Problemy z kompem

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Problemy z kompem

Post autor: kubencjusz »

Witam.
Mam problem. Otóż w trakcie próby ściągnięcia sobie za friko jednego kawałka mój komp nagle szalg trafił. Stało się to gdy refreshowałem sobie tekst do wpisania(taki rozmazanieć przeciw botom) bo był nie czytelny. Po 2 refreshu na cały monitor jebła mi wielka strona z taką otóż mniej więcej zawartością:

Special Crime Directorate
PCeU Police Centrall e-crime Unit.
Do tego jakieś grafiki z mordą brytola i odznaką rzekomej jednostki policyjnej.

Miałbym to głęboko w powarzaniu, gdyby nie to, że ta strona zajmuje mi cały ekran i nie da się jej zamknąć. Mam zablokowany menadżer zadań i pasek start. Wylogowania, uruchomienia ponowne nie pomagają. Nawet nie mam jak głupiego screena wrzucić bo i pait zablokowany... Fakt iż mam dostęp do neta jest cudem, bo drugą stroną jaka mi się wyświetla jest diagnostyka internet explorera. O dziwo z tej pseudo przeglądarki nie korzystam nigdy więc nie wiem czemu mi się wcięło. O tyle dobrze, że mam dostęp do neta bo microshit wpadł na pomysł, aby rozwiązywać problemy online i mogę sobie explorera odpalić.
Prosiłbym o pomoc inną (o ile to możliwe) niż format, gdyż jako że i pośród was są zapaleni gracze łatwo wam przyjdzie zrozumieć, że wolałbym nie tracić postępów :)
pozdro

PS: to gówno blokuje mi nawet autoruna z płytek czy pendrajwów :/

PS2: taki mam wynik diagnostyki microshitu

Czas ostatniej diagnostyki: 03/30/12 17:42:41 Diagnostyka karty sieciowej
Wykrywanie lokalizacji sieciowej

info Korzystanie z domowego połączenia internetowego
Identyfikacja karty sieciowej

info Połączenie sieciowe: Nazwa=Hamachi, Urządzenie=Hamachi Network Interface, Typ nośnika=LAN, Typ nośnika podrzędnego=LAN
info Połączenie sieciowe: Nazwa=Połączenie 1394, Urządzenie=Karta sieciowa 1394, Typ nośnika=LAN, Typ nośnika podrzędnego=1394
info Połączenie sieciowe: Nazwa=Połączenie lokalne, Urządzenie=NVIDIA nForce Networking Controller, Typ nośnika=LAN, Typ nośnika podrzędnego=LAN
warn Ten komputer ma więcej niż jedną kartę sieciową Ethernet lub więcej niż jedną kartę sieci bezprzewodowej
info Przekierowywanie użytkownika do infolinii technicznej

Diagnostyka protokołów HTTP, HTTPS i FTP
Połączenie HTTP, HTTPS, FTP

warn HTTP: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z http://www.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTPS: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z http://www.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn FTP (Pasywny): Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z ftp.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTP: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z http://www.hotmail.com: The server name or address could not be resolved
warn HTTPS: Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z http://www.passport.net: The server name or address could not be resolved
warn FTP (Aktywny): Błąd 12007 podczas nawiązywania połączenia z ftp.microsoft.com: The server name or address could not be resolved
error Nie można nawiązać połączenia HTTP.
error Nie można nawiązać połączenia HTTPS.
error Nie można nawiązać połączenia FTP.

PS3: Namierzyłem nawet stronę tej policji. Ma ktoś pomysł czy napisanie do nich może przynieść jakiekolwiek sensowne efekty poza ryzykiem odpowiedzilaności karnej za próbę ściągnięcia ? https://secure.met.police.uk/complaints/

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

odpal sobie windowsa w trybie awaryjnym i grzeb/wywal ten shit :P
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Może to zabrzmi idiotycznie, ale jak to zrobić. Nie jestem maniakiem grzebania w systemie i moja znajomość PC ogranicza się do programów które sam sobie instaluje. :oops:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

podczas startu windowsa wcisnij F8
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Podczas startowania systemu przytrzymaj F5 albo F8, wtedy pojawi się ekran gdzie będziesz mógł wybrać tryb, w jakim chcesz uruchomić system.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

To trojan.

