nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Bizim »

Jak dla mnie najgorsza jest jego celność. Jasne jest on teraz bardzo klimatyczny ale aby wystawiać rakietnice musiała by kosztować tyle co aktualny moździerz (jeśli nie mniej).
Liczyłem po cichu na moździerz będący po prostu katapultą (z s9 na środku i d6 woundami), a z plotek wynika, że pupa się z niego zrobiła. :/

Jakoś nawet mnie nie raduje to no armour save, bo takich warriorów chaosu trzeba ranić na 6+...

Ale ponieważ mam modele moździerzy i helstorma to najpewniej potestuje wszystkie kombinacje naszej artylerii zanim wyklaruje mi się nasz "standard" artyleryjski.

Aktualnie widzę go jako max cannonów, będzie to do tego dobrze współgrało z wózkami i jakimś gryfem bo łatwo rozmontujemy wrogą artylerię która boli nasze wspierajace zabawki.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ale kowalu, to będzie d3 wzorników na rakietnicę. Sądzę że teraz będzie ap więc podejrzewam że nie będzie takie złe na słaboopancerzoną piechotę.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Murmandamus pisze:ale kowalu, to będzie d3 wzorników na rakietnicę. Sądzę że teraz będzie ap więc podejrzewam że nie będzie takie złe na słaboopancerzoną piechotę.

Gdyby to strzelało jak zwykła katapulta to ok było by fajne. Ale jeśli strzela zawsze indirectem to w zasadzie trafienie w celowane miejsce lub z calową znośką to szansa jak 1/9. :/ Nie liczę missfire.
Dla porównania szansa trafienia z moździerza bez przerzutu to 1/3(nie licząc missfire).

Edit

Porzucałem dla testów na helstorma strzelającego w 40 halabardników. 3 blasty, 26 hitów... Ale miałem 1 hita + 4 cale i raz zniosło tylko 2''. Ale jak poleci bez hita ponad 4'' to zazwyczaj nic nie trafi. :/ No chyba że poleci w bok hordy.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Ale wzial ktos po uwage, ze stawiasz obok inzyniera, i juz masz BS4 na indirecta... Az tak, to to nie obniza jego celnosci. W wersji porzedniej rakietnica byla zbyt silna i jak to zwykle bywa, wszyscy sie przyzwyczaili i teraz ochy achy, jakie to GW to zlo... pograjcie panowie, potestujcie... na pewno bedzie sie sympatycznie gralo... :wink:
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

+1 BS vs przerzut artyleryjki gdy masz 50% szans na missfire?

Wątpie. :P

Zresztą ważny jest właśnie ten missfire i koszt tej zabawki. Od tych rzeczy będzie pewnie zależeć jej skuteczność.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Bizim, a skąd wziąłeś 50% na misfire? Znasz już reguły helstorma, czy tylko powielasz plotki?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Znaczy dobra zależy od ilości placków. Ale przy 3 plackach szansa na missfire to 1/2.

Przy dwóch to 1/3, przy jednym 1/6.

Oczywiście powielam to co przeczytałem na Warseerze. :)

Już nawet nie można podyskutować o plotkach bo jest się oskarżanym o narzekanie na nowego booka zanim jeszcze wyjdzie. :P

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Ty narzekasz na book.
Ja narzekam, że narzekasz.
Wszyscy jesteśmy Polakami ;)

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Rakietnica przegieta?? spoko a jak czesto nia trafiales?? krasiowe rzeczy w porownaniu do naszych sa uber kozackie nawet zapominajac ze moga zadawac magiczne ataki. I sory ale jesli masz 4 maszynki to jednego inzyniera zmarnowac na danie BS to jakis zart. Inzynier ma niedopuszczac glównie do niewysadzania sie dział. Jak sie nie wysadza to potem mozna go zurzyc na cos innego. Murmi mozdziez był na małe i nieopancezone jednostki. A rakietnica miala szanse zrobic cos z tymi w puszkach. Teraz po prostu tracimy mozliwosc nadgryzienia np. piechoty Chaosu. Ostatnio grałem z kolesiem na turnieju mial piechote 25 kolesi z AS 1+ nie wiele da ten AP, najpierw musisz zranic na 5+ a potem on turla na 2+. Niech mi ktos nie mowi, że to nie jest osłabiajace:P kiedy strzelasz z maszynki ktróra trafia 1 w bitwie maxymalnie 2.
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2012, o 10:21 przez kowaljl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Zawsze masz helblaster'a :)

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Byro pisze:Ty narzekasz na book.
Ja narzekam, że narzekasz.
Wszyscy jesteśmy Polakami ;)

Ja nie narzekam na nowego booka. :P

Po prostu rozkminiam już teraz czym trzeba się zainteresować w nowym booku, a co będzie zbieraczem kurzu.

