Najbardziej przypałowe sytuacje podczas bitew
Moderator: Kołata
Re: Najbardziej przypałowe sytuacje podczas bitew
Dzisiejsza bitwa z ogrami.Boar Boisi szarżują,Zabijają 1x irongut.Mi pada 9x BB,zostaje Warboss.Ze stuborn na 9 rzucam 10 i zostaje przegoniony....
N.gobo z ringiem i LV 2.Zostaje po misscastach tylko czwarty czar.
Ale manglery dają rady.Fajnie się szachuje przeciwnika i można pole poukładać pod siebie...
N.gobo z ringiem i LV 2.Zostaje po misscastach tylko czwarty czar.
Ale manglery dają rady.Fajnie się szachuje przeciwnika i można pole poukładać pod siebie...
ja (orki) + lizaki na VC i skaveny, 58NG spiders god banner 2 n shamanow 2 lvl poison na 5+, 1 tura zestrzelili aboma od skavenow, przez 4 kolejne tury animozja... VC przywalił mi klątwę starzenia czy coś, co w każdej turze magii muszę rzucać kośćmi za każdy model w jednostce albo ginie. Start na 6 co turę magi spada niżej... przez 4 nasze tury rzucaliśmy 1 i 2 na wiatry magii przez co nie moglem tego rozproszyć... w rundzie przeciwnika nie było lepiej i dostawałem po 2 kości dispella :/ spadło 20 czarnych i 2 rany na gienka ale miał farta i przy 2+ rzucił 3razy 1 do tego wybronił 2 rany na WS. Ogólnie klątwa 1 na kości przez cala grę.
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"
Założona kanapka na chosenów (arok od boku, mały pająk od tyłu, 2 rydwany z przodu). Myślę sobie - rzucę obniżenie In rycerom i poprawię sygnaturką w aroka, żeby miał przerzuty.
Mały shaman rzuca IFkę (na 2 kościach) przy obniżaniu, dostaje ranę, za zjedzonego grzyba kolejna rana - shaman do piachu.
Dodam tylko, że cała ta kanapka zabiła 3 lub 4 chosenów - WSv 3+ to zło jest!
Mały shaman rzuca IFkę (na 2 kościach) przy obniżaniu, dostaje ranę, za zjedzonego grzyba kolejna rana - shaman do piachu.
Dodam tylko, że cała ta kanapka zabiła 3 lub 4 chosenów - WSv 3+ to zło jest!
klepacz na ptaku cudem dostawia sie do driad , za którymi stoją łucznicy z 2 magami. dla pewności waagh +2 do cra i zakisiłem je fix it. z 8 draid zrobiły się 2. kolega rzuca 2 gały na brejka.. myśle sobie no to zaraz łapie mnie drzewo od boku. ale ale przecież nie było stompa , wołam kolege żeby nie zjebać rzutu. ile ran? -jedna. dostalem to drzewo i było game over.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Najlepsza faza magii ever. Pierwsza tura ja zaczynam.
Leci duza stopka z IFką na Chaos Knightow, scatteruje sie poza regiment, drugie depniecie schodzą dwa chaos trole. Trzecie depnięcie już sciąga moje savage na koniec miscast kładzie duży placek. Bilans 11 savagy do piachu i szaman robiący puff. A to dopiero druga FAZA w grze...
Leci duza stopka z IFką na Chaos Knightow, scatteruje sie poza regiment, drugie depniecie schodzą dwa chaos trole. Trzecie depnięcie już sciąga moje savage na koniec miscast kładzie duży placek. Bilans 11 savagy do piachu i szaman robiący puff. A to dopiero druga FAZA w grze...
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Standard, żaden tam przypał.dagome pisze:Najlepsza faza magii ever. Pierwsza tura ja zaczynam.
Najlepszą fazę magii ever to ja miałem w 7 ed. Lokal 1800 pkt - 3 bitwa blood and glory ze skavenami. Ja zaczynam. Dzida do przodu, żeby mniej cierpieć od latarki i magii i zabić dzwonnika, potem faza magii - szaman generał rzuca marsz gorka - oczywiście miscast, a jakże.
Z naszej wspaniałej starej tabelki najgorszy możliwy efekt. Szaman generał w piach, masakruje się kloc generalski i wypłacane są hity po całej armii. BSB na czariocie obrywa wszystkie 4 rany i nie wysejwował ich - tym sposobem spadam do 2 pkt a przeciwnik wygrywa - nie ruszając się .
GrimgorIronhide pisze:
Standard, żaden tam przypał.
Najlepszą fazę magii ever to ja miałem w 7 ed. Lokal 1800 pkt - 3 bitwa blood and glory ze skavenami. Ja zaczynam. Dzida do przodu, żeby mniej cierpieć od latarki i magii i zabić dzwonnika, potem faza magii - szaman generał rzuca marsz gorka - oczywiście miscast, a jakże.
Z naszej wspaniałej starej tabelki najgorszy możliwy efekt. Szaman generał w piach, masakruje się kloc generalski i wypłacane są hity po całej armii. BSB na czariocie obrywa wszystkie 4 rany i nie wysejwował ich - tym sposobem spadam do 2 pkt a przeciwnik wygrywa - nie ruszając się .
7 edycyjny book O&G i turniej grany w 8 edycji?
Bo brzmi to trochę jak granie na 7 edycję z misją 8 edycyjną (chyba, że to tak było).
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Aron_Banalny
- Masakrator
to chyba brzmi jak czepialstwo z dupy
Dokładnie, Aron to jakiś sztywniak bez poczucia humoru.Bizim pisze:No trudno, na szczęście na tym forum jest opcja ignoruj to nie musimy sobie wchodzić w drogę.
A co to na wątek najbardziej przypałowe sytuacje w 8ed? Nawet jeśli to Zieloni też początkowo grali w 8ed na starym AB. W dziale OnG dyplomacja = choppa więc spadaj do swoich imperialisto.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Dokładnie. Ataman ma więksiejszą czopę więc tu wygrywa wszystkie dyskusje.
PS. Tak turniej był od razu po wyjściu 8ed.
PS. Tak turniej był od razu po wyjściu 8ed.
Bitwa z Tk. Katapa muminów strzela do klocka ng. z BSB i BO generałem. Oczywiście panika, nie zdaję dwukrotnie LD 9.
Ale następnego dnia jadę na tur. Też TK w pierwszej bitwie i sytuacja podobna wpada we mnie mój fanatyk i niszczy doom divera, który stał niedaleko tego samego klocka ng z BSB i Generałem. Co się dzieje? Oczywiście po raz kolejny nie zdaję liderki na 9 z przerzutem...
Ale następnego dnia jadę na tur. Też TK w pierwszej bitwie i sytuacja podobna wpada we mnie mój fanatyk i niszczy doom divera, który stał niedaleko tego samego klocka ng z BSB i Generałem. Co się dzieje? Oczywiście po raz kolejny nie zdaję liderki na 9 z przerzutem...
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.