Barwy
Moderator: #helion#
- Martin von Carstein
- Kradziej
Jeśli chcesz mieć na półce to tak, ale treści w tym dziele jest minimum... tak naprawdę to tylko troszkę rozszerzona sekcja kolorystyczna z armybooka. Znacznie bardziej warto kupić Dziedzictwo Sigmara do WFRP, jeżeli chcesz poznać fluff.
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte
- Martin von Carstein
- Kradziej
JochnyWalker pisze:Warto kupić Uniforms&Heraldy?
Zależy. Ja sobie cenię tą książeczkę z racji tego iż ukazuje nowe sposoby malowania, nowe wzory na mundurach etc etc. Czyli może pomóc zwalczać nudę i rutynę przy malowaniu większej ilości figurek. Wybitnie charakter pomocniczy.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Kokesz pisze:Wg mnie nie warto. Nie za taką cenę. Książka jest byle jak wydana. Już lepiej zapytać o barwy tu na forum i za te pieniądze kupić sobie jakieś figurki.
Niech lepiej zakupi Ospreya o Lancknechtach i się poprzygląda co, gdzie, jak. Bo IMO chociaż wielu Imperialnych maluje pięknie i pojedyńcze figurki prezentują się okazale to regon kilkudziesięciu praktycznie takich samych figurek (już nawet nie piechota-klony, ale same figurki) jest zwyczajnie nudny. Landsknechci byli ubranie z fantazją. Oprócz tego internet i hasło "landsknecht", warto przyjrzeć się Wargamingowi historycznemu.
- Brushlicker
- Falubaz
Nie korumpuj kolejnego maga światła na ścieżkę chaosu. Jeden Van Horstmann wystarczy.Lazur pisze:biel, jasny błękit i gwiazde chaosu wpisaną w okrąg ze strzałką na górze okręgu jako przedłużenie pionowej linii
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- swieta_barbara
- habydysz
Nie warto:JochnyWalker pisze:Warto kupić Uniforms&Heraldy?
http://pl.scribd.com/doc/47005135/Warha ... the-Empire
- Brushlicker
- Falubaz
JochnyWalker pisze:już ogarniałem, i nie ukrywam że jestem rozczarowany zawartością jak jasna cholera
Ja podobnie, fajny tytuł, fajna okładka i generalnie wydanie, ale zawartość książki to syf totalny.
Ps. Szkoda, że Barbara nie dał linka wcześniej.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Może ktoś podrzucić schemat kolorystyczny Kislevu?
No tak, kozacki klimat.
A stacjonują tam jakieś regularne wojska z innych prowincji? Chciałem wykorzystać normalną piechotę i pomalować ją w barwy tego regionu, ale skoro piszecie, że są one biało-czerwone to wyjdzie mi Talabheim.
A stacjonują tam jakieś regularne wojska z innych prowincji? Chciałem wykorzystać normalną piechotę i pomalować ją w barwy tego regionu, ale skoro piszecie, że są one biało-czerwone to wyjdzie mi Talabheim.
Ogólnie raczej nie ,ponieważ Kislev to autonomiczne państwo ,nad którym "pieczę" sprawuje Imperium (coś jak Bretonia).Przy granicy ,bądź w razie zagrożenia mogą tam iść z pomocą wojska Ostermarku (żółto-fioletowe) albo Ostlandu (biało-czarne)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!