Diablo III

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Diablo III

Post autor: Azgaroth »

znaczy się słaba czy fajna? i jak wrażenia - da się przy tym wytrzymać więcej niż jeden wieczór?
Grafika jest obłędna :) Niezwykłe gry świateł, doskonałe efekty czarów i specjalnych umiejętności, świetne animacje no i naprawdę klimatycznie zaprojektowane lokacje. Nie wspominając już o fizyce która działa w tej grze naprawdę świetnie, interakcja z otoczeniem jest pełna, można rozwalać elementy terenu ( posągi, obrazy, stoły, szafy ), przy mocnych ciosach przeciwnicy odlatują na kilka metrów i odbijają się od ścian czy innych elementów terenu :) Rozwaliło mnie kiedyś gdy jeden truposz ścięty tuż przy schodach, turlał się po nich aż nie spadł na sam dół. Gra jest genialna i niesamowicie wciąga :)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

opowie ktos fabułę 3?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

loko pisze:opowie ktos fabułę 3?
Hack'n'slash :D

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

c4h10 pisze:
loko pisze:opowie ktos fabułę 3?
Hack'n'slash :D
Seria Diablo w odróżnieniu od wielu "siekanek" (nie tylko należących do gatunku H&S) ma naprawdę dobre i ciekawe tło fabularne. Można poczytać o nim chociażby tutaj : http://diablo.phx.pl/czytaj/mitologia/

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

nowego dowiedziałem się tylko o komecie. słabo.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

loko pisze:nowego dowiedziałem się tylko o komecie. słabo.
Bo to był przekrój wydarzeń części 1 i 2 :) Nie lepiej zagrać w D3 i poznać fabułę samemu ?:)

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

15 maja będzie światowym dniem brania urlopów w pracy oraz dziekanek na studiach. :]
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Rince pisze:
Azgaroth pisze: Demon Hunter zdecydowanie wymiata ;)
Nic nowego. Luk w d1 i amazonka w d2 tez byly najlepszymi postaciami. Zobaczymy jak bedzie w 3czce.
ama w d2 najlepsza?jak dla mnie to na pvm dobrze złożony hammer, na pvp, ubery itp. smiter.No ale nie ma co gadać o d2 w obliczu 3, na razie widziałem tylko filmiki i wydaje mi sie ze warto było tak długo czekać :) Będę pił duuużo kawy :)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

jakbys gral wiecej lig, gdzie sa jakiekolwiek zasady, wiedzialbys, ze ama>all. A jak grywales na "duel-1" to nic dziwnego.

Zapraszam jeszcze raz na forum dla najwiekszych diablomaniakow:

http://forum.d3cl.com
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Zaklinacz Kostek pisze:15 maja będzie światowym dniem brania urlopów w pracy oraz dziekanek na studiach. :]
http://www.sorryformay15.com/ :mrgreen:
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Tebryn
Wałkarz

Post autor: Tebryn »

Wysłuchałem trochę motywów muzycznych do różnych lokalizacji i jestem mile zaskoczony. Spodziewałem się wszechobecnych w filmach i grach "bliskowschodnich jęków" a zastałem mroczną trzymającą w napięciu muzykę w stylu D1.
"Ulthuan shall never fall!!!"

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Tebryn pisze:Wysłuchałem trochę motywów muzycznych do różnych lokalizacji i jestem mile zaskoczony. Spodziewałem się wszechobecnych w filmach i grach "bliskowschodnich jęków" a zastałem mroczną trzymającą w napięciu muzykę w stylu D1.
Nie tylko mnie wk*rwiają te dźwięki kozy ruchanej przez arabusa :D. Co to w ogóle za dziwaczny trend w filmach i grach?
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
loboba
Wałkarz

Post autor: loboba »

Gra jest fajna i zamierzam 15 maja na nią wydać złotówki :D
Tak samo jak grałem D1 i D2 tak samo zamierzam D3 ponieważ to jest nie typowy RPG do tego super klimat grafika historia oraz multiplayer dają nieprzespane noce :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Bardziej Hack&Slash.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

MOże i ktos tutaj się o to spytał.
Nie mam neta w chacie ( wiem wiem :( :shock: :oops: ) ale czy gra będzie go wymagała do odpalenia? Czyli czy offline można pograć?:D

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

At an event in Irvine on Tuesday, Blizzard told us that Diablo 3 will be online only. Without an internet connection, you can't play the game at all.
niestety bez neta nie pogramy, DRM bedzie wymagac ciaglego polaczenia
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

to bylo w sumie do przewidzenia po tym jak w singlu SC2 bylo potrzebne polaczenie z netem czy tez nie pojawil sie LAN.
wszystko ma zwiazek z tym, ze na poczatku laczysz sie ze swoim b-netowym kontem (w SC1 czy diabolo2 mogles miec nieskonczona ilosc kont na jednym kluczu ;) )
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Morsereg pisze:to bylo w sumie do przewidzenia po tym jak w singlu SC2 bylo potrzebne polaczenie z netem czy tez nie pojawil sie LAN.
wszystko ma zwiazek z tym, ze na poczatku laczysz sie ze swoim b-netowym kontem (w SC1 czy diabolo2 mogles miec nieskonczona ilosc kont na jednym kluczu ;) )
To po pierwsze, a po drugie wszelkie stworki i większość integracji z NPC są trzymane na serwerach blizzarda, dlatego też "środowiska pirackie" mają ciężki orzech do zgryzienia :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

A właśnie... Co do tej integracji, to wygląda ona tak jak w Diablo II, czy warstwa fabularna jest bardziej wyeksponowana?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Naviedzony pisze:A właśnie... Co do tej integracji, to wygląda ona tak jak w Diablo II, czy warstwa fabularna jest bardziej wyeksponowana?
Zdecydowanie bardziej. Wiele questów wykonujemy wspólnie z postaciami NPC, w przypadku bety naliczyłem przynajmniej 3 takie :) W czasie wielu questów możemy liczyć na mini scenki które przybliżają nas do wyjaśnienia wielu fabularnych wątków - np. fakty dotyczące powstania Króla Leorica :) Wygląda to zupełnie inaczej niż w D1 czy D2, gdzie tak naprawdę questy dostawaliśmy od nieruszających się i stale bywających w jednym miejscu NPC.

Btw, wczoraj pograłem trochę w multi i przyznam, że w 4 graczy sieka na ekranie jest niewyobrażalna, także może i lepiej, że w maksymalnie takiej liczbie można przemierzać krainę Sanktuarium. Zwłaszcza, że ku mojemu zdziwieniu bywały momenty w grze, gdzie przy 4 graczach komp dostawał zadyszki co myślalem, że w tej grze się nie zdarzy. Może pełna wersja będzie lepiej zoptymalizowana :)

ODPOWIEDZ