Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
Re: Problemy początkującego
Na lokalu tak, na masterz nie bałdzo
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Xier pisze:Czy w demonach ktoś może dać reakcje na szarże flee jeśli tak to kto?
Lider to potrafi !
Strategikon 2010:
Gasior pisze: najlepszy tekst opisujacy rowniez bardzo przyjemna bitwe z Dimitrim i Tomkiem powiedział fisch - "czułem się jakbym grał w warhammera a oni w 40k. Ja na nich z łukiem i mieczem a oni z bolterów i jakiś dział"
- White Lion
- Kretozord
Mam Ld 7
Przegrywam combat na -11
Rzucam 2k6 = 8
Ile się sypię?
8-2 = 6 ran ? - na mniej niż 2 nie można się testować ?
czy
7-11=-4;
8 - (-4) = 12 ran ?
Przegrywam combat na -11
Rzucam 2k6 = 8
Ile się sypię?
8-2 = 6 ran ? - na mniej niż 2 nie można się testować ?
czy
7-11=-4;
8 - (-4) = 12 ran ?
12, masz w FAQu:
Q. Is the maximum number of wounds that can be inflicted by a
failed Instability test limited to 10 (a roll of ‘12’ compared to a
Leadership 2)? (p30)
A. No. Remember that combat resolution adds to the dice roll,
rather than being subtracted from Leadership.
Q. Is the maximum number of wounds that can be inflicted by a
failed Instability test limited to 10 (a roll of ‘12’ compared to a
Leadership 2)? (p30)
A. No. Remember that combat resolution adds to the dice roll,
rather than being subtracted from Leadership.
Witam
ETC:
To teraz magiczne demony będą bąki puszczać ? i takie tam :/
Wracam po przerwie i widzę takie Herezje.
Czym teraz grać, czym wy gracie ?
W rozpiskach nic nie znajdę bo tam na końcu wisi jeszcze moja rozpiska stara, czyżby już nikt nie gra Demonami ?
ETC:
WTF?Siren song cannot be taken by Herald of Slaanesh. Master of sorcery cannot be taken by Herald of Tzeentch.
To teraz magiczne demony będą bąki puszczać ? i takie tam :/
Wracam po przerwie i widzę takie Herezje.
Czym teraz grać, czym wy gracie ?
W rozpiskach nic nie znajdę bo tam na końcu wisi jeszcze moja rozpiska stara, czyżby już nikt nie gra Demonami ?
Daemons, X-Wing & Black Tea
Grasz teraz na full combatowej rozpisce. BT, Letters, Psy, Fiendy, jako dodatek to HoT ze scroll, flamery(opcjonalnie 3 crushery), furie, 1 fiend, maly oddzial horrorow.
Jest najbardziej uniwersalna na grę solo. Opcje z Wroną sprawdzają się tylko na drużynówce 5+
Jest najbardziej uniwersalna na grę solo. Opcje z Wroną sprawdzają się tylko na drużynówce 5+
@Remx
Generalnie reakcja ludzi po wypuszczeniu drafta z obcietym MoS byla podobna, wiec nie jestes sam.
Ludzie staraja sie grac na wronie w roznych konfiguracjach, ale trudno jednoznacznie powiedziec jak to sie sprawdza. Sadzac po ostatnim masterze (Bazyliszek), to raczej szalu nie ma.
Gdzies tam po cichu mowi sie, ze jest szansa, ze koeljny draft jednak poluzuje spowrotem to ograniczenie. Feedback z innych panstw odnosnie ETC tez w wiekszosci mowi, ze demony troche za mocno obcieto.
Pozyjemy, zobaczymy.
Generalnie reakcja ludzi po wypuszczeniu drafta z obcietym MoS byla podobna, wiec nie jestes sam.
Ludzie staraja sie grac na wronie w roznych konfiguracjach, ale trudno jednoznacznie powiedziec jak to sie sprawdza. Sadzac po ostatnim masterze (Bazyliszek), to raczej szalu nie ma.
Gdzies tam po cichu mowi sie, ze jest szansa, ze koeljny draft jednak poluzuje spowrotem to ograniczenie. Feedback z innych panstw odnosnie ETC tez w wiekszosci mowi, ze demony troche za mocno obcieto.
Pozyjemy, zobaczymy.
Testowałem ten twój heaven na wronie Xier i jest nawet nieźle. Co prawda dalej wolę light, ale przerzut kostki przy komecie, czy błyskawicy jest całkiem syty. Może warto by było też przetestować beast? Wtedy taką wronką z +3 do siły i ataków można nawet z powodzeniem w coś mniejszego wpaść. Generalnie, to teraz demony muszą odrobinę pokombinować (przynajmniej do nowego draftu).
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Pytanie, czy HoT z giftem Winged Horror gryzie się z 6tką Lore of Beast, gdzie "caster must be on foot" ? Wydaje mi się że nie, bo to nadal pieszy model z możliwością Lotu
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...