nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
pewnie nawet go zjadl i dlatego jest taki opasly
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
-
- Chuck Norris
kolejne nowości z WarSeera trochę o zasadach:
Re: The Empire rumours.
What I can get from the WD:
units led by Empire Generals and Captains roll 3D6 for Break Test, discard highest;
Witch Hunters have Sniper and Killing Blow;
Imperial Griffons are S6, 5W - I don't have my old Army Book here, but it seems to me these are different? They can be two-headed as a special option (with built-in game effect);
Karl Franz grants his Ld to models within 18"; 24" if he is upon Deathclaw or the Imperial Dragon;
Deathclaw has +1 A and Ld respect an Imperial Griffon, the usual faithful rule and makes enemy units roll an additional D6, discard lowest when testing Fear/Terror caused by it.
The General on the Imperial Griffon model has the option of two heads (helmetd or not) and lance or sword (different from the Reikland Runefang).
The two magic altars can be fielded without Wizard on top, thus counting as a rare choice (I guess that was already known).
Demi-Gryphs Knights with cavalry halberds are shown with the shield too (I guess they'll use it only against shooting).
Re: The Empire rumours.
What I can get from the WD:
units led by Empire Generals and Captains roll 3D6 for Break Test, discard highest;
Witch Hunters have Sniper and Killing Blow;
Imperial Griffons are S6, 5W - I don't have my old Army Book here, but it seems to me these are different? They can be two-headed as a special option (with built-in game effect);
Karl Franz grants his Ld to models within 18"; 24" if he is upon Deathclaw or the Imperial Dragon;
Deathclaw has +1 A and Ld respect an Imperial Griffon, the usual faithful rule and makes enemy units roll an additional D6, discard lowest when testing Fear/Terror caused by it.
The General on the Imperial Griffon model has the option of two heads (helmetd or not) and lance or sword (different from the Reikland Runefang).
The two magic altars can be fielded without Wizard on top, thus counting as a rare choice (I guess that was already known).
Demi-Gryphs Knights with cavalry halberds are shown with the shield too (I guess they'll use it only against shooting).
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czyli Cold Blood taki na Geniu i bedzie nieźle. I Yebac arcylektora.
Herosi na piechotę - ok. Świetny kapłan z dwoma brońmi (tylko po co? Mimo to przy drobnej konwersji może być z tarczą)
Maszynki - może trochę tandetne? Na pewno ładny plastik, szczegóły i pudło z bitsami. Czy to na prawdę będzie oddzielnie sprzedawane z War Altarem?! To niemal to samo...
Demigryfy - mega ! Sądząc po ForgeWorldowym modelu, miałem obawy. Na szcęście wzostały rozwiane.
Gryf - Genialny, wypięta pierś, dumny, wielki. (aczkowliek niezbyt skuteczny ). Imperialny! Karl w końcu nie wygląda jak papuga. Jest super!
Okładka - byłoby idealnie, gdyby nie ten menel pod hełmem. Ja rozumiem, że żołnierze imperialni mogą dużo pić, bo kto by to wszystko na trzeźwo wytrzymał... ale zżulić kapitana? (BTW. Czyżby w końcu kapitanowie mogli nośić broń repeater?
Teraz pozostają obawy względem zasad. A mianowicie magicznych przedmiotów. Cóż stanie się z Armour of Meteoric Iron?
Patrząc na konie przy nowych zabawkach (np. przy mikrofalówce) i wyjście demigryfów, sądzę, że nie ma co spodziewać się nowych rycerzy w ciągu dłuuugiego czasu...
Maszynki - może trochę tandetne? Na pewno ładny plastik, szczegóły i pudło z bitsami. Czy to na prawdę będzie oddzielnie sprzedawane z War Altarem?! To niemal to samo...
Demigryfy - mega ! Sądząc po ForgeWorldowym modelu, miałem obawy. Na szcęście wzostały rozwiane.
Gryf - Genialny, wypięta pierś, dumny, wielki. (aczkowliek niezbyt skuteczny ). Imperialny! Karl w końcu nie wygląda jak papuga. Jest super!
Okładka - byłoby idealnie, gdyby nie ten menel pod hełmem. Ja rozumiem, że żołnierze imperialni mogą dużo pić, bo kto by to wszystko na trzeźwo wytrzymał... ale zżulić kapitana? (BTW. Czyżby w końcu kapitanowie mogli nośić broń repeater?
Teraz pozostają obawy względem zasad. A mianowicie magicznych przedmiotów. Cóż stanie się z Armour of Meteoric Iron?
Patrząc na konie przy nowych zabawkach (np. przy mikrofalówce) i wyjście demigryfów, sądzę, że nie ma co spodziewać się nowych rycerzy w ciągu dłuuugiego czasu...
Nie wiem co to znaczy "badź"Gerald pisze:tylko czekac jak na turniejach beda badz sie gwiezdnego imperium z lewej seria z dzial,po prawej mozdzieze wala a za nimi rakietnica strzela jak katiusza tuz obok katarynki kaskadowo wala we wszystko. Po czym przeciwnik patrzy na nasze zaplecze i pyta sie co to jest to male na wuzku a ty mu na to- muj panie to jest zabawka z kategori win the game
Ale wiem ze trzy literowe slowa typu: bać, wóz, mój idzie sie nauczyc...
