Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Zamiast srebnych hełmów to proponuje Smocze Książęta z Calendoru. Lepsza płyta i o jeden więcej atak za niewielką różnica dają dużo. Powinieneś wycisnąć tak z 4 odziału po 5 książąt z dowódcami. Osobiście wiem że taka rozpiska się nie sprawdza ale dużo zalezy też od przeciwnika taktyki i kości.
To chyba nie obliczałeś walk smoka albo bierzesz pod uwagę starcie z 30 chosenami, całej reszcie SD wjeżdża od boku lub od tyłu (jakie to elfie posunięcie ) i goni. Ale arcy i tak jest lepszy ponieważ nie musi podejść do oddziału wroga, by go zniszczyć, kosztuje mniej i nie przyciąga tak bardzo uwagi maszyn.loboba pisze:Smok o dziwo tez jest wsparciem ponieważ nie ma szans z 30 chłopa oddziałęm
Co do czempiona masz racje.
tak na szybko bo chyba głównie ja gram na smoku. Jeśli czegoś jest 30 znaczy że nie czołzeni a resztę 30 smok wciąga i to od przodu nie wiem jak to liczycie ale u mnie tak to działa:D najgorzej ma chyba z wl bo maja asf i s6 ale mniej więcej trafi go 8 ataków to statystycznie 4 rany a smok jak dobrze wygarnie to złoży i 30 wl. reszta klocków z dwurakami bije już po smoku i zwykle już nie sa tak groźni. Bolą jeszcze ewentualnie kb w lorda ale i tak smok zostaje i zjada.
czempion na dp drogi jak stodoła ale sie zastanawiam sam czy go nie wystawić do 6 dp (zawsze to pewny blok na inne smoki czy jednorankowce) no i bierze czelendża zamiast smoka.
Ps. co do stereotypów smokowych to z imperium jak jest górka da sie grać moje ostatnie dwie bitwy z imp to 15:5 i 19:1(na bobie)
ps2.YYY a 2lvlowy mag nie chroni? moze zależy od tyłka
czempion na dp drogi jak stodoła ale sie zastanawiam sam czy go nie wystawić do 6 dp (zawsze to pewny blok na inne smoki czy jednorankowce) no i bierze czelendża zamiast smoka.
Ps. co do stereotypów smokowych to z imperium jak jest górka da sie grać moje ostatnie dwie bitwy z imp to 15:5 i 19:1(na bobie)
ps2.YYY a 2lvlowy mag nie chroni? moze zależy od tyłka
Nie zgadzam się z Tobą. Jedynie tak zrobisz z goblinami...Szwentas pisze:Jeśli czegoś jest 30 znaczy że nie czołzeni a resztę 30 smok wciąga i to od przodu nie wiem jak to liczycie ale u mnie tak to działa:D
Masz wojoników chaosu (core WoCh) zadasz im tam zaużmy full 12 hitów od zionięcia + 6 ataków sam smok + tunder stompy 6 plus wielki książe 4 ataki... to masz 22 ataków. Wychodzi Ci połowa czyli 11 bo tarcza bo pancerz bo ward save na +6 bo zle kości. Gościu nie ma wielkiej broni tylko standardową zwykłą + tarcza do tego ma szał czyli wyprowadza NNnnnnNnn ataków przed Twoim smokiem... Ściąga Ci księcia a pozniej smoka.
Nie masz szans a jeśli się zasłaniasz że dobre rzuty Ci wyjdą to równie dobrze włócznikami możesz jeść wojowników chaosu.
Kolejna sprawa masz sztandardowy odział puszkinów u krasia czyli młociarzy z królem... Proszę Cie nie masz szans stoisz równe 6 tur. 600 punktów jest zajęte. Całkiem możliwe nawet ze Ci krasie go ściągnam.
Nie rozumiem tego zdania. jakoś bardziej prościej prosze ? Co to dp ?Szwentas pisze:czempion na dp drogi jak stodoła ale sie zastanawiam sam czy go nie wystawić do 6 dp (zawsze to pewny blok na inne smoki czy jednorankowce) no i bierze czelendża zamiast smoka.
