Troche inne krasie - JochnyWalker
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Brushlicker
- Falubaz
Re: Galeria Jasia - Imperium
Nie wiem, właściwie... tak rzuciłem.
Rulebooka mi trza, ale to może sam skołuje.
Podstawki:
Piasek i kora sosnowa (oczywiście połamana i porozwarstwiana, żeby nabrała adekwatnego kształtu)
"kamienie" na ciemnoszaro (Adeptus Battlegrey, Chaos black ok.2;1) , bez drybrusha, tylko po bożemu
następnie drybrush na całość adeptus battlegrey, potem codex grey, potem codex grey z białym
na wybrane miejsca nanieść przebarwienia z glaze'a lub 2ch z czegoś na kształt Graveyard Earth (ja go robię z Bestial browna z ch. blackiem 2;1)
śnieżek starą metodą;
pasta z sody wikolu i skull white + naklejona na to soda
voila!
@Majones- może zagramy u mnie? za te kilka tygodni stół powinien być gotów
Rulebooka mi trza, ale to może sam skołuje.
Podstawki:
Piasek i kora sosnowa (oczywiście połamana i porozwarstwiana, żeby nabrała adekwatnego kształtu)
"kamienie" na ciemnoszaro (Adeptus Battlegrey, Chaos black ok.2;1) , bez drybrusha, tylko po bożemu
następnie drybrush na całość adeptus battlegrey, potem codex grey, potem codex grey z białym
na wybrane miejsca nanieść przebarwienia z glaze'a lub 2ch z czegoś na kształt Graveyard Earth (ja go robię z Bestial browna z ch. blackiem 2;1)
śnieżek starą metodą;
pasta z sody wikolu i skull white + naklejona na to soda
voila!
@Majones- może zagramy u mnie? za te kilka tygodni stół powinien być gotów
- Brushlicker
- Falubaz
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Mnie specjalnie nie przekonuje. To malowanie wygląda mi na brudne, nie lubię takiego stylu. Technicznie jednak powiedziałbym, że w porządku.
- Brushlicker
- Falubaz
macie racje, twarzy malowac kompletnie nie umiem (yoda style) , jakbyscie znali jakies tuty dobre i proste , to uraczcie mnie prosze
Naviedzony, tez masz slusznosc , armia malowana jest w mroczny, brudny sposob- wynika to z mojego wyobrazenia tej armii- biedna prowincja Ostermark, wlasciwie jej poludniowe rubieze na granicy z Sylvania, w skrocie grimdark, brud i bieda + dosc bajkowe fioletowo-zolte uniformy
Naviedzony, tez masz slusznosc , armia malowana jest w mroczny, brudny sposob- wynika to z mojego wyobrazenia tej armii- biedna prowincja Ostermark, wlasciwie jej poludniowe rubieze na granicy z Sylvania, w skrocie grimdark, brud i bieda + dosc bajkowe fioletowo-zolte uniformy
Całkiem fajne malowanie Mi też podoba się taki bardziej brudny klimat.
Co do malowania twarzy- jeśli ma wyglądać super, to ja nie znam żadnych prostych technik. Najlepiej pooglądaj jakieś arty (choćby w czasopiśmie o grach) i zobacz jak układa się światło na twarzach, a potem spróbuj to przenieść na figurkę Ale bez wielu warstw rozwodnionej farby się nie obejdzie.
A jak ci się nie chce, to rób tak jak GW- tallaran flesh na to ogryn flesh, potem znowu tf, potem tf rozmieszany pół na pół z białym. To jest de facto przepis na każdą figurkę malowaną przez GW, pozmieniaj tylko nazwy farb
Co do malowania twarzy- jeśli ma wyglądać super, to ja nie znam żadnych prostych technik. Najlepiej pooglądaj jakieś arty (choćby w czasopiśmie o grach) i zobacz jak układa się światło na twarzach, a potem spróbuj to przenieść na figurkę Ale bez wielu warstw rozwodnionej farby się nie obejdzie.
