II skocznia Garmisch-Partenkirchen (4CT) 2400 EURO 15.04.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Re: II skocznia Garmisch-Partenkirchen (4CT) 2400 EURO 15.04

Post autor: Czopek »

kubencjusz pisze:
Czopek pisze:
kubencjusz pisze:To fajnie, że więcej nagród bo mamy bliżej a oni będą zmęczeni więc ich pociśniemy :D
W drodze na tura najlepsze pomysły się rodzą :D Już będziemy mieli wszystko zaplanowane co do najmniejszego szczegółu .
Będziecie wymyślać usprawiedliwienia porażek które was na miejscu zastaną :twisted:
Oj Kubencjusz bo będę musiał Ci wyzwanie rzucić :twisted:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Czopek spokojnie. Najpierw trzeba załatwić Rinca. Jakiś KO techniczny np odrobina wody z ogórków kiszonych do kawy z mlekiem te sprawy :P

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Kuba - ale PO CO???

Grając z takim przeciwnikiem możesz się sporo nauczyć - więc raczej browara mu postaw i poproś żeby tłumaczył co robi i dlaczego... :twisted:
Wtedy będziesz cisnął jak on...

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

ja mam perfekcyjne usprawiedliwienie porażek jako gracz VC ;) a brzmi ono nastepująco

"plan był dobry, tylko za mało zombich wstało z ziemi" :mrgreen:

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Spieszcie się kochać zombi, tak szybko odch... oh wait!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jak sie miejsce zwolni to bedziemy. No chyba, ze dostawicie jeszcze jeden stol.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Prosiłbym organizatorów turnieju o zajrzenie do tematu turnieju 4 miast.
Ja sie nie wypowiadałem jeszcze w tym temacie, byłem zajety dzisiejsza premiera nowego imperium. Nie bede sie rozwodził nie bedzie lekko:) Ale oczywiscie sie zjawie. Czy sa wyzwania?? bo w sumie mam ochote na jedna gre:)

EDIT. Swoja drogą czekam na przesyłke nowych rzeczy, mam nadzieje ze dostane przed turniejem bo jak nie to bede tylko chłopcem do bicia:P Wyobrazcie sobie ze po nowym AB 2 oddziały ktore dawały mi 500 pkt. corach sa w tym momencie juz niewystawienia. Jak mogli Flagusi przeniesc do specjali...................................

Bastor
Chuck Norris

A nowe Imperium jest dozwolone na najbliższym turnieju?
Bo dość słabo będzie ze znajomością zasad z nowego booka...

Nie wspominając już z obowiązywaniem ograniczeń Euro - które dla nowego booka są zapewne bez sensu a zanim pojawią się nowe... pewnie trochę minie (kilka-kilkanaście dni na pewno).

Więc może nie wprowadzajmy na turniej na razie nowego booka - nawet nasze uściślenia nie zdążą się wypowiedzieć na ten temat...

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Idziemy za US, więc 7 dni to D-day a więc nowe Empire się łapie, pod warunkiem że Kowalij będzie miał odnośnik do nowych zasad (AB).

EDIT:

Są wyzwania, Kuba już jakieś zamieszanie wprowadzał. Pewnie warto odpłacić za męki w Mielcu, więc do wyzwań zapraszam :D
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Bastor
Chuck Norris

A co z uściśleniami Euro?
Obowiązują nowego booka czy nie?

Bo jeśli nowy book jest dopuszczony - a zasady drafta nie zostały zmienione... to rozumiem, że obowiązują?

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

chyba niestety tak ale sadze ze niedlugo zmienią, pytanie czy do czasu turnieju... szczerze watpie

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Stare ograniczenia nie będą obowiązywać Imperium (jedynie te ogólne restrykcje: 4 maszyny, wielkości oddziałów etc...). Czy będą jakieś nowe, zobaczymy. Draft się pewnie nie pojawi do czasu turnieju, więc albo sami coś wymyślamy, albo pozostawiamy bez cięć (za tym bym przystawał, bo z tego co czytam gięte jakoś to nowe imperium nie jest).
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Ja bym proponował żeby gracze Imperium się określili czy któryś z nich dorwie i poskleja do turnieju figsy i będzie miał kompletnego booka.
Bo chyba to będzie minimum wymagań żeby zagrać nowym imperium.

