Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Jednak cos sie zmienilo
Orcs&Goblins: Night Goblin Shamans(0-3 cap removed) mushroom dice do not count as power dice in regard to the PD limit. Maximum model cap is 60 models per unit. +100 pts.
Orcs&Goblins: Night Goblin Shamans(0-3 cap removed) mushroom dice do not count as power dice in regard to the PD limit. Maximum model cap is 60 models per unit. +100 pts.
podpis był nieregulaminowy
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Sądząc po sposobie w jaki zostało to zapisane to raczej na oddział - max 550, ale to też nieźle, wejdzie 40 BO ze sztandarem i muzykiem + BoEFmuchozol pisze:się zmieniło, tylko ciekawe na co te +100, czy na klocki czy na całość
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
100 jest po kropce. i kurwa nikt mnie nie przekona ze tak nie jest
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
loko pisze:100 jest po kropce. i kurwa nikt mnie nie przekona ze tak nie jest
zgadzam sie!!!
na początku mowię zwiększyli pkt. na oddział
ale jak ujrzałem tą małą kropeczkę usmiech sie pojawił .
wiesz, są tacy których nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne więc z tym przekonaniem bym się wstrzymywałloko pisze:100 jest po kropce. i kurwa nikt mnie nie przekona ze tak nie jest
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
gdyby + 100 do rospiski by dodali "for their roster" tak jak przy bestyjach i innych łelfach. Ciekawszy jest oiro faq w części dotyczącej zielonych.
1. What happens if a Night Goblin Fanatic or a Mangler Squigg ends up within 1” of units without hitting them?
A. Bump it 1” away from the unit. Note: GW O&G faq covers the rest of odd fanatic situations.
2. Night goblin unit has 3 fanatics in it. Can you check how the first released fanatic fares before deciding in what direction the other two move?
A. No. Declare all fanatics at the same time. In case of 2 night goblin units encountering each other, roll
who has to declare first.
3. How does the goblin spell Itchy Nuisence affect the Steam Tank? Does the stank remain unaffected?
A. Yes.
4. Is a Doom Diver a template weapon? Can a Doom Diver redirect onto a unit in combat?
A. Yes. No.
5. O&G unit fails animosity, rolls 2-5, but is then lured by the Siren Song or Rune of Challenge. Must they charge the siren or rune bearer?
A. No.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Aron_Banalny
- Masakrator
Shino mowil że100 pktów dla rozpy. zdjecie capu zshamanow IMO nie wiele zmienia bo i tak wygenerować można max. 2 kości ponad wiatry
- Aron_Banalny
- Masakrator
nic nie zmienia w stosunku do starego draftu
Witam, może mi ktoś wytłumaczyc jaki sens ma wystwaianie tych 40-60 NG z krótkimi łukami i BSB ze Spider Bannerem.
Przecież BS 3 i S 3 zupełnie się nie sprawdza a widuję taki oddział w prawie każdej rozpisce.
Przecież BS 3 i S 3 zupełnie się nie sprawdza a widuję taki oddział w prawie każdej rozpisce.
podpis był regulaminowy i mimo wszystko został skasowany
STOP PRZEŚLADOWANIOM PATRIOTÓW!
STOP PRZEŚLADOWANIOM PATRIOTÓW!
Chodzi o statystyke
Z 60 goblinow ustawionych po 20 w szeregu strzela 50
wiec50 strzal statystycznie trafia 1/3 jak nie 1/2 wiec 25trafionych dotego poisony plus poprawione poisony z magii to daje prawie 15-20 zranionych mowoe mniej wiecej o statystyce;)
Temu to sie oplaca;)
Z 60 goblinow ustawionych po 20 w szeregu strzela 50
wiec50 strzal statystycznie trafia 1/3 jak nie 1/2 wiec 25trafionych dotego poisony plus poprawione poisony z magii to daje prawie 15-20 zranionych mowoe mniej wiecej o statystyce;)
Temu to sie oplaca;)
- GrimgorIronhide
- Masakrator
No chyba trochę koloryzujesz, - jeden z lepszych buildów jak wystawiasz NG, ale uber niszczące to to nie jest.
- Aron_Banalny
- Masakrator
widzisz, procz prawdziwych power gamerów, za stołami pojawiają się ludzie, którzy przedkładają klimat armii nad jej moc. nie ma w tym nic złego, to kwestia podejścia. możesz do rozpy wstawiać sprawdzone, stabilne unity albo takie kórymi mało co ugrasz, są słabe, ale dają co jakiś czas masę radości. te 60 n. goblinów z poisonami to taki właśnie oddział.
IMO te gobaski to taki tam eksperyment. do tego jest drogi i nawet z poisonami słabo szczelający i bijący. gówno gówniaka
IMO te gobaski to taki tam eksperyment. do tego jest drogi i nawet z poisonami słabo szczelający i bijący. gówno gówniaka
Chce zobaczyć twoją "power gamerowa" rozpeAron_Banalny pisze:widzisz, procz prawdziwych power gamerów, za stołami pojawiają się ludzie, którzy przedkładają klimat armii nad jej moc. nie ma w tym nic złego, to kwestia podejścia. możesz do rozpy wstawiać sprawdzone, stabilne unity albo takie kórymi mało co ugrasz, są słabe, ale dają co jakiś czas masę radości. te 60 n. goblinów z poisonami to taki właśnie oddział.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
- Aron_Banalny
- Masakrator
zobaczysz jak będziesz na bobie, Trubasku
Fluffy, odmawiam
Fluffy, odmawiam