Alternatywne figurki do VC

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Bastor
Chuck Norris

Re: Alternatywne figurki do VC

Post autor: Bastor »

Ja od jakiegoś czasu kombinuję nad kminą zrobienia armii VC opartej o same skaveny.
Części jest multum... zrobienie z Clanratów zombie to pryszcz.
Na szkielety skaveńskie też już znalazłem kminę - zamówiłem już sobie masę na formy i w maju biorę urlop i rusza produkcja.
Bohaterów już mam - najlepszy model to nowy Queek jako Vampire Lord :twisted:
Przeróbek niewiele - a model EPICKI!
Nekromaci z Greey Seera i Plague Priesta wychodzą W PYTĘ - to też już mam zrobione.

A ponieważ ostatnio pojawiło się sporo ciekawych wersji nowych modeli do VC (Crypt Horrory) - no to i z Rat Ogrów będzie można skorzystać.
Banshee zrobiłem z dzwonków... wrighty z Plague Canserów... Ghule z Monków (zajebiste modele do konwertowania)

Jeśli masz ochotę na VC oparte na jakiejś konkretnej armii - kieruj się przede wszystkim tym która z nich najbardziej Ci się podoba.
W moim przypadku - wybór był bardzo oczywisty bo skavenami gram od IV edycji.

I pomysł od razu się krystalizuje!
Nie kombinuj "co by było fajne" tylko przerabiaj armię, która najbardziej jest "twoja".
Wtedy są najlepsze efekty :mrgreen:

Jest tylko jedna wada takiego projektu - jeśli chcesz to zrobić DOBRZE to będzie cię to kosztować MEGA DUŻO czasu i cashu na modele. Ja przewiduję, że skończę może za 5-6 miesięcy jak wolny czas pozwoli...

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Bastor masz cos juz zrobionego? Chetnie bym zobaczyl jak Ci to wyszło, bo IMO pomysł bardzo ciekawy.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Bastor pisze:Ja od jakiegoś czasu kombinuję nad kminą zrobienia armii VC opartej o same skaveny.
Części jest multum... zrobienie z Clanratów zombie to pryszcz.
Na szkielety skaveńskie też już znalazłem kminę - zamówiłem już sobie masę na formy i w maju biorę urlop i rusza produkcja.
Bohaterów już mam - najlepszy model to nowy Queek jako Vampire Lord :twisted:
Przeróbek niewiele - a model EPICKI!
Nekromaci z Greey Seera i Plague Priesta wychodzą W PYTĘ - to też już mam zrobione.

A ponieważ ostatnio pojawiło się sporo ciekawych wersji nowych modeli do VC (Crypt Horrory) - no to i z Rat Ogrów będzie można skorzystać.
Banshee zrobiłem z dzwonków... wrighty z Plague Canserów... Ghule z Monków (zajebiste modele do konwertowania)

Jeśli masz ochotę na VC oparte na jakiejś konkretnej armii - kieruj się przede wszystkim tym która z nich najbardziej Ci się podoba.
W moim przypadku - wybór był bardzo oczywisty bo skavenami gram od IV edycji.

I pomysł od razu się krystalizuje!
Nie kombinuj "co by było fajne" tylko przerabiaj armię, która najbardziej jest "twoja".
Wtedy są najlepsze efekty :mrgreen:

Jest tylko jedna wada takiego projektu - jeśli chcesz to zrobić DOBRZE to będzie cię to kosztować MEGA DUŻO czasu i cashu na modele. Ja przewiduję, że skończę może za 5-6 miesięcy jak wolny czas pozwoli...
Tak z ciekawości, jak robisz Zombie z tych szczurków?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

@Azurix
Zombiaków jeszcze nie robiłem - ale mam kilka pomysłów jak skaveny "zombifikować" :)
Jak będę już coś miał - to na 100% wrócę z fotkami

UPDATE:
Żeby nie zostawić cię tak całkiem bez odpowiedzi - zajebiste efekty daje rozgrzany skalpel hirurgiczny. Daje efekty świeżych, głębokich ran. Jak do tego dodasz odrobinę LGS i "popaćkasz" okolice takiej rany - to flaki wychodzą odjazdowe.
Jak do tego dodasz trochę bitzów z zombiaków czy ghuli - no to nic tylko upiększać.
Dobre efekty daje również "wyłupywanie oczu" i generalnie takie trochę znęcanie się nad oryginalnym modelem.
Ale akurat to ostatnie to nic odkrywczego... :twisted:

@Podwys
Mam zrobionych 2 nekromatów. Obaj z herosów z Dzwonka z GreySeera i Plague Priesta.
Niestety figsy są zagrzebane w jakichś pudłach razem z moimi skavenami i muszę się do nich dobrać dopiero (na razie na warsztacie mam nowe, tradycyjne VC).
Jak odszperam - wrzucę fotki. Tylko od razu ostrzegam - są ledwo sklejone i zagreenstuffowane - więc nie licz na śliczne, pomalowane modele... :mrgreen:
Na to przyjdzie czas pewnie w okolicach maja albo wakacji...

