nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
tilt112
Mudżahedin

Re: nowe modele i unity?

Post autor: tilt112 »

bryczka bedzie miala calego lighta z gryfa ??

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Czy ktoś może potwierdzić że GM może dosiadac tylko konia?
Czy może jednak ma też opcję jazdy na demigryfie?
Swoją droga gdyby jednak nie mógł jeździć na kurakach to
byłoby to ogromne nieporozumienie, że zwierzchnik KO
nie może jeździć na demigryfie. Skoro demigryfy są specjalnością
KO i jakiś zwykły knight moze i wie jak ujezdzac demigryfy
to Grand Master tym bardziej powinien sie na tym znać i mieć
możliwość. Jeśli jednak nie będzie mogl to jak dla mnie będzie
to jedna z największych porażek w tym nowym ab. Na stronce GW
przy GM jedyną opcja jaką tam sie znajduje jest tylko
warhorse ale poczekam na booka albo aż kto mi to rzetelnie
potwiedz.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

na filmiku z advance ordera od GW witch hunter ma na plerach rapier, a na zdjeciach dwuraka =P~
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Martin von Carstein pisze:+1 do hita vs. Slot... przyznaję iż szansa urozmaicenia rozpisek brzmi bardzo ciekawie, może i ja wcisnę gdzieś tych mych 25 muszkieterów i 18 kuszników... a może mych 24 świeżo nabytych łuczników zyska gdzieś zatrudnienie.

Mogliby ulepszyć włóczników, ale mimo wszystko nie jest źle. Silna linia piechoty, troszkę strzelców, te dwa działa (moździerze sobie chyba daruję na dobre), 15 Rycerzy z Wielkim Mistrzem na flance dla przyzwoitego uderzenia (a zwłaszcza dla AS +1)... bohaterzy i sztandary do odpowiednich unitów, oczywiście oddział rajtarów (jak punkty pozwolą) i będzie przyjemnie mi się grało.

Ps. Klocka 40 GS raczej na Euro też nie wystawisz. Oddział max. 450 pkt. :P

E tam euro sreuro... Poza tym ciągle w głowie siedzą stare ceny gdy kosztowali po 10 pkt.

Jeśli będą po 11, a części commandu po 10 to 40 gości z muzykiem to równo 450 pkt :P
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Dla mnie przecieki ze mortar ma kosztowac 100 a 2 dni pozniej okazuje sie ze niby ma miec sile 2 to jakies nieporozumienie. Albo jedno albo drugie ktos wymyslij na sraczu i podal zeby siac ekscytacje. Pozatym co to za urozmaicenie rozpisek skoro wszyscy graja na hordach halabard. Nie bardzo widze zeby byla jakas zmiana skoro teraz wszyscy beda grali na wiekszej ilosci hord halabardinow plus szkaradne cos zeby trafiali. Zreszta teraz mielismy magie swiatla z maga i arcy i w sumie halabardy tez mialy 10 walki wrecz. Wiec co to za zmiana i urozmaicenie. Szansa jakas sa demigryfy tak przez wiekszosc obrzucane ze sa strasznie FEEEE.
Kefas popieram Cie w 100% Mistrzunio musi miec swojego demigryfa inaczej to dla mnie aspiruje do porazki nowego AB.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Kefas pisze:Czy ktoś może potwierdzić że GM może dosiadac tylko konia?
Czy może jednak ma też opcję jazdy na demigryfie?
Swoją droga gdyby jednak nie mógł jeździć na kurakach to
byłoby to ogromne nieporozumienie, że zwierzchnik KO
nie może jeździć na demigryfie. Skoro demigryfy są specjalnością
KO i jakiś zwykły knight moze i wie jak ujezdzac demigryfy
to Grand Master tym bardziej powinien sie na tym znać i mieć
możliwość. Jeśli jednak nie będzie mogl to jak dla mnie będzie
to jedna z największych porażek w tym nowym ab. Na stronce GW
przy GM jedyną opcja jaką tam sie znajduje jest tylko
warhorse ale poczekam na booka albo aż kto mi to rzetelnie
potwiedz.
Bohaterowie ogrów nie mogą jeździć na munfangach, dlatego też nie zdziwiłbym się z podobnej sytuacji w tym przypadku. Jeśli chcesz dopatrywać się w tym jakiejś fluffowej logiki, to wyobraź sobie, że Wielki Mistrz ma swojego ulubionego rumaka, którego traktuje jak talizman. Dlatego też nie ma zamiaru jeździć na jakiś zmutowanych kurach.
Tak na marginesie... gryf i demigryfy bardzo mi się podobają. Łowca czarownic też jest bardzo fajny. Reszta taka sobie.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jeśli ten wózek będzie dawał +1 do hita przy strzelaniu a bonus będą się przenosić na detki - to bulidy Imperium się mocno wywrócą do góry nogami. Za 9 pkt (bo rozumiem ,że 1 drożej ) będą pestki Bs4 S4 range 36??? To chyba nie jest możliwe bo podniesie się straszny lament....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Ja bym się nie martwił o możliwość dosiadania przez GM własnego kurokota. Będzie bo być musi, oczywista oczywistość. Można jednak by snuć domysły iż ten kurokot jednak będzie dostępny tylko i wyłącznie po dołączeniu do całego oddziału kokoszek z Zakonu Gryfa, a to już trochę szkoda... :P

kowaljl
Chuck Norris

Kokesz Ty chyba nie bardzo rozumiesz kim jest WIelki Mistrz a kim sa inni bohaterowie u Ogrów. WM to szef zakonu, ma władze całkowita w zakonie nie musi sie słuchac nawet Elektorow. Podlega tylko i wyłacznie dwóm osobom w całym imperium, wiec chyba normalne ze skoro ludzie mu podlegajacy i ludzie których sam szkoli maja lepszy sprzet to był by obciach nie stej ziemi. Pozatym kawa ogrow to poprostu jednostka, a u nas nie mozna wystawic WM bez kawalerii. Czyli, wystawiam kawalerie na Demigryfach, spełniam tym samym warunek zeby go wystawic, a on popierdala za kawaleria na koniku bo w stajniach dla niego zabrakło..... Chyba ze bedzie tak ze oprocz kawalerii na Demigryfach bedziesz musial wystawic zwykła zeby wystawic WM, ale to byłby bezssens, poco wtedy ta kawalerie nazywac wewnętrznym kregiem????????????