Coś mi nie pasowało w tych demigryfach i już wiem co - o ile barding nawiązuje do starych artworków warhammerowych i generalnie do starego świata jakim go znaliśmy kilka edycji temu, to już tarcze są bez sensu, jakby z WoWa. Mogły by być bardziej heraldyczne. No i nie wspomnę już o tej idiotycznej trąbce...
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
chryste panie...to już jest stricte czepialstwo...tarcze wymienisz sobie ze zwykłych KO, które mimo upływu czasu naprawdę są świetne...trąbkę też można zrobić, albo ze starego KO, albo z jakiegokolwiek innego regonu...Havelock pisze:Coś mi nie pasowało w tych demigryfach i już wiem co - o ile barding nawiązuje do starych artworków warhammerowych i generalnie do starego świata jakim go znaliśmy kilka edycji temu, to już tarcze są bez sensu, jakby z WoWa. Mogły by być bardziej heraldyczne. No i nie wspomnę już o tej idiotycznej trąbce...
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
Wybacz, że nie odpowiedziałem. Nie zauważyłem przez tą falangę.
Zresztą sam zobacz:
Są zbroje 3/4? Optycznie zbroja płytowa.
Pudło to 12 takich nowożytnych rycerzy. Czyli dwa oddziały takich rajtarów.
Część dostanie pistolety, część młoty. Jest też kopia i trąbka. Odział Rajtarów to cienka linia, będzie tam po równo mniej-więcej panów piorących i strzelających.
Jak będę chciał wystawić rycerstwo - zazwyczaj w dwóch, trzech szeregach. W pierwszy pójdą młociarze, pałaszowi, trębacz i kopia ze sztandarem. Zakryją pistoleciarzy (usuwanych w pierwszej kolejności - jako trupy - z racji miejsca w tylnym szeregu)
WYSWIG powinien być.
Ps. W dalekiej przyszłości zamierzam zresztą dokupić jeszcze Ironside, "Żelaznobokich" Cromwella. Ale to wyłącznie na Rajtarów.
Ps. Hełm sekretny był używany oczywiście też w XVII wieku. Zakładany pod kapelusze.
Tak chciałem robić, raz używać jako rajtarów, drugi raz jako rycerzy (gdybym np. potrzebował kolejnego oddziału).Martin jak mozna miec unit wielofunkcyjny ?? Co uzywasz tego czasem jako rycerstwo, czasem jako rajtarow?:)
Zresztą sam zobacz:
Są zbroje 3/4? Optycznie zbroja płytowa.
Pudło to 12 takich nowożytnych rycerzy. Czyli dwa oddziały takich rajtarów.
Część dostanie pistolety, część młoty. Jest też kopia i trąbka. Odział Rajtarów to cienka linia, będzie tam po równo mniej-więcej panów piorących i strzelających.
Jak będę chciał wystawić rycerstwo - zazwyczaj w dwóch, trzech szeregach. W pierwszy pójdą młociarze, pałaszowi, trębacz i kopia ze sztandarem. Zakryją pistoleciarzy (usuwanych w pierwszej kolejności - jako trupy - z racji miejsca w tylnym szeregu)
WYSWIG powinien być.
Ps. W dalekiej przyszłości zamierzam zresztą dokupić jeszcze Ironside, "Żelaznobokich" Cromwella. Ale to wyłącznie na Rajtarów.
Ps. Hełm sekretny był używany oczywiście też w XVII wieku. Zakładany pod kapelusze.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2012, o 16:03 przez Martin von Carstein, łącznie zmieniany 2 razy.
Zdaje mi się, że ten generał na kurze może podzielić los wszystkich tego typu wynalazków - zostanie odstraszony przez wrogą artylerię.
A to ciekawe:Ah! One more thing: the Planetarium model (ten celestial bodies) is fully rotating, even when assembled. And it has several angles, too.
A to ciekawe:Ah! One more thing: the Planetarium model (ten celestial bodies) is fully rotating, even when assembled. And it has several angles, too.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Panowie. Przyjżyjcie się dokładnie podstawkom.
Wozy dla magów oraz altar- rydwanowe.
Kurokotynieloty- 50/50
Gryfy- rydwanowe (popatrzcie na wielkość jeźdźca i porównajcie skalę razem z wozami. Dodatkowo ta megaśna podstawka jest prawie kwadratem a tu wyraźnie widać że to prostokąt.
Gryfy nie będa na tych megaśnych podstawkach jak arachnarok, terrorgheist czy helka.
Na megaśnej będzie pewnie coś innego.
Wozy dla magów oraz altar- rydwanowe.
Kurokotynieloty- 50/50
Gryfy- rydwanowe (popatrzcie na wielkość jeźdźca i porównajcie skalę razem z wozami. Dodatkowo ta megaśna podstawka jest prawie kwadratem a tu wyraźnie widać że to prostokąt.
Gryfy nie będa na tych megaśnych podstawkach jak arachnarok, terrorgheist czy helka.
Na megaśnej będzie pewnie coś innego.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Niech tylko będzie w stanie szerzyć pożogę i zniszczenie jak dojdzie to się wystawi nawet 4 cannony co by wroga artyleria nie miała łatwego życia.Markuene pisze:Zdaje mi się, że ten generał na kurze może podzielić los wszystkich tego typu wynalazków - zostanie odstraszony przez wrogą artylerię.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.