nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
- Martin von Carstein
- Kradziej
W starym kodeksie pisało iż Myśliwi mogą być jako jednostki pomocnicze. Trochę szkoda iż i to odebrali w nowym AB.Już pomijając to, że nawet jakby się dało tak brać to było by bez sensu bo detka MUSI być wystawiona w 3'' od matczynego unitu.
Chodziło o to, aby za punkty Core legalnie kupić jednostkę (dętkę) Specjal z lepszym strzelaniem (ZS4), zamiast łuczników z ZS 3, a zaoszczędzone punkty specjal przeznaczyć na coś innego.
Ale skoro nie ma już tej fajnej możliwości to mówi się trudno.
Enty raz piszę. xd Wszystkie są rzucane na priesta i przenoszą się na jego oddział (raz detki).Eltharion pisze:A jaki mają zasięg?
Jak modlitwa jest rzucona na altarze to działa na WSZYSTKIE JEDNOSTKI w 6''.
Martin von Carstein pisze:
W starym kodeksie pisało iż Myśliwi mogą być jako jednostki pomocnicze. Trochę szkoda iż i to odebrali w nowym AB.
Tu nie chodzi o zasadę dętki, lecz o PUNKTY. Chodziło o to, aby za punkty Core legalnie kupić jednostkę (dętkę) Specjal z lepszym strzelaniem (WS4), a zaoszczędzone punkty specjal przeznaczyć na coś innego.
Ale skoro nie ma już tej fajnej możliwości to mówi się trudno.
Ale wtedy byli drodzy i też się nic nie wykorzystywało.
Poza tym jakie lepsze strzelanie? Myśliwi to są po prostu łucznicy ze scoutem (pomijając zasady detek i koszt). Strzelają identycznie.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Na rzucany unit. To, że detki greatów są w specialach to minus ale z drugiej strony drugi oddział ze stubornem za 5-7 pkt za model wliczany do core to byłaby lekka przeginka. W sumie oddział GS plus drugi trzymający za pół ceny i tak jest niezły.
Huntsmeni mają BS 3 w dalszym ciągu
To największa bolączka WP obecnie i od zawsze. Dla mnie najbardziej zajawkowy jest taki Priest z dwurakiem "heretic skull crusher" ale niestety z savem na 5+ jest bardzo miękki, full plate już byłby fajniejszyJochnyWalker pisze:To ciekawe. Porownajmy nowego priesta , w h.armorze z GS'em , rzekomo w plate'ach
Huntsmeni mają BS 3 w dalszym ciągu
- Brushlicker
- Falubaz
huntsmani maja lepszy BS i zasade scout za 2 pkt i slot special?
Dla mnie spoko EDIT, plotka zdementowana....
Ale Whunter przylaczony do nich nie dostaje scouta, prawda?
Jaki jest zas. Pistoletu?
Czy sa obostrzenia dotyzace strzelania z dwoch naraz?
Dla mnie spoko EDIT, plotka zdementowana....
Ale Whunter przylaczony do nich nie dostaje scouta, prawda?
Jaki jest zas. Pistoletu?
Czy sa obostrzenia dotyzace strzelania z dwoch naraz?
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, o 20:43 przez Brushlicker, łącznie zmieniany 1 raz.
NIE mają lepszego BSa...kowaljl pisze:Huntsmeni maja BS 4 w nowym AB?????????????????? Musiałem to przegapic a to super nowina:)
Co za problem? Jednemu dajesz AoMI (akurat 50 pkt), a drugiemu pancerz 2+ z rulebooka (45 pkt). I już mamy dwóch pancernych WP. Nie wiem czy jest sens brać ich więcej.To największa bolączka WP obecnie i od zawsze. Dla mnie najbardziej zajawkowy jest taki Priest z dwurakiem "heretic skull crusher" ale niestety z savem na 5+ jest bardzo miękki, full plate już byłby fajniejszy
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Co sądzicie o mojej sqamoróbce Witch huntera?
Shot at 2012-04-06
Shot at 2012-04-06
Shot at 2012-04-06
Shot at 2012-04-06
- Martin von Carstein
- Kradziej
Chodziło o teraz.Ale wtedy byli drodzy i też się nic nie wykorzystywało.
Hmmm... szkoda. Faktycznie tak jest, nie doczytałem (to MARKSMAN, jeden na oddział ma ZS4). Wiem już, jaki kolejny oddział skreślić z mej listy specjali. Ani sobie WH nie pobiega w nim, ani sobie na zwiad takim ogromnym oddziałem nie pójdę, ani lepszego strzelania mieć nie będę. Czyli zostają klasyczni, tani łucznicy.Poza tym jakie lepsze strzelanie? Myśliwi to są po prostu łucznicy ze scoutem (pomijając zasady detek i koszt). Strzelają identycznie.
Murmandamus pisze:Co sądzicie o mojej sqamoróbce Witch huntera?
Kurde przecież ja mam 30 niesklejonych free company (których z resztą pewnie nie będę już robić na FC bo za drodzy są...). Kusisz aby zacząć montować sobie kilku plastikowych WH.
Co prawda wzór GW jest fajny, ale Failcast NIE jest fajny.
- Brushlicker
- Falubaz
Jejku to są informacje z rulebooka.
Zasięg 12, nie ma kary za ruch, jak masz 2 pistolety to możesz 2 razy strzelić ale masz -1 do hita.
Co do WH to wiesz jest drogi i jest to mój zaciekły wróg czyli failcast.
Zasięg 12, nie ma kary za ruch, jak masz 2 pistolety to możesz 2 razy strzelić ale masz -1 do hita.
Co do WH to wiesz jest drogi i jest to mój zaciekły wróg czyli failcast.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
mimo wszystko jednemu mus to other trickstear shard.
- Brushlicker
- Falubaz
Bohater przestawiany jest to 1 ranka jak wejdzie do unitu? Bez względu na to ile przejdzie? Mam kminkę: kreska huntsmenów od mojej strefy rozstawienia do 12" od wroga (tak na oko nie więcej niż 15 chłopa). Ruszają się o 8", wchodzi do nich WHunter, zgodnie z zasadami teleportuje się do przodu i z 4" wygarnia z pistoletów we wrogiego gienia Legalne jest takie chamskie zagranie?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
nawet jeśli legalne to niegodne szanującego się gracza.