Nie wiem o którego maga chodzi i do czego się odnosisz ale jeśli o ognistego maga na słonecznym smoku to zamiast mu dać dispel scrolla to wole mu dać talizman z ward save + 4 dlatego nie jest on typowym magiem zwlaszcza że może jedynie wziąść domene z ognia.Szwentas pisze:ps2.YYY a 2lvlowy mag nie chroni? moze zależy od tyłka
Osobiscie uważam że smok jest hobbystyczny i arcy więcej robi.
Tą teze mogę jedynie podeprzec tym że grałem smokiem z ~3 razy a raz dwoma na raz ,więc mogę nie mieć racji. Pewnie problem jest w ograniu smoka ale większość ludzi co znam to uwazają ze to łatwy cel dla nich i jest + jak przeciwnik ma smoka bo to dla nich łatwe punkty
Arcego tez trzeba odpowiedni kitrać
czytam ja tego loboba i czytam i normalnie dalej nie ogarniam co on pisze, a jego interpretacje postow szwentasa sa mega xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Czego nie ograniasz ?
ze pisze ze sam smok nie ma szans z odziałem ?
Ze nie rozumiem pewnego zdania goscia i co to jest "dp" ?
Co do arcy maga ze chroni przed magia to nie doczytalem i myslalem ze chodzi o ognistego maga co zreszta podkreslilem wszystko w poscie.
ze pisze ze sam smok nie ma szans z odziałem ?
Ze nie rozumiem pewnego zdania goscia i co to jest "dp" ?
Co do arcy maga ze chroni przed magia to nie doczytalem i myslalem ze chodzi o ognistego maga co zreszta podkreslilem wszystko w poscie.
A Siweusz zamiast mi odpowiedzieć konkretnie to robi spam i się nabija zreszta nie pierwszy raz.Nie wiem o którego maga chodzi i do czego się odnosisz ale jeśli o ognistego maga na słonecznym smoku to zamiast mu dać dispel scrolla
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
E tam, że smok nie ma szans z odziałem... Ostatnio zabił 32 kuszników i jeszcze mu 3 życia zostały...
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Ja Ci nie odpowiadam, ponieważ Ty mnie o nic nie pytałeś.loboba pisze: A Siweusz zamiast mi odpowiedzieć konkretnie to robi spam i się nabija zreszta nie pierwszy raz.
Rzucasz jakieś własne twierdzenia, które innych po prostu śmieszą. Ot tyle. Ale pamietaj, tu na forum są ludzie, którzy rozegrali po kilkaset bitew turniejowych. Więc nie wmawiaj im, że smok jest be. Po prostu nie umiesz nim grać. A Twoje wmawianie swoich racji innym bardzo mnie bawi.
Pozdro.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Siweusz pisze:Ja Ci nie odpowiadam, ponieważ Ty mnie o nic nie pytałeś.loboba pisze: A Siweusz zamiast mi odpowiedzieć konkretnie to robi spam i się nabija zreszta nie pierwszy raz.
To chociaż daj wskazówki w jaki sposób smoka ogranąć jak stosować jaką taktyke wybrać ?loboba pisze:Nie rozumiem tego zdania. jakoś bardziej prościej prosze ? Co to dp ?Szwentas pisze:czempion na dp drogi jak stodoła ale sie zastanawiam sam czy go nie wystawić do 6 dp (zawsze to pewny blok na inne smoki czy jednorankowce) no i bierze czelendża zamiast smoka.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2012, o 20:04 przez loboba, łącznie zmieniany 1 raz.
Takie sobie pytanie bo na każdą armię inna taktyka, na złożenie danej armii, więc niema odpowiedzi ta to pytanie musisz sam go ograć i zobaczyć na co go stać , kiedy walczyć, a kiedy schować
Jak jest 100 graczy tak każdy ma własną taktykę i pojmowanie pewnych spraw.
Jak jest 100 graczy tak każdy ma własną taktykę i pojmowanie pewnych spraw.
