Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Ingen175
Kradziej

Re: Piłka nożna

Post autor: Ingen175 »

Nie, wypluj to. Tradycja musi trwać.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

woolfik pisze: Mam złe przeczucie, że Barcelona zdobędzie 2 raz z rzędu lige mistrzów :(
Tyle, że ja, Ingen, też mam takie przeczucie :wink: :mrgreen: .

Ingen175
Kradziej

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Kurde, Chelsea to chyba wyczarowuje te kasę z kapelusza.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ingen175 pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html
Kurde, Chelsea to chyba wyczarowuje te kasę z kapelusza.
Z kieszeni Romka :)

a poważnie jeżeli

"Pierwsi na liście do odejścia są: Didier Drogba, Salomon Kalou i Florent Malouda. Niepewność czują również: Frank Lampard, Fernando Torres i Daniel Sturridge."

no to chyba $$ się znajdą :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Za 2 dni mecz a ja już siedze jakby to mieli za 5 minut zaczynać. Czuję, że to będzie naprawde za*ebisty mecz. Co do Ronaldo to wątpie, że opuści Real w tym sezonie. Mają szanse na mistrzostwo i będzie chciał wygrać z Barceloną w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Myślę, że jak Abramowicz wyłoży kasę, to CR odejdzie. Nie sądzę, żeby kierowały nim jakieś sentymenty.
Co do sprzedaży piłkarzy Chelsea - nawet jak tylu gości sprzedadzą, nijak nie nazbierają na CR i Higuaina - no, może na Higuaina starczy :wink: . Oprócz Drogby i Sturridge'a to już zgrane karty są, niewiele już za nich dostaną, choć nazwiska wielkie... A i Drogba już trochę starawy :mrgreen: . Chelsea nie może zbyt długo czekać ze zmianami, bo zastanie geriatryk niedługo... A o młodych ciężko, bo co lepsi od dawna są podbierani przez inne kluby. Chelsea miała inną politykę transferową, trochę zbliżoną do Realu. Teraz to się na nich mści troszkę, w lidze mają już sporą stratę i to będzie powód do zmian. Abramowicz nie może ścierpieć, że jego zespół jest tak daleko i albo się wycofa ze sponsoringu, w co nie wierzę, albo stworzy nowy zespół. I te sensacje o Kloppie na Chelsea mogą wcale nie być tak wyssane z palca.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Akurat pasuje do CR-a :wink: .

Czapki z głów :!: Ryan Giggs dziś gra w MU po raz 903 :!: :!: :!: Bije rekord P. Maldiniego. I nie gra ogona, co by nabić rekord, tylko gra w pierwszym składzie, mając duży wkład w mecz. MU gra dokładnie jak przez prawie cały sezon. Niezbyt zachwycająco, wykorzystując przypadkowe sytuacje. Właśnie w wykorzystywaniu przypadkowych piłek Czerwone Diabły są mistrzami. Strzelają w ten sposób pewnie z połowę bramek w tym sezonie...

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Już nie moge się doczekać wielkiego klasyku. Milan nie ma nic do stracenia, w dodatku mogą udowodnić, że Barcelona potyka się nie tylko z tymi słabszymi, ale że i ci najlepsi potrafią ograć barce. Szkoda Thiago Silvy, ale Milan ma wiele rezerwowych, którzy mogą pograć na tak wysokim poziomie. Ciekawe jakby to było gdyby role się odwróciły i Barcelona musiałaby grać bez 10 piłkarzy, albo nawet więcej.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

w tym sezonie gdy grali juniorami prezentowali się efektowniej.

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Ale nie z tak doświadczoną drużyną jak Milan. Tam Nesta by sobie z nimi spokojnie poradził :wink:

Ingen175
Kradziej

Oglądałem do 20 minuty Barca vs Milan ale odrzucił mnie sędzia. W 20 minucie powinien być karny dla Barcy, i to pomimo że Alexis wyraźnie chciał go wymusić. Drugą rzeczą która mnie zirytowała to wywieranie presji na sędziego, jak zawsze gracze z Katalonii podbiegają grupą do sędziego i go "naciskają".

