nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
wlasnie kleje swojego witch huntera (konwersja) bedzie się nazywał Konrad Adeauer
Ja wcale nie żartuje z tym dywanem. W rulebooku jest taki item za 50 pkt dający lot.Kefas pisze:Szkoda, że nie ma opcji dosiadania jakiegoś środka lokomocji. Myślę, że na bank pojawi się w moich rozpiskach.
Zapełniają taki slot jaki główny unit (detka GSów zajmuje specjal, detka halabard zajmuje core).wychwa pisze:A detki zapełniają cory ?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Serio? Znaczy dwie dętki włóczników przy gs doliczam do punktów specjal?Zapełniają taki slot jaki główny unit (detka GSów zajmuje specjal
Całe piękno zasady dętki poszło się...
O dywanie wiedziałem... myślałem raczej o koniu albo czymś bardziej wyrafinowanych jakimś czarnym rumaku z jakas ciekawa zasada i dobrym statem.Bizim pisze:Kefas pisze:Szkoda, że nie ma opcji dosiadania jakiegoś środka lokomocji. Myślę, że na bank pojawi się w moich rozpiskach.
Chodziło o to że GS'i zajmują special a ich detki włóczników zajmują coreMartin von Carstein pisze:Serio? Znaczy dwie dętki włóczników przy gs doliczam do punktów specjal?Zapełniają taki slot jaki główny unit (detka GSów zajmuje specjal
- Martin von Carstein
- Kradziej
Czopek pisze:Chodziło o to że GS'i zajmują special a ich detki włóczników zajmują coreMartin von Carstein pisze:Serio? Znaczy dwie dętki włóczników przy gs doliczam do punktów specjal?Zapełniają taki slot jaki główny unit (detka GSów zajmuje specjal
Faktycznie, moja wina.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
wszystko p[rawie wiadomo a teraz wpadłem na pomysł że miło byłoby że jeden oddział handgunnerów mógłby wymienić handguny na repeting handguny gięte?
Nie gięte, bo by swoje kosztowało.Murmandamus pisze:wszystko p[rawie wiadomo a teraz wpadłem na pomysł że miło byłoby że jeden oddział handgunnerów mógłby wymienić handguny na repeting handguny gięte?
- Brushlicker
- Falubaz
Nie, punkty detachmentów idą z tej samej kategorii co jednostki macierzystej, czyli detachmenty przypisane do GSów biorą punkty ze Speciali.Czopek pisze:Chodziło o to że GS'i zajmują special a ich detki włóczników zajmują coreMartin von Carstein pisze:Serio? Znaczy dwie dętki włóczników przy gs doliczam do punktów specjal?Zapełniają taki slot jaki główny unit (detka GSów zajmuje specjal
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Martin von Carstein
- Kradziej
debelial pisze: Nie, punkty detachmentów idą z tej samej kategorii co jednostki macierzystej, czyli detachmenty przypisane do GSów biorą punkty ze Speciali.
Czyli czar prysł..
Generalnie zasady detachmentów są takie se. Imo nie warte tego dodatkowego punktu za gościa.
Chociaż z drugiej strony takich 40 halabardników i 2 detki po 20 halabard mogą ciekawie działać. Wystarczy wtedy jeden priest i nagle mamy 3 oddziały z flamingami/hate/wardem 5+/rerolem wounda.
I ponawiam pytanie, czy jest gdzieś ograniczenie do rzucanych przez priesta modlitw? Tj czy mogę rzucić kilka modlitw jednym priestem?
Bo w zasadach priesta nigdzie o tym nie było wspomniane, że jakieś ograniczenia są...
Chociaż z drugiej strony takich 40 halabardników i 2 detki po 20 halabard mogą ciekawie działać. Wystarczy wtedy jeden priest i nagle mamy 3 oddziały z flamingami/hate/wardem 5+/rerolem wounda.
I ponawiam pytanie, czy jest gdzieś ograniczenie do rzucanych przez priesta modlitw? Tj czy mogę rzucić kilka modlitw jednym priestem?
Bo w zasadach priesta nigdzie o tym nie było wspomniane, że jakieś ograniczenia są...
- Martin von Carstein
- Kradziej
Czy takie se... pewnie tak. Ale popatrzmy na sprawę inaczej - dwie dętki myśliwych przy halabardach - za punkty core (jeżeli zasada działa tez w dół), w których są WH... brzmi ciekawie?
Nie ma takiego ograniczenia, priest może rzucić wszystkie trzy modlitwy w jednej turze.Bizim pisze:czy jest gdzieś ograniczenie do rzucanych przez priesta modlitw? Tj czy mogę rzucić kilka modlitw jednym priestem?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Już pomijając to, że nawet jakby się dało tak brać to było by bez sensu bo detka MUSI być wystawiona w 3'' od matczynego unitu.
@debelial
Kurczę no to świetnie. Już się bałem, że będzie potrzeba 3 priestów aby w pełni dopakować oddział, a tutaj taka fajna wiadomość.
Tylko trzeba wpeirw jakoś przebić się tymi modlitwami... Swoją drogą to jak dla mnie jeszcze bardziej zmniejsza sens arcy lektora.
@debelial
Kurczę no to świetnie. Już się bałem, że będzie potrzeba 3 priestów aby w pełni dopakować oddział, a tutaj taka fajna wiadomość.
Tylko trzeba wpeirw jakoś przebić się tymi modlitwami... Swoją drogą to jak dla mnie jeszcze bardziej zmniejsza sens arcy lektora.