Bo jeżeli nikt nie zdąży to temat nie będzie zbyt istotny ?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Piter ma rację. Po kiego grać na nowym booku skoro tak na prawdę ani nie będzie oficjalnych ograniczeń ( chyba że wyrobią się do końca dnia bo wedle zasad ojro mają być nowości z tygodniowym uprzedzeniem), ani większość gracz imperium nie będzie mieć nawet trochę grywalnych armii z racji oczywistej jaką jest dostawa nowych zabawek które bez czytania booka mogę strzelić w ciemno że będą siłą napędową armii :)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Ale to juz jest sprawa graczy imperium. Zasada jest prosta - wchodzi nowy book, gramy na nowy book.

Mozecie ewentualnie dopuscic niepomalowane figurki dla imperialistow.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Ale nadal proponuję minimum wymagań = oryginalny book. Ja wiem, że AB debeliala jest bardzo dokładne, ale 1. jednak nie podaje dokladnych wordingów etc., a to czasem jest potrzebne, nie same staty 2. debelial tylko człowiek, bugi się zdarzają ;).

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

e tam zasada nie jest taka prosta.

wyszedł nowy book ale nie każdy zdąży sobie kupić booka. i ew. nowe figsy. Więc 7 dni od premiery w anglii to moim zdaniem na tyle mało żeby zostawić wybór tym którzy booka nie zdobędą do tej pory.

a sprawa nie jest tylko dla graczy emp bo sędziowie też powinni choć rzucić okiem na booka bo w przeciwnym wypadku sędziowanie nowych zasad imperium będzie dość powolne.
a jeśli nikt na nowym nie wyjdzie to problemu nie ma.

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

Hm czy w takim razie możemy zmienić armie ? Czy mamy wg zasad 4CT jechac dalej imperium ?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

White Lion pisze: 7 dni od premiery w anglii to moim zdaniem na tyle mało żeby zostawić wybór tym którzy booka nie zdobędą do tej pory.

a sprawa nie jest tylko dla graczy emp bo sędziowie też powinni choć rzucić okiem na booka bo w przeciwnym wypadku sędziowanie nowych zasad imperium będzie dość powolne.
We czwartek przegladalem nowego booka w jednym z warszawskich sklepow. 11 dni. Z kazdym bookiem bylo podobnie. Wychodzil, zaraz byl turniej, gralo sie na nowe zasady. Nie rozumiem dlaczego tak narzekacie.

Zasad jednostek przyswoilem. Jesli zaden imperialista nie zakupi booka, moge zabrac swojego. Problemow z sedziowaniem nie bedzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Rince pisze:
White Lion pisze: 7 dni od premiery w anglii to moim zdaniem na tyle mało żeby zostawić wybór tym którzy booka nie zdobędą do tej pory.

We czwartek przegladalem nowego booka w jednym z warszawskich sklepow. 11 dni. Z kazdym bookiem bylo podobnie. Wychodzil, zaraz byl turniej, gralo sie na nowe zasady. Nie rozumiem dlaczego tak narzekacie.

Zasad jednostek przyswoilem. Jesli zaden imperialista nie zakupi booka, moge zabrac swojego. Problemow z sedziowaniem nie bedzie.
Zgadzam się, po co ciągnąć stary podręcznik który odchodzi w zapomnienie . Zasady dla chcącego to kilka/naście minut wytłumaczenia bądź wertowania zasad. To nie jest cały nowy Rulebook tylko kilka zmian które tak naprawdę już wszyscy co się interesują znają. :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

ODPOWIEDZ