A jak ci się nie chce, to rób tak jak GW- tallaran flesh na to ogryn flesh, potem znowu tf, potem tf rozmieszany pół na pół z białym. To jest de facto przepis na każdą figurkę malowaną przez GW, pozmieniaj tylko nazwy farb
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Właśnie malowania twarzy księdza nie bardzo widać - fota jest prześwietlona i ciężko powiedzieć cokolwiek. Brudne malowanie jest ok, ja nie cierpię z kolei czystego malowania, szczególnie HE . To jest armia, a nie trefnisie na uczcie...
Dokładnie! i psuje to odbiór nie tylko samej twarzy. Jeżeli masz kompakt z ustawieniami manualnymi to dokup najtańszy statyw i poćwicz w trybie ręcznym z samowyzwalaczem. Oświetlenie wcale nie musi być ze specjalnego zestawu, równie dobrze możesz poczekać na słoneczny dzień i postawić figurki w półcieniu (jasne rozproszone nie bezpośrednie światło). Pobaw się ustawieniami kolorów w aparacie, na końcu i tak pewnie będzie potrzebna korekta nasycenia poszczególnych barw np. w GIMP lub Photoshop jeżeli zależy Ci na oddaniu naturalnych barw. Zresztą tu na forum jest dobry tutorial jak robić zdjęcia. I jeszcze jedno - zrób 30 zdjęć z różnymi ustawieniami i z różnej odległości (zmieniaj ustawienie zooma) i na pewno coś udanego się trafismiejagreg pisze:Właśnie malowania twarzy księdza nie bardzo widać - fota jest prześwietlona
- Brushlicker
- Falubaz
- Brushlicker
- Falubaz
UPik
Mało czasu na hobby ostatnio, nawet mimo świąt.
Mój Whunter ( dedykowany spcjalnie dla Majonesa )
Foty takie se, ale naprawde staram się jak mogę
Foty robione przed lakierowaniem, więc ciut się błyszczy, krawędź kapelutka też do zrobienia, wytarła się w trakcie maziania.
Koloryt zdjęć różni się, w zależności od ISO. Te blade robione na 100 a pożółkłe na 200
Jescze balans bieli musze doprawić
PS: pierwszy pomalowany witch hunter w polskim necie, jakiego widziałem powiedzcie, czy gdzies już widzieliscie
Mało czasu na hobby ostatnio, nawet mimo świąt.
Mój Whunter ( dedykowany spcjalnie dla Majonesa )
Foty takie se, ale naprawde staram się jak mogę
Foty robione przed lakierowaniem, więc ciut się błyszczy, krawędź kapelutka też do zrobienia, wytarła się w trakcie maziania.
Koloryt zdjęć różni się, w zależności od ISO. Te blade robione na 100 a pożółkłe na 200
Jescze balans bieli musze doprawić
PS: pierwszy pomalowany witch hunter w polskim necie, jakiego widziałem powiedzcie, czy gdzies już widzieliscie
- Brushlicker
- Falubaz
Z LA, ASL, W2 to raczej nie sądzę aby dożył.JochnyWalker pisze:model dwuczesciowy. Tors + 2 opcje sakw z mieczami na plery. Albo dwurak i spora torba na 2-3 zwoje (bez pistoletu), albo tak, jak jest
Kiedys ogarne sobie drugiego, z dwurakiem w jakims wiekszym klocku, bedzie dawal mr2 i denerwowal wrogiego BSB
Imo fajniejsza już jest opcja z rapierem i pistoletem/brace of pistols i potion zwiększający inicjatywę aby na pewno uderzyć przed śmiercią.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Brushlicker
- Falubaz
Czuję się zaszczycony , wyglada fajnie, niezły odcień płaszcza i jak zawsze uważałem, że witch hunter nie powinien mieć barw armijnych tylko być razcej cały brązowawy raczj jak płaszcz itp. to tutaj muszę przyznać, że ładnie się komponuje z tą żółcią i czerwienią.JochnyWalker pisze: Mój Whunter ( dedykowany spcjalnie dla Majonesa )
jak tylko zobaczę to chętnie poświadczęPlaszcz jest niezle wycieniowany, jak na niego patrze w realu. Niedlugo moja armia zagosci na trojmiejskich stolach, to moze ktos zaswiadczy.
- Brushlicker
- Falubaz