Ostatnio podliczyłem ile mniej/więcej wydałem na Imperium przez te wszystkie lata i wyszło mi tego sporo aż mnie zatkało. Chociaż gdybym miał, powiedzmy, zacząć zbierać tę czy inna armię od podstaw dzisiaj to pewnie o wiele więcej bym wydał i miał sporo brzydkich modeli (vide obecne state troops) z masą czaszek.JochnyWalker pisze:ola Boga! JEZUSIE NAZAREJSKI, toz to fortuna!
Za sprzedaz takich mozna mala armie zlozyc
nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Re: nowe modele i unity?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- Brushlicker
- Falubaz
Punkty pary deklarujesz przed rzutem, ale one nie wpływają na ten rzut, tylko na tabelkę missfire, która działa tak - d3 + zadeklarowana ilość PP. Tzn. że możesz kulnąć missfire i rzucać na tabelkę, niezależnie od tego ile pary chcesz stworzyć, ale jeżeli dużo, to tabelka zrobi ci większe kuku. Skomplikowane, ale sensowne nawet. Szkoda tylko, że przez to nie istnieje już możliwość "bezpiecznego" kontrolowania czołgu - nawet całkiem zdrowy ma 1/6 szansy rzutu na miss-chart.
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Podobne zasady czołg miał w 5ed tyle że wtedy rzucało się kostką D6. Crudini nie wysilił się za bardzo.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Zgadzam sie w 100%, nad tym panem ciąży jakaś klątwa. Od przynajmniej 6 edycji* jest beznadziejny i nawet nie próbują czegoś w tej sprawie zrobić. A prieści i archlektory tanieją co jest ciekawe co najmniej.Bizim pisze:Co do kapitanów to ja rozumiem, że ich podrożyli. Ale cholera podrażanie generała to jest poroniony pomysł... Nie dość, że był za drogi jak na to co potrafił to jeszcze ma stracić dawanie bannera i podrożeć? Do tego można go zastąpić kapitanem kosztującym 35(!!!) pkt taniej...
*nie wiem jak tam wcześniej z nim było.
Potanieć mają chyba o 25pts. 25pts to sporo za kostkę dd.
- Brushlicker
- Falubaz
A ja dam pozytywne podsumowanie plotek
-detachment system nareszcie bedzie dzialal tak, jak byl powinien od dawna- wymuszajac wystawianie w ich roli oddzialow, a nie 5-tek milicjantow.
Jak na razie nie ma praktycznie zadnego must have, ani jedynej-slusznej-rozpy... Dla mnie to in plus. Charakteryzuje to autora. Albo robi cala armie do dupy , albo zrownana, albo wywalona w kosmos
Te dodatkowe pkt za piechte, to je z radoscia zaplace w zamian za te zasady detek
Artyleria dostala po dupie, ale najfajniejsze - volleygun i great cannon albo nie az tak mocno, albo nawet dostaly boosta
Klimatyczny, fajny i ladny witch hunter!
Dostaniemy fajne wydanego AB'ka, to dla mnie wazne. Twarda oprawa i kredowy papier naklania do zakupu, nawet te tri dychy wiecej.
Nowe arty sa zajebiste!
Propsowanie piechoty
Nowa "bron" master ingeneera
Ciekawe zasady stanka
Nienajgorze demigryfy
Boost kawy
Boosy handgunow przez system detek
-detachment system nareszcie bedzie dzialal tak, jak byl powinien od dawna- wymuszajac wystawianie w ich roli oddzialow, a nie 5-tek milicjantow.
Jak na razie nie ma praktycznie zadnego must have, ani jedynej-slusznej-rozpy... Dla mnie to in plus. Charakteryzuje to autora. Albo robi cala armie do dupy , albo zrownana, albo wywalona w kosmos
Te dodatkowe pkt za piechte, to je z radoscia zaplace w zamian za te zasady detek
Artyleria dostala po dupie, ale najfajniejsze - volleygun i great cannon albo nie az tak mocno, albo nawet dostaly boosta
Klimatyczny, fajny i ladny witch hunter!
Dostaniemy fajne wydanego AB'ka, to dla mnie wazne. Twarda oprawa i kredowy papier naklania do zakupu, nawet te tri dychy wiecej.
Nowe arty sa zajebiste!
Propsowanie piechoty
Nowa "bron" master ingeneera
Ciekawe zasady stanka
Nienajgorze demigryfy
Boost kawy
Boosy handgunow przez system detek
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Propsowanie piechoty? (co znaczy propsowanie?)
Boost kawy? A mianowicie jaki? Ten 1pkt mniej co wiąże się z zabraniem im szmaty i możliwością wystawienia tylko 1IC?
Witch Hunter jest ładny - tu się zgodzę całkowicie (tylko szkoda, że failcast)
Boost kawy? A mianowicie jaki? Ten 1pkt mniej co wiąże się z zabraniem im szmaty i możliwością wystawienia tylko 1IC?
Witch Hunter jest ładny - tu się zgodzę całkowicie (tylko szkoda, że failcast)
25 pkt p tyle dokładnie warta jest każda kostka PD i DD w batlu- poza kilkoma oszukańczymi przedmiotami jak np anulian krystal który jedną daj i jedną odbiera a jest wart tylko 40 pktCord pisze:Potanieć mają chyba o 25pts. 25pts to sporo za kostkę dd.
-
- Mudżahedin
Brawo, też uważam, że nie ma co tracić nadziei. A kawa jak najbardziej zyskuje, na tej samej zasadzie co reszta armii - da się ją buffować. Nie bez powodu te wózki są ciągnięte przez konie, marnowałyby się wlokąc za piechotą.JochnyWalker pisze:A ja dam pozytywne podsumowanie plotek
Do tego jeśli mamy być ofensywni, to w miarę wytrzymałego i taniego z dużym movementem to mus.
dumny puchacz pisze: Brawo, też uważam, że nie ma co tracić nadziei. A kawa jak najbardziej zyskuje, na tej samej zasadzie co reszta armii - da się ją buffować. Nie bez powodu te wózki są ciągnięte przez konie, marnowałyby się wlokąc za piechotą.
Do tego jeśli mamy być ofensywni, to w miarę wytrzymałego i taniego z dużym movementem to mus.
Jak dla mnie rydwan z M8/7 jest idealny do wspierania maszerującej piechoty, a za wolny do wspierania kawalerii.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.