cali kostur ten wyrzuca z siebie 3k6 pocisków z siłą 2. Jeśli grasz z armia która ma niska wytrzymałość oraz pancerz to polecam. W innych wypadkach bezużyteczny przedmiot.
Swego czasu sporo osob go uzywalo (teraz juz wola zwoje rozpraszania dawac) .Moze gdyby nie ten zasieg 18 cali to .........
Banner of the Hidden Death-Nominujemy oddział podstawowy za cenę maksymalnie 100 I go “wrzucamy do tego sztandaru. Następnie w swojej turze ruchów (ale po szarżach) w promieniu 18 cali od chorążego możemy wypuścić ten regiment. Byłby to dobry przedmiot gdyby można byłoby tą jednostką zaatakować natychmiast po aktywowaniu sztandaru. Niestety tak nie ma. Czasem może być przydatny.
Zastanawialem sie nad nim dosc czesto
Standard of the Cursed Word-Na początku każdej fazy magii gracza Tomb Kings, modele znajdujące się w kontakcie ze sztandarowym muszą wykonać niemodyfikowany test na Ld, albo otrzymają ranę bez żadnych testów pancerza. Teoretycznie zawsze przydatne J, szczególnie gdy mamy rydwan – wtedy styka się z nim maksymalnie 4 jeźdźców!
Niby fajny ale ...... Czasem zadko (w przypadkow chariotow) jest 2 tura (albo sie przejezdza albo dostaje
To sa chyba wszystkie