Tu instrukcja jak usunąć:

http://trojan-killer.net/police-central ... e-removal/

Jednorazowo powinno być za free.
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki malcolm poćwiczę :)

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Jakby jednak chcieli kasę za program, to są też inne sposoby np. http://malwaretips.com/Thread-Remove-Po ... PCEU-Alert - nigdy nie używałem Kasperskyego, ale metoda wygląda sensownie. Wystarczy poszukać w necie. Powodzenia!
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Jak łatwo można było przewidzieć pierwszy link nie działał darmo ... Teraz ćwiczę kasperskiego

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Za kasperskiego malkolm wielkie dzięki uratował mi on dupę. Gdy stosowałem się do rady afro i szukałem potencjalnego śmiecia będącego tronajem i niecący uszkodziłem windowsa. Teraz już doczytałem, że powinienem wyczyścić pliki TEMP bo tam trafiają wszystekie świerze pliki włącznie z tymi niechcący pobranymi. A dzieki rescu disk moglem sobie spokojnie skopiować wszystko co mnie interesowało na pandrajwa i dzieki temu moje dokuemnty i postepy z gier pozostały nienaruszone. Muzyka tylko przepadła by była na pulpicie ale trudno. Co do windowsa to wiadomo raczej, że próby naprawiania go są równie efektowne co walka pikinierów imperialnych z wojownikami chaosu więc stwierdziłem, że wyapda go sformatować. Tutaj przy okazji dowiedziałem się jak to robi, bo przeważnie prosiłem, by zajmował się tym kumpel ale skoro nie było go to musiałem spróbować na własną rękę, ot nic nie mialem do stracenia.
Sprawa zakończyła się ogólnie happy endem, bo sporo sie dowiedzialem, nic nie straciłem, a pc ze śmiecia jest już czyściutki. Przy okazji mam płytę główną podzieloną na dyski tak jak ja chcę, a nie tak jak mi to robiono.
Wszystkim wielkie dzieki za pomoc :)

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Jeżeli jeszcze mógłbym coś zasugerować na przyszłość (a co polecałem już jednemu z użytkowników). W podobnych sytuacjach najlepiej ogarnąć sobie jakąkolwiek płytę LIVE CD Linuksa (jeśli samemu nie można ściągnąć, to zrobić to u kolegi - Ubuntu czy Suse). Po odpaleniu systemu z płyty można bez problemu uzyskać dostęp do calutkiej partycji Windows i zgrać wszystkie pliki bez ryzyka nacięcia się na wirusa, gdyż ten na 99,5% nie ruszy na Linuksie :)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

sorry, że się tu podpinam, ale na komputerowe pewnie zadko kto zaglada.

Mam nowego kompa i mam problem z lolem. Jak właczam customa i jestem sam to czasem coś się przytnie co już nie jest ok, ale jak włączę normalnie 5v5 to od samej ilości bohaterów wyskakuje mi 1FPS i wogóle nic nie da się zrobić. Dota2 podobny problem, a np. z wiedźminem wszystko w porządku. Pisze, bo może ktoś miał podobny problem i się z nim uporał. mam podejrzenie, że chodzi o to, że mam system 64bitowy. Na starym kompie był 32. Czy wystarczy odpalić w jakimś innym trybie zgodności? Jeśli tak to jakim?
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

masz najnowsze stery do garfiki?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ja zanim zacznę grzebać w sterownikach itp to zmniejszam jakość grafiki. Niby błahostka a często pomaga ;)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

ok, musze to zrobic ;) :P
kubencjusz pisze:(...)zmniejszam jakość grafiki. Niby błahostka a często pomaga ;)
Obrazek

idea wrzucania nowych driverow jest to by by gralo sie lepiej nie tracac na jakosci grafiki (widoczny jest wzrost wydajnosci) :)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

sterowniki na 100% ok, grafa na najnizszych plus ustawione na podstawie poradnika ustawienia 3D w catalyst control center. Czasami udaje mi się złapać taki komunika który szybko znika, że sterowniki ekranu uległy uszkodzeniu, ale są już naprawione. Poinstalowałem framework, najnowsze direct i microsoft visual c++ czy jakoś tak i dalej nic.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

a napisz jeszcze jakiego masz kompa, tzn grafika, procek i płyta

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Intel Core i5-2500 CPU 3.3GHz BOX [socket 1155] (4 rdzenie)
Radeon 6850 MSI 1GB Cyclone DDR5 DVI&HDMI&DP (PCI-E)
Asus P8Z68-V LX
4GB ramu jak coś
wypisywałem z listy od komputronika, bo wybierałem z kolegą sam częsci i mi złożyli.
I jak coś to doceniam, że się zainteresowałeś i dziękuję.

edit. Dragon age śmiga bez problemów na najwyższych ustawieniach, a ten komunikat co wyskakuje przy crashu i zaraz znika to:"sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność"
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

co ciekawe, to jest chyba wina LoL'a, sprawdziłem co wujek google o tym myśli i okazuje się, że bardzo dużo ludzi ma podobne problemy niezależnie od konfiguracji w grach 3v3 i 5v5 :(

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

oby, niedługo nowy patch jeszcze próbwałem napięcie zwiększyć na karcie i jest chyba trochę mniej tych scin
Obrazek

ODPOWIEDZ