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Chyba ze bedzie tak ze oprocz kawalerii na Demigryfach bedziesz musial wystawic zwykła zeby wystawic WM, ale to byłby bezssens, poco wtedy ta kawalerie nazywac wewnętrznym kregiem????????????
Już prędzej uwierzę w znerfienie takiego moździerza niż w takie coś. Ten co pisał nam AB debilem podobno nie jest, zrobił dobrego Ab Imperialnej Gwardii, ta podobno teraz wymiata. Będzie dobrze i GM dostanie swoją kokoszkę na 100%. A gracze kochający mnogie ilości kawalerii będą mieli radochę z niszczycielskiego oddziału. Ja tam i tak pozostanę przy Knightach tradycyjnych. Są teraz tańsi, wystawię dwie pancerne dziesiątki na flankach linii piechoty i będzie dobrze (chyba, że się nie wyrobię w limitach Core).

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Martin von Carstein pisze:Ten co pisał nam AB debilem podobno nie jest, zrobił dobrego Ab Imperialnej Gwardii,
Oraz średnio-kiepski codex do Tyranidów i AB do TK...

Niestety autor nowego imperium nie ma za dobrej rekomendacji patrząc na jego wcześniejsze dzieła...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a co jeśli Wielki Mistrz tego zakonu to już trzęsący się staruszek który nie zdoła w swoim wieku dosiąść demigryfa.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Oraz średnio-kiepski codex do Tyranidów i AB do TK...

Niestety autor nowego imperium nie ma za dobrej rekomendacji patrząc na jego wcześniejsze dzieła...

No i teraz to dopiero zaczynam się bać o moją armijkę.

kowaljl
Chuck Norris

Kazdy wielki mistrz chce zginać w siodle. Jak jest stary to tym bardziej chce wsiasc na demigryfa i spasc z konia zeby sie zabic na polu bitwy a nie w poscieli dokonac zywota.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Wiecie fluffowa logika to jedno, a podręcznikowa rzeczywistość to drugie. Dlatego ja nie będę zdziwiony, gdy GMaster będzie miał tylko szkapę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Murmandamus pisze:a co jeśli Wielki Mistrz tego zakonu to już trzęsący się staruszek który nie zdoła w swoim wieku dosiąść demigryfa.
To go wsadzą i przywiążą. :P

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

kowaljl pisze:Kazdy wielki mistrz chce zginać w siodle. Jak jest stary to tym bardziej chce wsiasc na demigryfa i spasc z konia zeby sie zabic na polu bitwy a nie w poscieli dokonac zywota.

Dodatkowo taki Zakon Czarnych Niedźwiedzi corocznie dokonuje weryfikacji stanu zdrowia Wielkiego Mistrza poprzez zapasy z wielkim niedźwiedziem. W tym zakonie nie ma starych rycerzy, wątroba rozpada się przed wiekiem emerytalnym.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Co do GM to tak sobie fluffowo można mówić w nieskończoność np ,że nie akceptuje demigryfów bo są za szerokie itp itd (ja osobiście lubię takie opowieści) Myślę ,ze zrobią mu możliwość dosiadania demigryfa ,bo skoro jak juz było mówione rycerze jeżdzą to ich dowódca też powinien.Skoro taka persona by szarżowała to raczej w elitarnym oddziale niż przy boku zwykłych KO.Ale nie zapominajmy ,że to jest gra a nie prawdziwy świat :)
I według mnie rycerze maja za niskie statystyki jako mężni wojownicy Imperium
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Ludvik
Wałkarz

Post autor: Ludvik »

Kordelas pisze: I według mnie rycerze maja za niskie statystyki jako mężni wojownicy Imperium
Według mnie mają bardzo odpowiednie - nie miejmy parcia na uberstaty, bo Imperium szybko się zmieni w WoCh - garść conanów zamiast armii. Rycerze to nadal tylko ludzie - elita, zatem mają 4 WS i 4 St, wystarczy im.
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Ech ninja...

ale też @Ludvik +1 :)

Co do statystyk gości na demigryfach to muszę przyznać, że oceniam je...
bardzo pozytywnie. :)

Fajnie, że GW nie wykoksiło zwykłych ludzi. Pamiętajmy, że imperium to właśnie armia zwykłych ludzi. A zwykli ludzie nie mają 10 ataków i t8. Bohaterowie to co innego, tak ważne persony są częścią tego świata więc nic dziwnego, że są lepiej zbudowani od zwykłych śmiertelników.

Dlatego też podobają mi się demigryfy pod tym względem, że nadal siedzi tam zwykły rycerz z 1 atakiem i t3. :)

Niestety z tego powodu raczej nie sądzę aby GW zmieniło cokolwiek w statsach naszych state troopsów. W głębi duszy liczę co prawda na jakąś S4 na great swordsach ale to raczej pobożne życzenie niż spodziewana zmiana.

Zablokowany