Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Wklej sobie do RB siłę 5 w miejsce siły 3, siłę 10 w miejsce siły 9 i będziesz wiedział jak strzela trebek.
Trebek ma specjalną zasadę, ktora nazywa się "Field Trebuchet" - bez kitu tak się ta zasada nazywa. Z niej jasno wynika, że działa dokładnie, identycznie jak katapulta. Różni się tylko siłą i ruchem.
Trebek ma specjalną zasadę, ktora nazywa się "Field Trebuchet" - bez kitu tak się ta zasada nazywa. Z niej jasno wynika, że działa dokładnie, identycznie jak katapulta. Różni się tylko siłą i ruchem.
Dębek pisze:Wklej sobie do RB siłę 5 w miejsce siły 3, siłę 10 w miejsce siły 9 i będziesz wiedział jak strzela trebek.
Trebek ma specjalną zasadę, ktora nazywa się "Field Trebuchet" - bez kitu tak się ta zasada nazywa. Z niej jasno wynika, że działa dokładnie, identycznie jak katapulta. Różni się tylko siłą.
No oki, czyli rozumiem, że trebusz po prostu podmienia siłę na profilu katapulty.
Jak pisałem wcześniej po prostu myślałem, że trebusz ma własną charakterystykę której używa zamiast tego co jest w rulebooku. Stąd to nieporozumienie.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
I pamiętaj, że helenką mam pod big hitem również d6 woundow.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jako (najprawdopodobniej) przyszły jenerał armiji bretońskiej miałbym dwa pytanka:
1. Czy kiedykolwiek opłaca się nie brać Błogosławieństwa?
2. Czy kiedykolwiek opłaca się wystawiać rycerzy nie w lancy i/lub reformować lancę w nielancę (ale to drugie pewnie zależy w dużej mierze od walki)?
1. Czy kiedykolwiek opłaca się nie brać Błogosławieństwa?
2. Czy kiedykolwiek opłaca się wystawiać rycerzy nie w lancy i/lub reformować lancę w nielancę (ale to drugie pewnie zależy w dużej mierze od walki)?
1. Hmm jak grasz z krasiami i zaczynasz pierwszy
2. Rycki zawsze w lancy. W normalnej formacji tracą 50% swojej wartości bojowej
2. Rycki zawsze w lancy. W normalnej formacji tracą 50% swojej wartości bojowej
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
-
- Falubaz
Na tą edycje nie opłaca się próbowac. Rezygnacja z modlitwy wcale nie daje nam zaczynania -> tzn. Rezygnujemy z modlitwy by oddac to kto bedzie zaczynał rzutowi kostką. Zbyteczna loteria. Lepiej dostrzec zalety posiadania ostatniej tury
Reszta pytań została wyjaśniona, a ja dodam od siebie, że czasami grając na remis z jakimś defensem wystawienie rycerzy ''ławą'' pozwala minimalizować straty. Czasami również wystawienie ławą potrafi skorygować błędy przy wystawianiu(nikt scoutów nie wciśnie etc). Czasami (rzadko, ale jednak) zreformowanie się w dwulinie pozwala wypłacić wiecej ataków w jakąś słabszą piechotę i szybciej ją pokroić (zombie etc)szeszej pisze: 2. Czy kiedykolwiek opłaca się wystawiać rycerzy nie w lancy i/lub reformować lancę w nielancę (ale to drugie pewnie zależy w dużej mierze od walki)?
pzdr!
Jagal
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nie można niestety.szeszej pisze:Wyrmlance można używać, żeby zionąć w CC? Wording może być staroedycyjny, a nie wiem czy wtedy dało się zionąć w CC
pzdr!
Jagal
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Proste pytanie i proszę o jasną odpowiedź.
A więc od początku. Moja dziewczyna chce zacząć grać w WFB ( cud kobieta ) i jej wybór padł na Bretonie głównie za sprawą taką że jeździ Konno i ta armia jej najbardziej pasuje. Oraz podoba się jej klimat bretki.
A więc moje pytanie jest proste co na początek i czy wiadomo coś o podręczniku do 8ed?
A więc od początku. Moja dziewczyna chce zacząć grać w WFB ( cud kobieta ) i jej wybór padł na Bretonie głównie za sprawą taką że jeździ Konno i ta armia jej najbardziej pasuje. Oraz podoba się jej klimat bretki.
A więc moje pytanie jest proste co na początek i czy wiadomo coś o podręczniku do 8ed?
2 trebki, 9 pedziow, 2x11 kotrow, lord pegazista, reszta co kto lubi
O 8ed nic raczej nie wiadomo poza glupimi plotami o miksie z we. zawsze chcialem miec waywatcherow w rozpie
O 8ed nic raczej nie wiadomo poza glupimi plotami o miksie z we. zawsze chcialem miec waywatcherow w rozpie
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
http://natfka.blogspot.com/2012/03/warh ... eline.html - tutaj generalnie coś wspominają o nowym armybooku (patrz pierwsza wypowiedź) jednakże są to tylko plotki, zaś ostatnio byłem w sklepie z figsami (we Wrocławiu w Feniksie na 4 piętrze, nazwy nie znam ;p ) i tam koleś również gadał o tym że niby kolejnym bookiem po imperium ma być breta - to również jakaś tam jego informacja. Co do jednostek na początek, dorzuciłbym ewentualnie zamiast "pedziów" chłopstwo - oni się po prostu sprawdzają w tej edycji w ilości 20+ (druga sprawa, że faworyzuję gmin w bretonni
Jeśli chodzi o następny po imperium army book to są dosyć konkretne plotki o Wochu, a następne mają być demony (w przyszłym roku).
Jeśli chodzi o bretonie to nie liczyłbym, że w 2012 wyjdzie AB, może w 2013...
Jeśli chodzi o bretonie to nie liczyłbym, że w 2012 wyjdzie AB, może w 2013...
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.