Pytałes Szwentasa.loboba pisze:Siweusz pisze:Ja Ci nie odpowiadam, ponieważ Ty mnie o nic nie pytałeś.loboba pisze: A Siweusz zamiast mi odpowiedzieć konkretnie to robi spam i się nabija zreszta nie pierwszy raz.To chociaż daj wskazówki w jaki sposób smoka ogranąć jak stosować jaką taktyke wybrać ?loboba pisze:Nie rozumiem tego zdania. jakoś bardziej prościej prosze ? Co to dp ?Szwentas pisze:czempion na dp drogi jak stodoła ale sie zastanawiam sam czy go nie wystawić do 6 dp (zawsze to pewny blok na inne smoki czy jednorankowce) no i bierze czelendża zamiast smoka.
Ja mam jedna wskazówkę, grać a nie stawiac tezy na forum.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Smok jest fajny, ale mniej stabilny niż arcy. Może zagram sobie nim kiedyś for fun, ale to raczej na lokalu
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
to napisze tak smok pada mi bardzo rzadko raczej oblewa breja niż ginie dlatego moj obecnie ma gem of curage sejwa 2+ z przerzutem słomke i warda 4+ co do klocków które smok zabija to:
np cała gwardie vc w turę
cały klocek wariorów df z dwurakami
cały klocek wariorów chaos woriorów też pare razy zabił
nawet 30 wl zabił został co prawda na ranie ale zabił
a np co zrobił smok na bobie:
1 bitwa przeżył schował sie przed heleną
2 bitwa imperium zabił dechy i pogonił papieża wpadł w 40 halabard razem z 5 dp(dragon princes) i zabił
3 bitwa sam zabił hordę bladków
4 bitwa zabił mortisa i klocek guli
5 bitwa zabił tego potwora chaos dwarfów (duży ognisty za 300p) potem jeszcze bsbka i klocek wariorów (tu na stole został mi tylko smok bo oblałem 4 paniki w ostatniej turze:/)
W żadnej nie zabił klocka goblinów. Ale serio gram na SD od początku edycji i raczej ciężko wymienić klocki których nie zabija...
co ważne smok musi mieć mobilnego bsbka co da mu przerzut ld nie może wbijać sie w kombaty gdzie ktoś ma kontrę bo go zbrejkuja itd itp pisałem rady smokowe już tu wiele razy:]
Andrzej wysadź se arcy w pierwszej turze i zobacz co jest stabilne... ostatnio zginą mi smok na bazylu w sumie z dwóch baniszmętów z s5 ale to był mega pech a tak to trzyma punkty zajebiście:P
np cała gwardie vc w turę
cały klocek wariorów df z dwurakami
cały klocek wariorów chaos woriorów też pare razy zabił
nawet 30 wl zabił został co prawda na ranie ale zabił
a np co zrobił smok na bobie:
1 bitwa przeżył schował sie przed heleną
2 bitwa imperium zabił dechy i pogonił papieża wpadł w 40 halabard razem z 5 dp(dragon princes) i zabił
3 bitwa sam zabił hordę bladków
4 bitwa zabił mortisa i klocek guli
5 bitwa zabił tego potwora chaos dwarfów (duży ognisty za 300p) potem jeszcze bsbka i klocek wariorów (tu na stole został mi tylko smok bo oblałem 4 paniki w ostatniej turze:/)
W żadnej nie zabił klocka goblinów. Ale serio gram na SD od początku edycji i raczej ciężko wymienić klocki których nie zabija...
co ważne smok musi mieć mobilnego bsbka co da mu przerzut ld nie może wbijać sie w kombaty gdzie ktoś ma kontrę bo go zbrejkuja itd itp pisałem rady smokowe już tu wiele razy:]
Andrzej wysadź se arcy w pierwszej turze i zobacz co jest stabilne... ostatnio zginą mi smok na bazylu w sumie z dwóch baniszmętów z s5 ale to był mega pech a tak to trzyma punkty zajebiście:P
Trocę ciężko z 4 kości
Kto wie, moze sie jeszcze przekonam do smoka. Gdyby nie kmina z lightem, to kto wie
Kto wie, moze sie jeszcze przekonam do smoka. Gdyby nie kmina z lightem, to kto wie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.