Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
A ja się zapytam o jakieś źródło tego stwierdzenia, że za zabicie samego serka przeciwnik dostaje tylko 100 pkt za zabicie gienka. Brzmi to zajebiście, tak, że aż nieprawdopodobnie...
Let the River of Blood flow...
dziala to w dwie strony, przeciwnicy tez z tej zasady korzystaja. jesli nie zabijesz jezdzca na smoku to za smoka nie masz punktow itp. ta zasada dziala na wszystkie modele ktore skladaja sie z jezdzca i mounta ktory moze biegac osobno po zabiciu jezdzca
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
- Shakin' Dudi
- Masakrator
czy majac 2 seerow moge miec 2x13stke?
a)
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
a nie jest on jakiś tam unique, czy coś? w 7 edycji nie działała na niego 13, ale nie wiem, jak w tej - wydaje mi się, ze też nie
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Jako, że to mój pierwszy post witam wszystkich. Mam kilka pytań:
1) Czy strzały z Doomwheela trafiają w najbliższą jednostkę w jego strefie przedniej czy nieważne po której stronie jest jednostka?
2) Czy ukryty assasin może użyć potiona?
3) Czy jednostka z kilkoma życiami (np. ogry), dostaje d6 woundów za każdy raniony z działa model?
Za odpowiedzi z góry dziękuje.
1) Czy strzały z Doomwheela trafiają w najbliższą jednostkę w jego strefie przedniej czy nieważne po której stronie jest jednostka?
2) Czy ukryty assasin może użyć potiona?
3) Czy jednostka z kilkoma życiami (np. ogry), dostaje d6 woundów za każdy raniony z działa model?
Za odpowiedzi z góry dziękuje.
1) Najbliższy niezależnie po której stronie
2) Jeśli odkryjesz go na początku tury to tak, ale jeśli w walce to już za późno na potion imho, ale tutaj mogę się mylić.
3) tak, ale pamiętaj, że nawet jak wyrzucisz 4 na ilość ran to zwykły ogr dostanie maximum 3.
2) Jeśli odkryjesz go na początku tury to tak, ale jeśli w walce to już za późno na potion imho, ale tutaj mogę się mylić.
3) tak, ale pamiętaj, że nawet jak wyrzucisz 4 na ilość ran to zwykły ogr dostanie maximum 3.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Można użyć potiona nie ujawniając assasina.
2. tylko seera
1. Czy jeżeli dołączę do jednostki niewolników postać, dalej mogę strzelać do walki z nią, zgodnie z zasadą "przeznaczone na straty"?
2. Czy MR(2) dzwonu przenosi się na Seera i jednostkę?
2. Czy MR(2) dzwonu przenosi się na Seera i jednostkę?
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 13:37 przez JRP, łącznie zmieniany 1 raz.