A nie jest??Daw pisze:Steam Tank - R.I.P.
BTW: Halabardy nawet podrożały nie dostając nic. Cannon o 20pts. Mortat z siłą 2(6), rocket louncher S3... to naprawdę nędza...
Darek pozostanie jedynym Imperialistą w Warszawie
Babickie Dożynki
Re: Babickie Dożynki
kudłaty pisze:Chyba Cię bóg opuścił QC z tym jednym przelewem za ileś osób na raz, wiesz jaki syf będzie? Teraz sobie chłopaki liczą przelewy i wiedzą ile jest przedpłat a ty byś im tylko roboty dokładał. Zrób najpierw sam mastera to zobaczysz jak takie dodatkowe utrudnienia przeszkadzają.
dlatego PYTAM kudłaty nie krzywdź mnie przecież ; p Dlatego, że nie robiłem mastera to postanowiłem zapytać czy to komuś przeszkadza - skoro już wiem że przeszkadza, każdy nasz team płaci osobno - już jest ok ; ) ?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Przecież Maniek grał na Emp. Nawet armie pomalował i teraz nosi się z zamiarem jej sprzedażySmiechu pisze:A nie jest??Daw pisze:Steam Tank - R.I.P.
BTW: Halabardy nawet podrożały nie dostając nic. Cannon o 20pts. Mortat z siłą 2(6), rocket louncher S3... to naprawdę nędza...
Darek pozostanie jedynym Imperialistą w Warszawie

Był Gotih ale wciągnęło chłopaka do Warpa. Teraz to już wspomnienia.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

nie sledzę tematu Empire nie mam zbytnio czasu, ale aż tak mizernie wygląda ?
te nowe zabawki to się nie nadają?

Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
A w VC wystawiasz Coven Throne? Tak samo jest z nowymi zabawkami. Altar do piachu. Te nowe zabawki są super! Jedna daje warda 6+ dla jednostek w 6" a druga siepie bolcem z flamingami za 200+ punktów. Ach... dodają odpowiednio po jednej kostce albo dispela albo powera.
Są genialne
Są genialne

nie zapominaj o kawie na przerośnietych kurakach z T3 
bardzo was prosze, to nie jest temat do narzekania na nowe imperium, odpowiedni watek znajduje sie na forum, kto chce niech sobie przeczyta.
wesolych swiat
Lohost

bardzo was prosze, to nie jest temat do narzekania na nowe imperium, odpowiedni watek znajduje sie na forum, kto chce niech sobie przeczyta.
wesolych swiat
Lohost
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
w zasadzie to jedna i ta sama. a jej koszt to nie 200+ tylko 120Jedna daje warda 6+ dla jednostek w 6" a druga siepie bolcem z flamingami za 200+ punktów.
i 3w i 2atakami s5 ap i 1+ savem za 8 pkt. CO do gryfow to ciezko powiedziec, ze sa slabenie zapominaj o kawie na przerośnietych kurakach z T3
Nie tylko Chadecję Grolshek 
@ Shino. Czyli Demigryfy gdzie płacisz prawie 60 punktów za model to jest przegięcie wg. Ciebie? To od razu polecam zbanować całą armię Ogrów bo są przegięte i zadają impacty dodatkowo
Nice.
Wracając do tematu to na Babicach nie powinno być ograniczeń Imperium. Nie wiadomo z czym to się je i od razu już trzeba ich banować? bo może zbyt dobrze sobie poradzą z TK, Liz albo VC? ... Przez takie bzdury coraz częściej mam ochotę się wyrzygać na to całe Euro bo to przypomina robienie pod siebie wśród ludzi zaangażowanych w całe to gówniane przedsięwzięcie

@ Shino. Czyli Demigryfy gdzie płacisz prawie 60 punktów za model to jest przegięcie wg. Ciebie? To od razu polecam zbanować całą armię Ogrów bo są przegięte i zadają impacty dodatkowo

Nice.

