Makieta powstaje z myślą o Mordheim-e. Zbudowana modułowo, domki i drzewa można zdemontować. W dalszej części pojawi się rzeka/ściek jak zwał tak zwał. w części z drzewami pojawi się w najbliższym czasie horda zielonych z trollem i savag-ami na czele.
Zapraszam do komentowania.
WIP Terenowo. Kawałek miasta
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- General Baga
- Kradziej
ladne, ale z czego to? Bo wyglada na strasznie masywne.
Jeśli zrobisz cały stół w takim klimacie (tzn starczy Ci zapału) to super!
Jeśli zrobisz cały stół w takim klimacie (tzn starczy Ci zapału) to super!
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Witam
Szkielet domku ze spienionej pianki pokrytej cienką warstwą gipsu dentystycznego do rzeźbienia cegieł, podstawka domku tak samo pianka i gips. podłogi drzwi i okiennice z listewek.
Drzewka z drutu i chusteczek.
Namiot z chusteczek.
Chodnik z gipsu.
Początek rzeczki z tektury i obklejonej chusteczkami.
Całość osadzona na styropianie.
Taki materiał został wybrany ponieważ całość jest bardziej stabilna i nie ma problemu jak się coś trąci przesuwając figurki w budynku czy okolicach.
Kolejne domki są już w końcowej fazie szkicowania więc jak czas pozwoli miasto będzie się rozrastać.
Pozdrawiam
Szkielet domku ze spienionej pianki pokrytej cienką warstwą gipsu dentystycznego do rzeźbienia cegieł, podstawka domku tak samo pianka i gips. podłogi drzwi i okiennice z listewek.
Drzewka z drutu i chusteczek.
Namiot z chusteczek.
Chodnik z gipsu.
Początek rzeczki z tektury i obklejonej chusteczkami.
Całość osadzona na styropianie.
Taki materiał został wybrany ponieważ całość jest bardziej stabilna i nie ma problemu jak się coś trąci przesuwając figurki w budynku czy okolicach.
Kolejne domki są już w końcowej fazie szkicowania więc jak czas pozwoli miasto będzie się rozrastać.
Pozdrawiam
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ładnie, ładnie. Tylko wiesz... Cegły nie są aż takie czerwone. Pokombinowałbym pomarańczowym.