nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Belzebub
Wałkarz

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Belzebub »

Ogólnie bardzo fajne figsy. Ważne, że coś nowego.
Boli tylko to że War Altrar i obesrwatorium na kołach to jest prawie ten sam model, a podobno w oddzielnym pudełku - mogli się bardziej postarać - troszkę więcej bitsów podarować (no i te identyczne konie - mając 3 wózki koło siebie, to już nie będą fajnie wyglądać).
Być może zdjęcia gryfów są dziwnie zrobione, ale ja mam wrażenie, że niezłego kotleta by się usmażyło z piersi tego kuraka - za szeroki jest.
Demigryfy wyglądają bardzo sympatycznie - mam wrażenie że kwadratowa podstawka by im wystarczyła.
Bohaterowie - ok!

W końcu coś nowego, nie ma co narzekać tylko brać się za malowanie :-)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

a kto nie ma altara w dzisiejszych czasach?? :lol2: :lol2: :lol2:
planetarium kupię, zrobię z reszty zrobię laserowóz na bazie jakiegoś rydwanu...może HE bo nie jest drogi....koni w brud jest więc o co cmon??
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
krilan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krilan »

Dla mnie świetnie że są w końcu nowe modele.
Wózki i altar może za duże trochę, ciężko to będzie transportować, to samo z gryfem, ale prezentują się okazale.
Rycerze na demigryfach fajnie wyglądają, demigryfy mogły by być odrobinę masywniejsze (patrząc na herosów na gryfach), trochę pusto na tych podstawkach, takie te modele "zbite". Ciekawe jakie zasady będą mieli? Oby byli grywalni.
Nowe konie w wózkach i altarze więc może niedługo nowa kawaleria się pojawi :) Fajnie by było.
Bohaterowie miodnie się prezentują i z opcjami złożenia będą ciekawi. Kapitan z dwurakiem jako czempion do plastikowych greatswordów czemu nie..
No to 7 kwietnia zakupy :)

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Jestem bardzo zawiedziony:
- Gryf z klatą Roberta Burneiki
- Wózki dla magów i altar to prawie to samo(znalazłem kilka identycznych elementów), tylko inny badziew na górze ( a laser to gruba przesada ) . Pozatym oba konie są identyczne.
- Demigryfy - dobrze że wyszła niedawno kawaleria space wolfów, innym pomysłem jest kawaleria kislevu na niedźwiedziach - to co zaserwowali mnie nie przekonuje. Ważne że jest oddział uderzeniowy.
- Bardzo udani bohaterowie z failcastu - szczególnie mag beast i huntmarschal.
- Przeciętni inżynier i captain.
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Belzebub
Wałkarz

Post autor: Belzebub »

Ok, konwersje to jedyna sensowna opcja. Patrzę po prostu na to, dokładnie na to, co wydało GW i o tym piszę:) W końcu nie wydali zestawu figurek do konwertowania :P

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

mam nadzieję, że laser-soczewka będzie odpowiedzią na eteryki i może będzie jeszcze flaming :wink:
co do demi gryfów to się cieszę, że są i wyglądają na sejwa 1+ . Ciekawe jakie statsy będą mieli IC ich dosiadający (bo t3 byłoby głupie) i co to za opcje z halabardami. cieszę się, że witchhunter wygląda trochę bardziej renesansowo. Widać również jakąś nową opcję do inżyniera (spy glas). Zastanawiają mnie 2 modele amber wizardów. Czemu jest nacisk właśnie na nich?

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Matko ludziska, ale zrzędzicie :wink:
Gryf mega dosłownie i w przenośni (ciekawe czy z tej okazji będzie miał lepsze staty)
Wózki całkiem ciekawe- w sumie najmniej podoba mi się laser :wink:
Demigryfy bardzo fajne.

Ogólnie mnie się podoba.

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Figurki całkiem całkiem.
Zastanawiam się dlaczego kapitan na ilustracji podręcznika ma czerwony nos jak przysłowiowy żul Mieczysław pod monopolowym :D
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Kamil.Sz pisze: Zastanawiam się dlaczego kapitan na ilustracji podręcznika ma czerwony nos jak przysłowiowy żul Mieczysław pod monopolowym :D
To chyba właśnie on jest :shock:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Panowie ta kawaleria dla mnie wyglada zdecydowanie fajniej niz ten pojedynczy model ktory byl wczesniej. Naprawde ladne modele. Altar ujdzie, ale te wynalazki dla magow sa tragiczne. Ten Laser przynajmniej z moja armia po prosty bedzie calkowicie psul klimat. Beznadzieja totalna pozatym wszystkie trzy to ten sam model, a balkoniki mozna z dwóch stron przyklejac. Bohaterowie sa spoko, a i tak wiekszosc z nas kupi tylko łowce. Gryf...... moze zdjecie jest beznadziejne... bo wyglada jak po mocnych sterydach. Ten z podstawki elficki jest zdecydowanie ladniejszy, chyba zostane przy nim.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Nowa okładka super ,po za gębą tego gościa =D>

Bardzo cieszy mnie nowy model Karla Franza ,wreszcie wygląda jak Imperator ,a nie jak obwoźny sprzedawca choinek ,ale to gryfy to spaprali.Takie nie wiadomo co i bardzo mało proporcjonalne

Papa mobile na pierwszy rzut oka troche mały ,ale bo dokładniejszym przyjrzeniu się będzie widoczny dla żołnierzy :)

Tych wózków postaram się nie kupić za wszelką cenę.Brzydkie toto i bez sensu ,bardzo mało imperialne.

