nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Wiem na 100% że WD pojawi się 31 marca. Jutro pre order farbkowego szaleństwa. A co gdyby Imperium wyszło w maju dopiero?
to byłby dopiero sh*tstormKefas pisze:Wiem na 100% że WD pojawi się 31 marca. Jutro pre order farbkowego szaleństwa. A co gdyby Imperium wyszło w maju dopiero?
Co sądzicie o tym , że gostek od TK (IG w 40) będzie autorem nowego booka?75hastings69 pisze: Empire book is Mr Cruddace not Jervis as some have suggested
Follow me if I advance,
kill me if I retreat,
avenge me if I die
W/D/L
Empire 3/1/1
Dark Elves 0/0/0
kill me if I retreat,
avenge me if I die
W/D/L
Empire 3/1/1
Dark Elves 0/0/0
Sądzę to co ludzie na warseerze, że balans wewnętrzny naszego booka będzie totalnie z czapy. :/ :/Shadryss pisze:
Co sądzicie o tym , że gostek od TK (IG w 40) będzie autorem nowego booka?
Kurde tyle lat czekania i kolejny dziadowy army book? Gdzie będzie tylko jedna opcja wystawienia mocnej armii...
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Póki nie przeczytam nowego AB nie mam zamiaru marudzić na wyrost. Dotychczasowe 8 edycyjne AB są zbalansowaneBizim pisze:Sądzę to co ludzie na warseerze, że balans wewnętrzny naszego booka będzie totalnie z czapy. :/ :/Shadryss pisze:
Co sądzicie o tym , że gostek od TK (IG w 40) będzie autorem nowego booka?
Kurde tyle lat czekania i kolejny dziadowy army book? Gdzie będzie tylko jedna opcja wystawienia mocnej armii...
Patrząc na euro TK chyba trochę odstają (w stronę kiepskiego booka, bo +200 pkt do rozpy chyba za free nie rozdają). A to przecież będzie ten sam autor. :/
Entuzjazm ustąpił miejsca obawie o nowego AB...
Entuzjazm ustąpił miejsca obawie o nowego AB...
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
-
- Chuck Norris
Mi się wydaje że TK są (poza ushabti) zbalansowane. 200 pkt ekstra to chyba mocny lobing Shino a Euro to nie Warhammer.
Wewnętrznego balansu brakuje natomiast ogrom book jest fajny). Zresztą pożyjemy i zobaczymy
Wewnętrznego balansu brakuje natomiast ogrom book jest fajny). Zresztą pożyjemy i zobaczymy
jest już preorder farbek - 1600pln za komplet - ostro jadą chłopaki. cena miała być na starym poziomie a tymczasem się zwiększyła z 9,90 do 11,25 za sztukę.
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
-
- Mudżahedin
Dziś preorder, 7.04 w sklepach, czyli imperium nie prędko.
Nie to co teraz, tyle wariantów widzę w rozpiskach które tu zamieszczają ludzie... lektor na ołtarzu, bsb, light wizard działa mortary halabardy flagellanci. Nie wierzę, że nowa książka może pogorszyć sytuacjęBizim pisze:Kurde tyle lat czekania i kolejny dziadowy army book? Gdzie będzie tylko jedna opcja wystawienia mocnej armii..
Po odliczeniu walizy wychodzi że farbki w zestawie są za niecałe 9,2 za sztukę co daje 260 zł oszczędności przy zakupie zestawu.
Co i tak nie zmienia faktu że cena zaporowa dla ludzi którzy mają miesięczną pensję mniejszą niż cena tych farbek( czyli większość graczy z PL).
Co i tak nie zmienia faktu że cena zaporowa dla ludzi którzy mają miesięczną pensję mniejszą niż cena tych farbek( czyli większość graczy z PL).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
-
- Mudżahedin
W nowej palecie znalazły się kolory moot green i kislev flesh... Może to jakieś odniesienie do nowego booka...
k... fajnie, że jest większa paleta barw. Ale co ze starymi? Mogliby przynajmniej przypisać niektórym farbkom w opisie jak nazywała się wcześniej.
A może już nie znajdziemy odpowiedników? :/
Dziwię się imperialnej braci, że czekała na dzisiejszą sobotę w nadziei na nowe Imperium.
Z mojego doświadczenia to zwykle plotki przed premierą są w dużej mierze ustabilizowane, a jak na razie nie wiele wiadomo o pewnikach. Kolejna rzecz to zdjęcia nowych figurek. Jak na razie nie widziałem żadnego.
Może coś przeoczyłem. Jeśli tak, to będę wdzięczny za przekierowanie mnie na zdjęcia nowych figsów
Pozdrawiam
Dziwię się imperialnej braci, że czekała na dzisiejszą sobotę w nadziei na nowe Imperium.
Z mojego doświadczenia to zwykle plotki przed premierą są w dużej mierze ustabilizowane, a jak na razie nie wiele wiadomo o pewnikach. Kolejna rzecz to zdjęcia nowych figurek. Jak na razie nie widziałem żadnego.
