nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Widzę, że Imperium będzie teraz kopać wręcz. (Na pewno nie swordsmenami - teraz porównanie tego śmiecia z włócznikiem DE z tarczą za 7pkt daje do myślenia).
Cóż, od kilku dni emocjonuję się strasznie nowym rule bookiem, ale widzę, że trzeba będzie grubo się zastanowić co wsadzić do core :/ (Oby flagusie dalej byli core przy kapłanie).
Cóż, od kilku dni emocjonuję się strasznie nowym rule bookiem, ale widzę, że trzeba będzie grubo się zastanowić co wsadzić do core :/ (Oby flagusie dalej byli core przy kapłanie).
-
- Masakrator
Fajne te zmiany. Połowa wygląda na nerfy. Najciekawsza z tego wszystkiego jest chyba dzida laserowa. S8 i d3 woundy brzmią jak miły dodatek i pozwala zaoszczędzić pkt. z droższych o 20 cannonów. Nie rozumiem jeno dlaczego Grand master i think was up by 20pts and cannot choose demigryph mount.Ok report on the book now:
Magic items are as i've said about them. steel banner is 35 points
General up with 15pts start with light armour and the hold your ground special rule. No ancient heirlom rule.
Grand master i think was up by 20pts and cannot choose demigryph mount
Archlector down by 25, altar up by 50, only has power lvl 4 banishment as spell now
Wizard down by 10
Captain up by 10 start with same as general
warrior priest down by 25pts same prayers as i said before.
witch hunters will be the same as the old captain price, and the "heresy rule" is that he gains reroll to hit and killingblow against the target. He gives his unit immune to terror ( it only causes fear to the unit) and himselfe is also immune to fear (not the whole unit). He reroll to wound against wizards, undeads and demons.
(core)
All heroes and chars that used to be able to ride pegasi can still do so. pegasi down by 5pts and got some upgrades like +1 stomp or reroll 1's on the charge.
All statetroops are up by 1 point except spearmen. Swordsmen are down to i3.
militia is up by 1 and archers goes down 1pts.
knights ( i correct myselfe here) is down by ONE point. and only 1 unit may be innercircle and ONLY that unit may take a magic banner.
(special)
greatswords are up by1 but can take magic banners
mortars are up by 33% and are s2(6)
great cannons are up by 20%
Flagellants are now a special unit (gets ws3!! ) and takes d6 s3 when sacrificing 1 dead= reroll to hit, 2dead = reroll to wound, 4+dead = +1t
Huntsmen are now special choice at same price as old handgunners and archers.
Demigryphs can take either halberds or lances (normal halberds)
(rare)
Helstorm (tutaj zapewne chodzi o helblastera tylko się pewnie pomylił gostek Bizim) is like before but with new missfire chart: 1 missfire, the rest of the barrels shoot half their number, 2 missfires, roll on blackpowderchart, 3 missfires, 30hits and the machine explodes. Can now use the engineers BS to fire
helstorm fires d3 s3 small templates. roll artillery dice + the number of template scatterdices ( allways counted as inderect fire)
Steamtank is now down by 50pts. the steamboiler works like you roll a artydice, if the number is higher than your current wounds or a missfire, roll on the missfirechart. to do this roll a d3 + the number of steampoints you generated.
gets d6 random move per steam point. steamgun now works like a breathweapon in CC aswell as shooting only that it works in CC every turn. The strenght of the steamgun depends on how much steampoints you put on it up to s6.
The light mobile gives a dispeldice, 6++ to all units within 6" and fires a boundspell power 4. s8 flaming magic missile that does d3wounds and pierce ranks like boltthrower. reroll wounds against undeads and demons
The heavens mobile gives +1 to hit in cc and has a boundspell that shoots a template that can do damage or turn the targeted unit towards a random direction.
Detachment rule is as i've mentioned. there was a list of special rules that passed from the parent unit to the detachment. i dont remember all of them
Mam szczerą nadzieję, iż koleś od waszego AB nie będzie pisał zasad do moich armii;/
Co za bzdura totalna z tym GM... stał się jeszcze bardziej niegrywalny niż przedtem! W nim pokładałem swoje największe nadzieje, a tutaj wyszło, że go splewili totalnie pół-intelektualiści z GW... a nie WS6 dostał Nie może dosiadać swoich najlepszych jednostek kawaleryjskich.Ludvik pisze:To tyle w kwestii fluff/logika/GW - niewystawialny lord otrzymał wyższy koszt i nawet nie może siedzieć na mouncie własnych rycerzy... bida.Grand master i think was up by 20pts and cannot choose demigryph mount
Bali się, że demigryfy byłyby bardziej przegięte z takim kozakiem w oddziale? Bida z nędzą.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
On miał WS6
Zostaliśmy oszukani!!! To na pewno prima aprilis GW i jak już książka wyjdzie to te zmiany będą inne. W ostateczności możemy zaspamować skrzynkę pocztową Cruddace'a.
Zostaliśmy oszukani!!! To na pewno prima aprilis GW i jak już książka wyjdzie to te zmiany będą inne. W ostateczności możemy zaspamować skrzynkę pocztową Cruddace'a.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Ja komentować tego nie mam siły. Teraz w mym umyśle krąży nieodparta chęć skonwertowania mego Imperium na VC.
Ale prześpię się, ochłonę. Nie będę wcale, ale to wcale narzekał na np.
Albo
Przynajmniej włócznicy z tarczą kosztują tyle co halabardnicy bez tarczy.
Ale prześpię się, ochłonę. Nie będę wcale, ale to wcale narzekał na np.
