to zalezy odtego poco je wrzuciles. Czesto liczka to dodatkowy slot arkanai jeszcze jedno pytanie: Jak w rozpie mam 4 magow i wym 2 male liczki na light to są one poto by podbić poist na duzym liczu z light?:)
Pytania początkujacego TK
Moderator: Shino
Re: Pytania początkujacego TK
Zawsze używacie łuczników jako bazy dla maga? Obejrzałem całkiem sporo battle reportów z udziałem TK i w większości magowie stali z warriorsami w jednym klocku. Te battle reporty nie były, aż tak wyczerpujące jeśli chodzi o punkty więc mam dylematy.
Domino pisze:Raczej bunkruję się w łucznikach. Ja często też ładuje ich do gwardii, bo nie gram na dużym klocku szkieli z łukami (w małym klocku trzeba uważać na ostrzał) a dopiero przed combatem ich przenoszę. Ale ostatecznie tak czy inaczej siedzą w łukach.
To po ile wystawiasz łuczników do klocka z magiem?
+/- 20 typa ... powinno byc ich tylu zeby podczas jednej tury przeciwnik ich nie pocisnal z magii/strzelania
- Mefistofeles
- Falubaz
rozumiem ze łuki zawsze maja muzyka i championa?
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
1)Warto grać na ushabti ? W razie odpowiedzi prosiłbym o uzasadnienie , bo u nikogo ich na stole nie widziałem .
2)Czy opłaca się brać warriorów , czy gwardie , jak większość tego co wystawiam to łuki .
2)Czy opłaca się brać warriorów , czy gwardie , jak większość tego co wystawiam to łuki .
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.
1. Bardzo długo próbowałem grać na Ushabti, bo kocham te modele, niestety ostatecznie robią za fillery w gwardii. Raczej się nie spłacają, od kiedy są z dwurakami, straciły niestety sens wg mnie. Tym bardziej, że osobiście gram na gwardii i nie mogę pozwolić sobie na boostowanie obu oddziałów.
2. Ludzie różnie grają, ja jestem zwolennikiem gwardii, po magicznej pompie, o którą nietrudno, daje sobie radę z większością klocków.
2. Ludzie różnie grają, ja jestem zwolennikiem gwardii, po magicznej pompie, o którą nietrudno, daje sobie radę z większością klocków.
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
czy kaszkiet testuje bazową liderkę oddziału, czy działa wtedy normalnie zasada że mogą sciągać ld generała i czy można przerzucać rzuty z kaszkieta jak sie jest w zasięgu sztandaru armii ?
Witam, mam pytanie. Zamierzam zacząć zbierać TK, więc jakie farbki są niezbędne do jakiegokolwiek rozpoczęcia malowania szkieletów. Domyślam się, że jakieś białe, czarne. Także jakiej firmy polecacie farbki, oprócz GW, i co sądzicie o farbkach Vallejo, ponoć są niezłe i mają podobną cenę co GW, a są większe.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
biały, złoty, niebieski, czerwony, srebrny, kremowy, czarny, washe (sepia, czarny, czerwony, niebieski) Jak dokładnie strzelaja stalkerzy do modeli wieloczęściowych? Np. helka, ranie na I krasi i losuję czy bardziej logicznie losuje i ranię na I danej części modelu?