Awatar użytkownika
Nazroth
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nazroth »

Panowie - wyjebane w kosmos flaki wychodzą przez nałożenie wikolu i zakropienie go superglue... przetestujcie to sobie... To się nadaje do wszystkiego włączając w to mutacje, dziwne organizmy, flaki, rośliny...itd.

Awatar użytkownika
lonit

Post autor: lonit »

Robił już ktoś może Grave Guardy z np. Undead Revenant Troop od Mantica? Głównie zależy mi na mniejszym koszcie zakupu. Albo może macie inne pomysły?

I pomocnicze pytanie, czy w Wawie, w sklepach oferujących produkty GW, dopuszcza się grę figurkami Mantica? W sumie Mantica byłby tylko core (albo część core) ale i tak. A na turniejach można ich używać?

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

jakaś alternatywa na Króla z dwurakiem na szkieletowej szkapie?

Awatar użytkownika
lonit

Skąd można wziąć Strigoi Ghoul King? W GW nie widzę takiego modelu...

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

jest w zestawie z terrorgeistem tylko trzeba mu 'rozkrok' zmniejszyć :D
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

albo kupić stare metalowe wzory :) bo ten z zestawu smoka to raczej na wierzchowca a nie na piechotę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
lonit

Myślę nad zakupem boxu Crypt Horrorów. Jednak z tego co wiem, po ich sklejeniu pozostaje masa części do Vargheistów, prócz chyba nóg i dolnej partii tułowia. Czy ktoś z Was ma jakieś pomysły jak złożyć z tego 3 darmowych Vargheistów? Czy np. warto próbować zrobić nogi z green stuffu? Tułów chyba nie będzie wielkim problemem, tylko nie wiem jak z nogami.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

po co komu nogi? zrób z jakiejś pianki tumany kurzu że niby się wzpija, albo zakop je pod ziemią
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
lonit

Myślałem też nad zakupem tych podstawek pod latające jednostki i może zrobić te vagheisty w locie jakos....

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

hej! ma ktoś jakieś może namiary na konersje crypt horrorów z ogrów?

Awatar użytkownika
lonit

Tu masz:
http://www.vampirecounts.net/Thread-Ogre-Crypt-Horrors

Też się nad tym zastanawiam. Ale, płacąc za całość ok 200pln. dostajesz 6 skonwertowanych Horrorów i 3 Vargheisty. A jeśli kupisz 2 boxy Cryptów, zrobisz np. Horrory normalnie i dorobisz green stuffem nogi dla Vargheistów otrzymasz za te ok 200pln 6 Horrorów i 6 Vargheistów, czyli bardziej się opłaca no i te ogry tak troche średnio wyglądają, mimo wszystko widać, że to ogry.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Jakieś klimatyczne modele Wampirów pieszo/na wierzchowcach poza firmami GW, Reaper i Gamezone czy AoW?

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

poszukaj w gildi najemników jest kilka fajnych figurek VC, da sie z nich zrobić coś ala BloodDragon, Stzyga, czy czarujący Necrasz ;)

sam noszę się z zamiarem zakupienia z tego sklepu modelu ghula, który w ghulach GW odróżniałby się i robił ładnie za GhulKinga

Awatar użytkownika
lonit

Mówisz o tym za 28 zeta?
Ghoul King (Vanilla Flavour Edition)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

konkretnie mimo wszystko nie podoba mi się grubas ;)

mam na myśli to

http://gildianajemnikow.pl/index.php?p261,ghouls-3

a konkretnie pana nr.3 jest dla mnie cudny :)

szkoda że musze kupić 3 i dać 36zeta ale widze że niedostępny towar ;/

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Co myślicie o takim hellsteedzie ? Jest to model mantica: http://www.manticgames.com/Shop-Home/Ki ... gasus.html
Nie do końca jest zgodny z fluffem: brak długich kłów i skrzydła nie przypominają skrzydeł nietoperza.
Za to ma szpony zamiast kopyt i odkryte ścięgna.
Ujdzie czy lepiej kombinować coś innego ?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