Może coś przeoczyłem. Jeśli tak, to będę wdzięczny za przekierowanie mnie na zdjęcia nowych figsów
Pozdrawiam
- The WariaX
- Falubaz
Synek, weź lepszy nie panikuj tylko obczaj inne tematy:Blaesus pisze:k... fajnie, że jest większa paleta barw. Ale co ze starymi? Mogliby przynajmniej przypisać niektórym farbkom w opisie jak nazywała się wcześniej.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 03#p901903
albo
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 06#p901906
Jest pdf z odpowiednikami.
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
ostatnia plotka w tym temacie
http://www.beastsofwar.com/groups/warha ... -your-say/
EDIT:
przy okazji, bracia znów popracowali i wypuścili sympatyczne modele do historycznego, ale w skali 28mm
http://theminiaturespage.com/news/?id=1266406620
http://www.beastsofwar.com/groups/warha ... -your-say/
EDIT:
przy okazji, bracia znów popracowali i wypuścili sympatyczne modele do historycznego, ale w skali 28mm
http://theminiaturespage.com/news/?id=1266406620
- Brushlicker
- Falubaz
Nikt nie czekał na dzisiejszy dzień, bo wiadomo było od dawna, że 24.03.2012 jest premiera nowych farbek. Ja czekam na 31 marca, bo wtedy będzie premiera nowego WD, w którym zapewne będą informacje o nowym Imperium. Więc bez paniki. Kwietniowy termin nowego Imperium jest realny.Blaesus pisze: Dziwię się imperialnej braci, że czekała na dzisiejszą sobotę w nadziei na nowe Imperium.
Pozdrawiam
tak patrząc na te całe plotki wychodzi kilka rzeczy;
wzmocnienie Altara i kapłanów (może tylko kosmetyka pod nową edycję ) nowymi zasadami;
armia na gryfach...mag bestii na dwugłowym gryfie?? WTF ??
knechci na gryfach/demigryfach...może Grand Master dostanie kopa poprzez takiego wierzchowca i stanie się konkurencyjny dla innych Lordów...
co z Generałem/Elektorem ani widu ani słychu o nim w plotkach na WS
Magowie na wózku...kolejne wzmocnienie kategorii lordów
cory...nic nie wiadomo, piechta o 1pts w górę...może jakiś 1 magic baner do 25pts?? przydałoby się; poprawić mają minimalnie statystyki...podobno
Knechci?? na razie nic nie wiadomo o boostach dla poszczególnych zakonów, chociaż zwiększenie ilości bóstw może też rykoszetem zwiększyć ilość zakonów pod kątem zasad specjalnych dla poszczególnych
maszynki..nic pewnego
czołg...nic pewnego
działo Nuln...podobno ma być...
Flagusy...ani widu ani słychu...co może spowodować, że dostaną tylko po tyłku w nowym booku
GS-y...nic nie wiadomo..Teutogeni, Reiksgwardia...nic pewnego...może to będzie kwestia odmiennego wyposażenia; miecz+tarcza, halabarda, dwurak i do tego pełna płyta...
syto to się zapowiada, oprócz generalnej kosmetyki samej piechoty
EDIT
info odnośnie Altara (na WS od Hastingsa)...
podobno są 3 Altary...2 w rarach jeden jako Mount...
wzmocnienie Altara i kapłanów (może tylko kosmetyka pod nową edycję ) nowymi zasadami;
armia na gryfach...mag bestii na dwugłowym gryfie?? WTF ??
knechci na gryfach/demigryfach...może Grand Master dostanie kopa poprzez takiego wierzchowca i stanie się konkurencyjny dla innych Lordów...
co z Generałem/Elektorem ani widu ani słychu o nim w plotkach na WS
Magowie na wózku...kolejne wzmocnienie kategorii lordów
cory...nic nie wiadomo, piechta o 1pts w górę...może jakiś 1 magic baner do 25pts?? przydałoby się; poprawić mają minimalnie statystyki...podobno
Knechci?? na razie nic nie wiadomo o boostach dla poszczególnych zakonów, chociaż zwiększenie ilości bóstw może też rykoszetem zwiększyć ilość zakonów pod kątem zasad specjalnych dla poszczególnych
maszynki..nic pewnego
czołg...nic pewnego
działo Nuln...podobno ma być...
Flagusy...ani widu ani słychu...co może spowodować, że dostaną tylko po tyłku w nowym booku
GS-y...nic nie wiadomo..Teutogeni, Reiksgwardia...nic pewnego...może to będzie kwestia odmiennego wyposażenia; miecz+tarcza, halabarda, dwurak i do tego pełna płyta...
syto to się zapowiada, oprócz generalnej kosmetyki samej piechoty
EDIT
info odnośnie Altara (na WS od Hastingsa)...
podobno są 3 Altary...2 w rarach jeden jako Mount...