Oczywiście na razie to jest jak wróżenie z fusów ale co poradzę jak nie mam booka. :P

Swoją drogą co do helblastera to jestem ciekaw czy stanieje choć trochę. Bo podoba mi się combos inżynier + bonus z wózka heavena + nowe zasady missfire (1 missfire to połowienie wszystkich hitów, na drugim rzucie missfire to rzut na tabelę broni prochowych, a missfire na trzecim to wybuch i liczenie wszystkich strzałów jak 10).

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Kowal ee jaka piechota ma sv 1+ ??? Bo coś mi tu nie pasuje. Bo nie przychodzi mi żadna do głowy. No chyba że to jest podpakowane z czaru metalu zaklęciem scaly skin na 5+ to wtedy może istnieć taka sytuacja.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

:) no spoko moze teraz zmniejsza ograniczenia na inzynierach:). Dyskusja o mozliwosciach roznych i tych zlych i tych dobrych nie jest narzekaniem. Wymiana pogladow zawsze daje cos obu stronom moze jakis inny pomysl ktos ma i sie podzieli co zrobic jesli czarny scenariusz okaze sie prawdziwy:) Ja i tak martwie sie o moj ukochany czołg. To był nasz as w rekawie schodzacy od pierdniecia magii ale go uwielbialem:):):)
EDIT: A woch z swoich rydwanikow nie moze dawać swojej piechocie bonusu do AS??

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Jeśli czołg naprawdę dostanie zasadę random movement zamiast aktualnych zasad ruchu to będzie dopiero zgięcie. :) Więc być może najlepszy czas właśnie dla niego nadchodzi.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

w jaki sposób? Rydwan to jednostka rydwan i sam z siebie ma 3+.

Chyba że masz na myśli błogosławieństwa ze shrina(shrine to shrine nie rydwan) ale to właśnie nie zwyczajna sytuacja tylko blessing.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

If i remember right, huntsmen are now special unit and cost 8pts piece
militia went up 1pts
all greatswords can use banners for 50pts
Pistolers and outriders stay the same
witchhunter costs same as captain used to cost in 7th
Captains got a 15points increase but has hold the line special rule and starts with light armour
same thing for general, 15pts pointincrease, hold the line and light armour
Wizardlords have gone down by 10pts
the wizardwagons will cost about 15pts more than the new great cannon price and the hurricanum only gives +1hit in closecombat

Czyli nadzieja na hordy kuszników z +1 do hita już kompletnie odeszła. :(

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Captains got a 15points increase but has hold the line special rule and starts with light armour
same thing for general, 15pts pointincrease, hold the line and light armour

Ten start z light armourem to naprawdę nieoceniony jest. Według mnie Gienio z hold the line i light armour za 95 to przesada ma staty jak kapitan prawie i jest o 30 droższy do kapitana. Gryfolatacz z HTL nie skorzysta, czyli cios w nery. Zastanawia mnie czy kędyś będzie to opcja warta uwagi. Jak by te HTL dawał na 12" to by było nawet ok ale tak to ruch w McNiellowskim stylu, czyli gość jest beznadziejny więc nie róbmy z nim nic. Tak w ogóle to mi sie to nie specjalnie podoba. Generały i kapitanowie drożsi, prieści tanieją. Zamiast armii zawodowej będzie armia wyznaniowa. No chyba że to są jakieś kwietniowe jajca.

all greatswords can use banners for 50pts

Ciekawi mnie czy będzie jakiś sztandar dla piechoty GB dalej za drobi a innego nie ma.
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2012, o 12:54 przez Cord, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Aktualnie w rulebooku są fajne bannery więc nie będzie z tym problemu.

+1 ld, ogniste ataki, terror, +1 do ruchu, AP do wyboru do koloru

Jeśli jeszcze np takie +1 do ruchu będzie przechodzić na inne oddziały to będzie ciekawie, do tego jeszcze takie 3 hordy terrorystów. :lol2:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Murmandamus pisze:w jaki sposób? Rydwan to jednostka rydwan i sam z siebie ma 3+.

Chyba że masz na myśli błogosławieństwa ze shrina(shrine to shrine nie rydwan) ale to właśnie nie zwyczajna sytuacja tylko blessing.
na bank chodzilo o shrina.
tylko to nadal zadnej wochowej piechocie nie da AS1+
choseni i warriorzy z tarczami maja AS na 3+ (i to jest najlepszy AS wochowej piechoty. juz pomijam fakt, ze teraz ich sie z tarczami nie wystawia ;) )

chaos knighci maja AS1+ i to bez blogoslawienstwa.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

doradzam poczekac na sprawdzone info z nowego army booka jesli ktos go bedzie juz mial by byla pewnosc co do tych wszystkich informacji do naszej armi.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Zablokowany