Witch Hunter mi przypadł do gustu. Całkiem klimatyczny model ,tylko mogliby go jakoś dynamicznie zrobić ,aby budził respekt :twisted:
Powie mi ktoś kto to jest ten Markus z łukiem? 8)
Ten mag-troglodyta mi nie odpowiada ,taki dzikus ,a nie mag
Priestów to wolę stare metale ,chociaż ten nie jest zły
Inżynier taki sobie ,za dużo ma wszystkiego
Kapitan ,no właściwie jest OK .Wygląda jak kapitan ,bo wiele innych modeli markowanych "captain" bardziej przypomina generałów ,a ten to taki typowy "captain' :D

O tych kurach to mi nawet nie mówcie ,jedyne co mi się w nich podoba to kropierze.Cała reszta do bani włącznie z rycerzami ,może sie mylę ,bo nie widziałem na żywo .Co to wogóle jest? Jakiś zakon z kurnika? Zero klimatu

Ale ogólnie to bardzo sie cieszę ,ze w końcu tacy zacni ludzie doczekali sie swojej armii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
W końcu będzie cos dużego na Imperialnych stołach =D> =D> =D>
Pozdrawiam
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
felek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: felek »

Jak dla mnie wózki to mogą być jednym pudełkiem bo jak ktoś wyżej zauważył wystarczy obrócić albo balkonik przestawić w każdej wersji , gryf na serio wyglada jak pudzian albo burnejka , łowca czarownic bardzo fajny i klimatyczny a gryfy jak na serio nie dostaną tego save 1+ i jakiś bajerów to coś czuje że na półkach sie będą długo kurzyć bo są tragiczne mogły by reklamować KFC .

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Ja jestem totalnie zawiedziony. Po naprawdę fajnych figsach VC figsy do Imperium to totalne dno :-?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Wszystko zależy od sposobu patrzenia. Dla mnie osobiście takie kurokotopsy nie mają racji bytu w mej armii (zarówno modele brzydkie, jak i pozbawione klimatu... to już nawet Pretorianie byli lepsi niż to, co chce mi wcisnąć GW... tam Ulryki mają fajnie, wsadzą rycerzy na wilki od SM i do boju). Liczą się po primo zasady, pomysł na konwersje wpadnie prędzej czy później (może Rycerze Pantery na wielkich panterach, albo rycerze Czarnego Niedźwiedzia na niedźwiedziach... pomyśli się, a może armia się bez tego obejdzie).

Za to wózek... tak. "Laserowa" Broń jest tak absurdalna (nie pierwsza, nie ostatnia jednostka. Ale to fantasy), że aż fajna... tu się coś doda, tam pomaluję, mag dostanie wesołą purytańską czapeczkę, siwą bródkę, kryzę lub wysoki kołnierz i będzie perfekt pasować do mej XVI/XVII armii. A może ostrzej... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d3 ... 5f015.html
Zapp zapp! Dla mnie, nie lubującego się w altarach, tankach, papugołakach (a raczej samym modelu), kurokotopsach to idealne rozwiązanie. Oby tylko Euro tego nie policzyło jako działo, bo będzie bida przy tych limitach.
Ludziki są fajne. Żeby zasady im dorównały.

Nadal największą niespodzianką dla mnie jest kwestia ST.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Na Warserze totalny zachwyt wszystkich nad wszystkim a w szczególności nad gryfem pudzianem, kuroliszkami i wózkami dla magów snajperów. Cóż...takie czasy :?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Grand Admiral Thrawn pisze:Na Warserze totalny zachwyt wszystkich nad wszystkim a w szczególności nad gryfem pudzianem, kuroliszkami i wózkami dla magów snajperów. Cóż...takie czasy :?
Bo na zachodzie ludzie są optymistami, potrafią się cieszyć. Natomiast Polacy to wieczni malkontenci :evil:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Zachowujemy równowagę we wrzechświecie :)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Kordelas pisze:Zachowujemy równowagę we wrzechświecie :)

O to to to...właśnie tak =D> =D> =D>
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Gopal
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Gopal »

Bo na zachodzie ludzie są optymistami, potrafią się cieszyć. Natomiast Polacy to wieczni malkontenci :evil:

+2
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, o 18:45 przez Gopal, łącznie zmieniany 1 raz.
Galeria rysunków: kliknij, na pewno Ci się spodoba! :D NSFW
http://jandraws.tumblr.com/

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Wiadomo coś kto to ten Markus z łukiem?

Zablokowany