Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Pająk »

I na słoneczko Ward save nie działa

siscov
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: siscov »

powiedział "a c**j, na sześciu słoneczko" ;]
podpis był niezgodny z regulaminem

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Na pewno nie miałeś miejsca? Ogr mniej i masz kasę na Hellhearta. Albo pozbądź się ogra, Scrapy (fakt że spanikowała PG to totalny fart ;)) i wystaw Firebelly'ego z Hellheartem. Tracisz pyciastą katapultę i trzy rany w klocu ogrów, dostajesz dodatkowego bohatera, który ciśnie jakimś fireballem, zionie ogniem i zwarzywi turę magii przeciwnika (większość miscastów wywala d6 powerdice).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

siscov
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: siscov »

ale pępek mi sie nie mieści w herosach. mam limit 375 pkt, i co, mam iśc bez bsb?
może po prostu zamiast butchera dać slaughtermastera i dać mu pierścionek i hellhearta?
fart, fart: 2x5, przerzut od bsb: 2x6 :D LOL
ale brakło 2'' żeby uciekli poza stół
podpis był niezgodny z regulaminem

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

hej, czy thundertusk robi jakiekolwiek impact hity przy szarży

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

nie
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

pytanie:

strzelając z pistoletów do jednostki znajdującej się za inną jednostką otrzymuję karę -2 (SLOS),
a jak jest jeśli strzelam z magicznego pocisku?? widzę tą jednostkę??magiczne pociski nie opierają się o BS więc strzelam bez kary?
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

To zależy jakie te dwa unity mają rozmiary.Jeśli pierwsza jednostka ma rozmiar 1 a druga 2 i więcej to tak.Jeśli obie mają rozmiar jeden to nie mozesz.
Uściślenia LS: "Modele "widzą" w swojej przedniej ćwiartce. Linia wzroku (Line of Sight) jest zablokowana, kiedy są na niej modele o rozmiarze większym lub równym rozmiarowi zarówno oddziału patrzącego, jak i widzianego.".
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

czyli jak są tego samego rozmiaru to nawet łuki, kusze i pistolety nie mogą??
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Venitel
Pseudoklimaciarz

Post autor: Venitel »

Soulferin pisze:To zależy jakie te dwa unity mają rozmiary.Jeśli pierwsza jednostka ma rozmiar 1 a druga 2 i więcej to tak.Jeśli obie mają rozmiar jeden to nie mozesz.
Uściślenia LS: "Modele "widzą" w swojej przedniej ćwiartce. Linia wzroku (Line of Sight) jest zablokowana, kiedy są na niej modele o rozmiarze większym lub równym rozmiarowi zarówno oddziału patrzącego, jak i widzianego.".
Z tego co mi wiadomo to uscislenie to odnosi sie do VLOSA nie do SLOSA.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Dokładnie, teraz wszyscy gramy na SLoS i tutaj wszyscy widzą wszystko praktycznie, nie ma znaczenia wielkość jednostki. Strzelając do jednostki, przed którą stoi przynajmniej jeden chłopek masz już -2 do trafiania wg zasad SLoS.

A jeśli chodzi o magiczne pociski (myślę tu o magicznych pociskach rzucanych w magii) to nie mają tu znaczenia żadne umiejętności strzeleckie, nie ma żadnych kar, bo to faza magii, a nie strzelania.

No a jeśli chodzi o strzelanie magiczne w fazie strzelania, to tutaj nie ma znaczenia czy pociski s magiczne, czy nie, wszystkie zasady strzelania są takie same dla jednych jak i dla drugich.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

chyba że zasady broni mówią inaczej, tak jak np. magiczna kusza DE, która zawsze trafia na 2+ :wink:

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

czyli mogę strzelić do postaci z kuli ognia bez względu na to czy jest schowana za jakimiś jednostkami czy nie i liczy sie tylko to czy mam zasięg tak??
Oya, Oya, Oya !!!

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Musisz ją widzieć tak jak przy każdym magic missile czy jak to się tam pisze
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

Awatar użytkownika
Venitel
Pseudoklimaciarz

Post autor: Venitel »

Innymi slowy: Tak, mozesz.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

ss-sly pisze:czyli mogę strzelić do postaci z kuli ognia bez względu na to czy jest schowana za jakimiś jednostkami czy nie i liczy sie tylko to czy mam zasięg tak??
na SLOS magi missile możesz rzucić w dowolny, niezaangażowany w walkę cel pod warunkiem, że nie jest zasłonięty przez np. obelisk, czy domek. inne jednostki nie zasłaniają celu.

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Pająk pisze:na SLOS magi missile możesz rzucić w dowolny, niezaangażowany w walkę cel pod warunkiem, że nie jest zasłonięty przez np. obelisk, czy domek. inne jednostki nie zasłaniają celu.
skąd jest zasada SLOS?

w uściśleniach ze strony barbarossy: Modele "widzą" w swojej przedniej ćwiartce. Linia wzroku (Line of Sight) jest zablokowana, kiedy są na niej modele o rozmiarze większym lub równym rozmiarowi zarówno oddziału
patrzącego, jak i widzianego.

bo już nie kumam jak mam grać? a chciałbym grać tak jak większość polski xD

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

SLOS czyli simple line of sight (czytaj shitty line of sight) wynika z tego co wymyślono w ramach zasad do ETC. Gra się na tym bo tak i już :)

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

ok, kumam, dzięks

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Hej,

Mam pytanie o mounfangi. Czytałem, że jednym z najlepszych wystawień jest 5+3. Czemu akurat tak? Rozumiem, że w 5 jest fcg, a w 3 tylko muzyk?
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Zablokowany