NOWE FARBY GW

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Re: NOWE FARBY GW

Post autor: General Baga »

Obrazek
Striland mud -> farba teksturowa, na podstawke nalozona cieniutka warstwa. Mnie sie podoba

Obrazek jak wyzej tylko sniezna , ok efekt nie powala ale dodatkowo posypac sniegiem GW ew soda? moze być ciekawie
Biala podkladowka kryje naprawdę fajnie. Zapraszam na profil sklepu VANAHEIM.PL na facebuku :]
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Pierwszy daje fajny efekt, co do śniegu jest ok ,jeżeli będzie się używać jej punktowo a nie na całą podstawke. Dzięki za test :D .
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Sam na dniach wymyśliłem patent na fajne błoto i jednak zostanę przy swoim - to mi nijak nie leży, Chyba, że wylałbym połowę puszeczki na podstawkę... Śnieg? Jak gips mi to wygląda.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Dzięki za te fotki! :)

Błoto wygląda całkiem nieźle, jak na gotowy produkt. Śnieg mi trochę twarożek przypomina na pierwszy rzut oka ;)

Myślę, że GW się sprawiło, jeśli chodzi o szybki i ładny efekt --> kupić, skleić, pomalować i grać, mając ładną armię zrobioną przy niewielkim nakładzie pracy. A kto ma więcej ambicji i chęci na swoje figurki, to i tak będzie dłubał po swojemu :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

jedynym minusem tych podstawkowych rzeczy jest to, że długo schną :(
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Sławol -> dokładnie tak.
Smh -> schnie to dość szybko, nie siedziałem z zegarkiem w ręce ale może 5 min...
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

MagisterMilitum pisze:Sławol -> dokładnie tak.
Smh -> schnie to dość szybko, nie siedziałem z zegarkiem w ręce ale może 5 min...
'HowToPaint' podaje czas 30-45 min... może to czas pełnego zaschnięcia, jeśli faktycznie jest 5min, to spoko

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

tak po 10 minutach pojechałem to suchym pędzlem - nie lapcie mnie za slowk bo tak jak mowie zegarkiem nie mierzylem ale 45 min to na pewno nie bylo :shock:
Mnie u siebie horoszo

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

MagisterMilitum pisze:tak po 10 minutach pojechałem to suchym pędzlem - nie lapcie mnie za slowk bo tak jak mowie zegarkiem nie mierzylem ale 45 min to na pewno nie bylo :shock:
luz, 5-10 czy 15 i tak lepiej niż 45 :P

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Też testowałem, bardzo szybko schnie. Aż się zdziwiłem :) Jak uda nam się obrobić, to wrzucimy filmik.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

mam 10 nowych farbek gw,dry sa calkiem dobre glownie do podstawk.tekstura przydaje sie -szybciej podstawki sie robi.base-mam 2 czerwone kryja podobnie jak fundation.glaze hmm ciezko mi powiedziec do czego sie mi przyda.metaliczne mam cos w stylu boltgun metal i zlota-to samo co poprzedniki.washe identyczne jak stare.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Tutaj filmik by mortimer recenzujący nową linię farbek:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yLGC4cK6lQ

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Post autor: Bulgot »

Brzmi to cholernie przygnębiająco, na dodatek szereg uwag Mortimera dotyczy farbek, na których używanie się zdecydowałem. Jednocześnie nie zamierzam robić jakiś zapasów. Najwyżej będę dobierał odpowiedniki niekoniecznie od Citadel.
Dobrze to podsumował, szybko wpadnie im sporo kasy (od dystrybutorów) ale może się odbić czkawką później.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

zdecydowanie nie jest tak źle. nie przyzwyczailiście się jeszcze do mortimera kręcącego na wszystko nosem?
Obrazek

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Post autor: Bulgot »

Z tym że znaczne różnice w kolorach, które miały być odpowiednikami dotychczasowych widać bardzo wyraźnie i tutaj jego nastawienie ma chyba niewiele do rzeczy. Inne uwagi też wydają się rzeczowe.

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

nie jest tak zle jak mor mowi,wezcie w swoje lapy kilka nowych farb i sami ocencie.mi sie nimi fajnie maluje,od rana maluje nimi i chyba zakupie wiecej nowych gw.mam ponad 40 vmc i z 10 starych gw i na pewno kupie nowe gw tak z 20+

Awatar użytkownika
mati13u
Mudżahedin

Post autor: mati13u »

Witajcie
Interesują mnie farby z lini glaze, czy vallejo produkuje coś podobnego? Jeżeli tak to co lepsze?
Mój raczkujący blog:
http://orczekoszary.blogspot.com

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

http://gry.agtom.pl/index.php?route=pro ... _id=103218
czy są dobre? Nie wiem
Nie używałem ani jednych ani drugich.
EDIT"
Patrząc na paletę kolorów dostępnych glazów ,gw wygląda sensowniej.

Co do uwag Mortimera. Wg. mnie ma rację. Cena za farbki texture to pomyłka. Paleta dry, to pomyłka jeszcze większa pomyłka. A zmiana nazwy farbek i tabela porównawcza to największa ich pomyłka. Patrząc na nowe farbki, to dochodzę do wniosku,że Ja jestem zadowolony. Będę kupował farbki BASE (plus glaze medium od vallejo) i może Shade. Resztę sobie daruję.

PS.
Co do efektu śniegu Sławol mia rację wygląda jak twarożek. jeszcze nigdy nie widziałem żeby śnieg opadając formował się w grudy, raczej opada równomiernie i tworzy łagodne fałdy. Co do błota to podobnie, za grube ziarno
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

alfini164
Pseudoklimaciarz

Post autor: alfini164 »

Ja polecam vallejo model color. Krycie jest bardzo dobre(w model color, nie w game color), tylko metaliki są kiepskie. Poza tym farbki nie śmierdzą, a zakraplacze zachęcają do mieszania kolorów. Jednak paleta kolorów nie współgra z gw, więc części kolorów nie użyjesz. Na to jedyną radą są game color które są lustrzanym odbiciem palety(starej) gw, jednak czasami te farbki mają problemy z kryciem(niektóre +/- 6 kolorów) i trzeba je wstrząsać przed użyciem. Jeżeli ktoś może wypowiedzieć się na temat farb Army Painter, byłbym wdzięczny.

Co do uwag mortimera: z większością z nich się nie zgadzam, basy to coś na kształt foundation, layery można mieszać z sobą i pomogą początkującym i nie tylko(sam mam problemy z właściwym rozwodnieniem farby), tekstury mogą być potrzebne bo schną szybciej niż wikol, dry to rzeczywiście porażka, glazy mogą się przydać, a mimo że shady według mortimera stare washe to jest ich więcej. Jedynym problemem jest zmiana nazw.

Zauważcie że ceny martwią Polaków, a dla Anglików są umiarkowane.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

o których farbkach mówisz ?
starych
http://www.warandpeacegames.com.au/shop ... tId=190456
czy nowych
http://www.warandpeacegames.com.au/shop ... tId=214464
jeśli chodzi o stare to z tego co słyszałem są to te same farbki co Mantic i Ripper (podobno dobre , ale droższe niż vallejo, butelka ma chyba 15ml i kosztuje około 10zł)
Co do nowych farbek to nie wiem o nich nic(nawet nic nie słyszałem), ale chętnie dowiem się w którym polskim internetowym sklepie można je dostać(pojedyncze sztuki a nie cały zbędny zestaw)

alfini164@
jeśli masz problem z dobraniem konsystencji farby , to znaczy że masz problem z podstawami malowania. Kupno rozwodnionej farby niewiele ci pomoże.
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

ODPOWIEDZ