Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Piłka nożna
Ze skargą na murawę to imho gruba przesada. Zresztą osiągnęli remis i będą mogli udowodnić swą wyższość na "superhiperdoskonale" przygotowanej murawie w domu
Nie wiem, po co w ogóle wyciagać ten temat. Skoro sędzia pozwolił grać, to gramy i już - obie drużyny mają te same warunki...

Ale wkońcu po coś są te mecze wyjazdowe i domowe. Milan gra mecz u siebie na "złej" murawie gdzie grają cały czas. Później Barcelona gra na swojej super murawie a z kolei Milan nie jest do takiej przyzwyczajony bo to wkońcu słaby klub, który nigdy nie grał na poziomie ligi mistrzów 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Owszem, pod warunkiem utrzymania w składzie VP, warto może byłoby mieć Podolskiego jako zmiennika. Ale ON MA ZASTĄPIĆ VAN PERSIEGO
A to już zmienia ogląd całości. Raczej. Bo a nuż odpali i strzeli 30 bramek w sezonie
.

no i Bilbao znowu już w pierwszym meczu eliminuje bardzo mocnego przeciwnika
reszta par nie jest rozstrzygnięta
Podolski tak strzeli w angielskiej 30 goli w sezonie jak Huntelaar dziś hattricka strzelił
szczyt jego możliwości to były 24 gole i to w 2 giej Bundeslidze
offtank Poldek
reszta par nie jest rozstrzygnięta
Podolski tak strzeli w angielskiej 30 goli w sezonie jak Huntelaar dziś hattricka strzelił
szczyt jego możliwości to były 24 gole i to w 2 giej Bundeslidze

offtank Poldek
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Po raz kolejny zaskakuje mnie Hannover96. Cały czas mają szanse...
DZIKU - co do 30 goli Podolskiego - patrz moje emoticony...
DZIKU - co do 30 goli Podolskiego - patrz moje emoticony...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kibicuję Arsenalowi od czasów początków Bergkampa w tym klubie, jeszcze wtedy o Polakach się nie śniło nikomu, generalnie nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, czy Polacy grają w nich, czy nie. Dla Polaków oglądam mecze Dortmundu, choć samemu klubowi nie kibicuję. Dla mnie od zawsze była Barca a potem dołączyli Kanonierzy - po prostu lubię style gry tych zespołów
.
EDIT 2012,03,31
Niestety - znowu wróciła stara słabość z początków sezonu - beznadziejna gra w obronie Arsenalu i kompletny brak rozegrania piłki. I widać, jak bardzo brakuje Cesca w tym zespole. Arteta to chybiony zakup, nie jest w stanie zastąpić Fabregasa nawet w 10%

EDIT 2012,03,31
Niestety - znowu wróciła stara słabość z początków sezonu - beznadziejna gra w obronie Arsenalu i kompletny brak rozegrania piłki. I widać, jak bardzo brakuje Cesca w tym zespole. Arteta to chybiony zakup, nie jest w stanie zastąpić Fabregasa nawet w 10%

Sędziowie we wczorajszym meczu Catania-Milan to porażka. Pełno nie słusznie podyktowanych spalonych i do tego nieuznana piękna bramka Robinho. Widział ktoś wczoraj zachowanie Tello gdzie Barcelona dostałą rzut karny? Każdy "normalny" napastnik chciałby strzelić gola, ale on sie zatrzymał i sie położył na ziemi. Według mnie nie powinno tam być tego karnego.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Faulu na Tello też bym nie podyktował. Za to była inna sytuacja w pierwszej połowie, gdzie jeden z graczy Barcy był przez długi czas szarpany i w końcu przewrócony w polu karnym przy jakimś stałym fragmencie i sędzia nie podyktował ewidentnej jedenastki. Do bani to sędziowanie w Hiszpanii. Co kolejka takich "rodzynków" jest pełno...
gdyby wczoraj Real nie wygrał tak wyraźnie też można by się przyczepić... Ramos już w pierwszej połowie powinien wylecieć... A nie dostał drugiej żółtej do końca meczu... Rzut wolny na cztery:jeden też się nie należał...
a co do sytuacji Tello... Karny był ewidentny, skupiliście się na tym, że zwolnił, a zwolnił, bo Martinez trzymał go ręką za biodro... ale oglądać można wybiórczo
a co do sytuacji Tello... Karny był ewidentny, skupiliście się na tym, że zwolnił, a zwolnił, bo Martinez trzymał go ręką za biodro... ale oglądać można wybiórczo

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Otóż to. I właśnie taką mam nadzieję. Jakby sprzedali Almunię i paru graczy z pola, to może starczyłoby na Podolskiego... Aby tylko utrzymać VP. A jak go sprzedać, to za baardzo ciężką kasę... Choć wolałbym nie
.