Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gnorst
Wałkarz

Re: Szybkie pytania

Post autor: Gnorst »

Hej. Mam pytanko do speców od teorii kolorów ;) a mianowice maluje brody slayerom i chce uzyskać efekt takiej jaskrawej soczystej czerwieni na brodach .
Jako baze użyłem (farbki P3 ) Sanguine Base pozniej pierwsze rozjasnienie Khador Red Base i na tym skonczylem bo nie wiem jakiej mieszanki użyć :mrgreen:
Nie chce tego rozjaśniać pomarańczowym lub różowym , chce by czerwień była jeszcze bardziej czerwona i jednocześnie rozjaśniła poprzednie warstwy .
Dodam ze dotychczasowy efekt jest zadowalając , ale nie wiem co dodać do tego czerwonego lub jakiej techniki użyć na kolejna warstwę rozjaśnienia ;(
Chodzi mi o coś podobnego jak tutaj slayerzy mają http://demonwinner.free.fr/usa/2007Chic ... ategorie=5
Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Oni mi wyglądają na ostatnie wyciągnięcie soczystym pomarańczowym.

Awatar użytkownika
Gnorst
Wałkarz

Post autor: Gnorst »

tak wiem jest tam pomarańcz na ostatnich warstwach , ale jest tez soczysta czerwień :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Jak chcesz czystej czerwieni to zaczynasz od ciemnej czerwieni i kończysz na soczystej czerwieni. Potem już trzeba rozjaśniać albo do różu, albo do pomarańczy.

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Witam.

Gdzie w Krakowie można kupić styrodur (10-30 mm) i korek na podstawki? Ewentualnie jakieś sensowne zamienniki? Rzut oka na ofertę Castoramy i OBI online nie pokazał interesujących wyników, podobnie kilka sklepów modelarskich, do których dzwoniłem.

Ma ktoś sprawdzone źródła powyższych materiałów?

Z góry dziękuję.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Dostane gdzies nowke Be'lakora ? Figs wydofany ? W MO moze ...?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

Cz ktoś ma już nowy brązowy wash (Agrax Earthshade)?
Chodzi mi głównie o zapach :)
Czy śmierdzi tak samo jak stary devlan mud?
A, i przy okazji, jakie są nowe washe po zaschnięciu ,matowe?

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

Danrakh pisze:Witam.

Gdzie w Krakowie można kupić styrodur (10-30 mm) i korek na podstawki? Ewentualnie jakieś sensowne zamienniki? Rzut oka na ofertę Castoramy i OBI online nie pokazał interesujących wyników, podobnie kilka sklepów modelarskich, do których dzwoniłem.

Ma ktoś sprawdzone źródła powyższych materiałów?

Z góry dziękuję.
wszystko kupisz w castoramie, jednak ja tez mam problem z znalezieniem czegoś sensownego w ich ofertach on-line.
Styrodur to styropian XPS
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Z czego zrobić trwałe podstawki? Korek?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Jeśli chcesz mieć podstawki kamieniste, z dużymi lub drobnymi kamieniami - korek jest bardzo dobry. Przy większych głazach bardziej cenię korę sosnową - głazy wyglądają bardziej naturalnie. w obu materiałach można wycinać rowki pod blaszki, więc jest to duża zaleta.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Poproszę o linka do dobrego tutoriala nt. bejcowania - szczególnie takiego, który uwzględniałby bejce dostępne na polskim rynku.

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

gervaz pisze:Poproszę o linka do dobrego tutoriala nt. bejcowania - szczególnie takiego, który uwzględniałby bejce dostępne na polskim rynku.
Wystarczy poszukac na forum:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=121&t=4330
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

cześć! poszukuje osób które chciałyby złożyć wspólne zamówienie ze sklepu CoolMiniOrNot! chętni? :wink:

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Hej,

Zna ktoś może jakiś ciekawy przepis na miedź oraz na patynę na tym?

Znalazłem coś takiego jednak efekt no cóż nie powala.: http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/po ... 52765.page

Wiem, że sporo osób tutaj się tym bawi więc może jakiś własny poradnik? Jakie kolory w jakich proporcjach oraz jakie farbki stosujecie (tu chodzi o firmy) oraz metoda malarska jakaś specjalna?

pozdr
Obrazek

dexterzg

Post autor: dexterzg »

ja bym to zrobił mieszając turkus z odrobiną dark angels green i może troszke ice blue, do tego kropla zwykłego płynu do naczyń żeby miało flow i wpływało tam gdzie powstaje patyna:)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ma ktoś może jakieś fajne tła do druknięcia w dobrej rozdzielczości? Może ktoś ma gotowe i się podzieli, to nie będę musiał bawić się filtrami w PS'ie... [-o<
Do tego jakie polecacie? Siwe? Może ktoś ma większe pojęcia o fotografii i wie na jakim dobrze wyjdą modele w ciemnej kolorystyce, ciemna czerwień, NMM, podstawki bagniste... Na jakim tle mi się to nie zmyje?

Awatar użytkownika
wedge

Post autor: wedge »

Czy ktoś używał może Vallejo Foam&Snow?? Warte jest to to wydania pieniędzy żeby wzbogacić podstawki o efekt porządnego śniegu?

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Morsfinek pisze:Hej,

Zna ktoś może jakiś ciekawy przepis na miedź oraz na patynę na tym?

Znalazłem coś takiego jednak efekt no cóż nie powala.: http://www.dakkadakka.com/dakkaforum/po ... 52765.page

Wiem, że sporo osób tutaj się tym bawi więc może jakiś własny poradnik? Jakie kolory w jakich proporcjach oraz jakie farbki stosujecie (tu chodzi o firmy) oraz metoda malarska jakaś specjalna?

pozdr

Ponawiam swoją prośbę ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