Genialne.knights ( i correct myselfe here) is down by ONE point. and only 1 unit may be innercircle and ONLY that unit may take a magic banner.
Albo
Odłożę tą żyletkę, wezmę misia i pójdę spać. Zanim zrobię coś złego. Nasz informator dostanie książeczkę, powie nam co i jak. Nie ma co się denerwować takimi drobiazgami jak GM bez kurokota... auuuuuuum.Huntsmen are now special choice at same price as old handgunners and archers.
Przynajmniej włócznicy z tarczą kosztują tyle co halabardnicy bez tarczy.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Kefas pisze:Chodziło mi o BS
O, jasne, żem nie zauważył
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Ze scoutami to nie ma co wyrokować dopóki nie poznamy od ilu można ich wystawiać.
Jak będą od 5 to będzie genialny śmieć którego wystawiamy od samego początku koło wroga i jeszcze można coś tam ustrzelić.
Poza tym to też wpadam w negatywny nastrój. :/ Najpierw kiepski book na 7 edycje, tyle lat w oczekiwaniu na lepsze, 8 edycja i ten book niechcący stał się grywalny, a teraz chcą go chyba powrócić do sytuacji z 7 edycji.
Jak będą od 5 to będzie genialny śmieć którego wystawiamy od samego początku koło wroga i jeszcze można coś tam ustrzelić.
Poza tym to też wpadam w negatywny nastrój. :/ Najpierw kiepski book na 7 edycje, tyle lat w oczekiwaniu na lepsze, 8 edycja i ten book niechcący stał się grywalny, a teraz chcą go chyba powrócić do sytuacji z 7 edycji.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Kefas pisze:Grand Admiral Thrawn pisze:Kefas pisze:Chodziło mi o BS
O, jasne, żem nie zauważył
ta, bo WS miał 6 a BS dostał 6 tylko po comu taki BS jak to jest fighter, a nie shooter.
Ciekawe czy GW będzie mógł dosiadać np gryfa albo pegaza lol czy tylko kunia dziodowinka
Jeśli będzie mógł wziąć jakieś pistoleciki bądź brace of pistols to yeah!!! To nic, że będzie droższy i że rycerstwo straciło magiczne szmaty i tylko 1 IC będzie mógł być (swoją drogą w 7ed zostało to zmienione bo miało być odejście od 0-1 widać Cruddace nie wiedział o tym)
- Brushlicker
- Falubaz
Spoko na warseerze też ludzie wpadają w rage po przeczytaniu tych plotek.Siena pisze:Śmieszy mnie to wasze jęczenie. Na podstawie samych plotek z nowego AB widzę kilka mocnych kmin.
Nie jesteśmy więc tacy bardzo osamotnieni.
Mi chyba pozostaną demigryfy...
Tak w sumie po przemyśleniu jakby tak wrzucić maxa pkt w demigryfy, w lordach dać lorda na gryfie (bez piechoty więc ld blisko mojej krawędzi nie będzie mi potrzebne), w corach jakieś zapchajdziury (może kawaleria), reszta pkt w jakieś wózki/bsb i inne śmieci.
Nie ma to jak pełen napór imperialnych state troopsów, a nie czekaj w tej wizji się one nie mieszczą.
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2012, o 18:09 przez Bizim, łącznie zmieniany 1 raz.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Na warhammer-empire jeden gościo pochwalił się, że zrobi sobie tych Demigryphs z niedźwiadków od Borysa Ursuna (ma ich 6) - to pewno będzie niesamowity widok. Ja osobiście zastanawiam się nad dokupieniem Space Wolves Thunderwolves i z nich zrobić sobie oddział 'gryfów', ponieważ oryginalne modele mi się po prostu nie podobają.
- Martin von Carstein
- Kradziej
JochnyWalker pisze:jaki lore lub bohater najlepiej zboostuje handgunnerów?
Martin ma swoje speary, ja handguny
Zarówno klasyczne dzidy jak i ogniste dzidy są fajne.
Ja mam powód do jęczenia z powodu rycerzy. Ale jak mówiłem - rozglądam się za Niedźwiedziami-modelami dla Czarnych Niedźwiedzi, to sobie zrobię demibeare. Przynajmniej jedną flankę obsadzę silnym oddziałem. Ale strasznie, strasznie żal mi rycerzy.
-
- Mudżahedin
This is madness! Nam zostają niedźwiadki od Śćibora, i to też madness finansowy raczejGrand Admiral Thrawn pisze: z niedźwiadków od Borysa Ursuna (ma ich 6)
Co do booka, to oczywiście większości plotek na razie nie dopuszczam do siebie, zwłaszcza tej o I3 swordsmenów. Dopóki mocno nie zmienię dotychczasowej rozpy będzie raczej pod górkę - ale widzę, że piechoty na standardowe pkt najwyżej dwa oddziały z czego tylko jeden hordowy, do tego jakieś nie tak znowu liczebne detachmenty i wsparcie jeżdżące - demigryfy na 75%, ale zwykła kawa z wózkiem wspomagającym trafienia też raczej się zmieści, zwł. ten reiksgwardzki inner circle ze stubbornem.
Na wszystko wsparcie z magii i prayerów i jakoś to będzie.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
dumny puchacz pisze:This is madness! Nam zostają niedźwiadki od Śćibora, i to też madness finansowy raczejGrand Admiral Thrawn pisze: z niedźwiadków od Borysa Ursuna (ma ich 6)
W sumie nie napisał ile to go kosztowało (może to odlewy, a może gdzieś tanio kupił). W każdym bądź razie na pewno zacnie będzie to wyglądało.