Wracając do tematu to na Babicach nie powinno być ograniczeń Imperium. Nie wiadomo z czym to się je i od razu już trzeba ich banować? bo może zbyt dobrze sobie poradzą z TK, Liz albo VC? ... Przez takie bzdury coraz częściej mam ochotę się wyrzygać na to całe Euro bo to przypomina robienie pod siebie wśród ludzi zaangażowanych w całe to gówniane przedsięwzięcie

ale nigdy nie mowilem, ze beda jakies bardziej skomplikowane niz to. nawet nie jestem pewien czy to jest potrzebne
gryfy sa mocne i to od razu idac. Mozliwe, ze nawet przegiete. NIe oznacza to banowania co prawda chyba, ze w twojej glowce nie potrafisz sobie tego ogarnac
mourny sa fluffowe i slabe a ludzie graja bo podoba im sie wizja kotow z rogami...@ Shino. Czyli Demigryfy gdzie płacisz prawie 60 punktów za model to jest przegięcie wg. Ciebie? To od razu polecam zbanować całą armię Ogrów bo są przegięte i zadają impacty dodatkowo
Nice.![]()
gryfy sa mocne i to od razu idac. Mozliwe, ze nawet przegiete. NIe oznacza to banowania co prawda chyba, ze w twojej glowce nie potrafisz sobie tego ogarnac
daj spokój, z tym czołgiem, jedyną jego zaletą jest to, że ma cannona, ale nie zapominaj o tym, że żeby odpalić muszę zadeklarować punkty pary, do tego żeby się obrócić, bo wyleziesz z front arcu, też muszę mieć punkty pary; a to już zmusza do rzutu artylerką; przy 2 punktach pary na misfire i 10-tce już rzucam na tabelce....to jest przegięte, ma T6 na co ty masz odpowiedź w swojej armii...Rince pisze:Czolg 0-1 i koniec. Nie kombinuj Shino, bo sam wiesz, ze nie ma takiej potrzeby.
czołg to free frag dla moich black orków. powienien mieć t8 tak jak sfinksy.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Jaki jest?Dmtrij pisze:i jest szybszy teraz - ale wciąż oddziały go zabijają względnie.
kluczową zmianą IMO jest to, że przestał być maszyną

Z jego kompletną losowością jego przydatność taktyczna jest... co najmniej zastanawiająca...
Przepala się od pierwszej tury, jeździ losowo [ nie tylko szarżuje a i normalnie się tak porusza ] ma t6, SG mocno osłabiony... Chyba nie ma sensu go ograniczać dodatkowo. To nie ten przegięty ST z poprzednich edycji...
Maszyną to był na potrzeby ojro i tyla bo tak to zdaje się rydwan był...
Wg mnie na razie nie ma co ograniczać w tym imperium. Kury fajne ale same gry nie wygrają a trafią na metal i płyniemy aż miło...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Widzę, że strasznie się boisz tych czołgów które są znerfione aż miło. Twój kaszkiet zabija jednego, a stalkerzy drugiego jeśli nie zabiją to mocno znerfią. Każda armia ma super możliwości na zdjęcie 3-5 modeli w jednym oddziale z T3 która ma Asv na 1+... Przecież klocek Inner Circli jest mocniejszy - wypłaca nie 15 a 17 ataków w pierwszej turze z S6 i dodatkowo ma więcej woundów. Strasznie się przeraziłeś tymi kurczakami. Wg. Ciebie one są imba, a w praktyce są po prostu inną wersją kawalerii, której o dziwo nie banowaliście do tej pory... szkoda mi Ciebie. Taki zawodnik jak Ty który zająłeś na Bobie 22 miejsce, a na Bazyliszku 16-te nie powinien mieć problemów z ogarnięciem już na samym papierze dwóch oddziałów z T3 oraz załóżmy dwóch Steam Tanków z T6...Shino pisze:mourny sa fluffowe i slabe a ludzie graja bo podoba im sie wizja kotow z rogami...
Widze, że bardzo się spełniasz w wypluwaniu ograniczeń dla samych ograniczeń - nie po to by były z sensem zrobione tylko po to by były żeby czasem się nie okazało, że do Repy będzie Ciebie szkoda wziąć.