I zacząłem oglądać Bayern vs OM, mecz ciekawy może mniej emocjonujący ale za to z Robbenem, Riberym i Gomezem w rolach głównych. I wreszcie człowiek mógł odpocząć :D

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Nie wiem czy taki ewidentny ten karny. Nie sugerowałbym się komentatorami, którze ewidentnie(tutaj jak najbardziej) są za Barceloną. Abbiati wyciągnął rękę chcąc wyłapać piłke, a Sanchez kopnął go w bark( choć mógł go przeskoczyć). Wiem, że jestem za Milanem i teraz sobie myślicie, że po prostu Milan miał farta, ale zastanówcie się czy myślelibyście tak samo gdyby ta sytuacja wydarzyła się dla Milanu. Ja bym to przebolał i dalej oglądał mecz. Warto pochwalić Milan w tym meczu, naprawdę. Mimo bardzo rezerwowego składu, kompletnie wyłączyli Barcelone z gry. Tylko jedna akcja w katalońskim stylu im wyszła, gdzie Xavi mógł strzelić bramke. Liczę na bardzo ciekawy rewanż.

Ingen175
Kradziej

Ibra grał super, tylko szkoda że nie wykorzystywał swoich sytuacji. Bo w sumie na wrogim gruncie będzie im znacznie trudniej.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No, Guardiola ustawił zespół na remis - nie bardzo wiem, po co wstawił Keitę, który grał kiepsko. O dziwo, w miarę dobrze grał Pique, aż mnie zaskoczył. Milan zagrał swietnie w obronie. To chyba zespół z najbardziej wartościową ławką w Europie. Dla mnie nr 1 był Ambrosini, a nie Ibra - Ibra zmarnował to , co mógł strzelić...`A karny dla Barcy jednak powinien być podyktowany. Myślę, że wtedy barca wygrałaby i to wyżej niż 1:0... Ale to już tylko wróżenie z fusów. Tym ciekawiej zapowiada się mecz w Hiszpanii :D .

Ingen175
Kradziej

Nie powinien, widziałem powtórki rano i Sanchez już upadał zanim został dotknięty przez Abiattiego. Bardzo się starał wymusić tego karnego, ale na szczęście się nie udało.
Już prędzej to sytuacja gdy Puyol był pociągany za koszulkę w polu karnym.

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Ale Puyol nie jest jak reszta, on nie płacze jeśli go ktoś kopnie czy pociągnie za koszulke ale gra dalej, gdyby się wywrócił nie koniecznie byłby karny, a tak poszedł dalej i mógł strzelić gola. Ibra na pewno nie był najlepszy na boisku. Grał całkiem dobrze, ale brakuje mu partnera w ataku. Robinho to co wczoraj zagrał to było kompletne dno, El Shaarawy jest za młody żeby zagrać na wysokim poziomie. Tutaj wyraźnie widać brak Cassano. Sanchez pomyślał sobie: I believe i can fly i poszybował [-X Jego lot był bardzo nienaturalny i dlatego sędzia nie odgwizdał karnego.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla mnie Sanchez został ewidentnie zahaczony przez bramkarza. I to, czy leciał w powietrzu, czy machał skrzydłami, nie ma wielkiego znaczenia - dla mnie to jest faul i tyle. Bramkarz zaatakował i trafił napastnika. Dla mnie to karny jest... Jakby CR się wysypał w ten sposób nawet BEZ udziału bramkarza, to rzut karny zostałby podyktowany niewątpliwie :mrgreen: .

Ingen175
Kradziej

Noo z tym Puyolem (chociaż go szanuję właśnie za to że jest bardziej powściągliwy od kolegów w molestowaniu sędziego) to nie zawsze jest tak : http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-m ... omosc.html
"Każdy widział, co się stało. Kiedy próbowałem zagrać piłkę głową, zostałem pociągnięty za koszulkę. Sędzia nie chciał przyznać nam rzutu karnego, widziałem to na powtórkach - powiedział reprezentant Hiszpanii." - Puyol

A teraz jeszcze murawa : http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci ... ge-do-uefa

Stan murawy na San Siro pozostawiał wiele do życzenia, ale żeby jeszcze skargę słać ? OMG

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Moim zdaniem problemem w sytuacji z Alexisem było to, że nie miał on już szansy dosięgnąć piłki, mimo to był łapany za nogi, za co niektórzy zagwizdaliby jedenastkę.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

ODPOWIEDZ