II skocznia Garmisch-Partenkirchen (4CT) 2400 EURO 15.04.12

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Re: II skocznia Garmisch-Partenkirchen (4CT) 2400 EURO 15.04

Post autor: White Lion »

Za późno się pokazał.

Po konsultacjach z Ukalezem :

obowiązuje Draft 2

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

szkoda.... uwolniło by mi to armię.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Przepraszam, ze sie wtracam, ale dlaczego nie gramy na draft#3? Przeciez to kompletnie nic nie zmienia w kwestiach organizacyjnych... I tak nie ma wymogu wysylania rozpisek, tylko przychodzi sie z wydrukowanymi.

Naprawde nie rozumiem problemu...

To samo co z tym imperium. Jest nowy book, gra sie na nowy book. jest nowy draft, gra sie na nowy draft.

Argument "za pozno wyszedl" jest wyssany z palca i dla mnie zupelnie niezrozumialy. "Bo tak"? Naprawde?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Wszelkie zmiany w zasadach wprowadzamy jeśli pojawią się wcześniej niż 7 dni przed turniejem.

Wychodzimy z założenia, że gracze przygotowują sobie rozpiski i testują je przez jakiś czas i dlatego 2 dni przed turniejem nie będziemy nikogo zmuszać do zmian rozpisek.

Odkąd sięgam pamięcią zawsze był jakiś termin od ukazania się nowych zasad/ab/uściśleń/balancing patcha itp zanim obowiązywały na turnieju.

Nowy AB do Empire dopuszczamy tylko dlatego że ukazał się tydzień wcześniej. Jakby premiera była w tą sobotę to nie byłby dopuszczony na turnieju i tyle.

Dziwi mnie twoje zdziwienie :)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A mnie dziwi twoje podejscie. To nie jest euro, ani nawet master i argument, ze gracze wielce testuja rozpy do mnie zupelnie nie przemawia, ale spoko, to wasz turniej. Mnie to tam wszystko jedno. Po prostu, myslalem, ze kazdy woli rozgrywac bitwy na najnowszych zasadach.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Mnie tam nie dziwi, ze kilka dni wczesniej przed turniejem sklejam rozpiske domalowuje rzeczy na wyjazd i przed wyjazdem sie okazuje ze sie cos zmienia. we wszystkich turniejach z cyklu 4CT ktore jeszcze pozostaly bedzie rowniez zasada tych no minimum 5 dni nie zmieniania zasad. Pozatym od premiery imperium minelo juz 5 dni z tego 2 z nich to swieta a oni juz zrobili ograniczenia do mimo wszystko sporo oslabionej armii?? Ktos wie juz czego zabronili?

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Rince, to nie jest tylko moje podejście.

Od jakiegoś czasu organizujemy turnieje pomiędzy naszymi 4 miastami i nie wprowadzamy nowych zasad na kilka chwil przed turniejem. I nie ma tu znaczenia co to za zmiany. Tak samo traktujemy nowe AB, uściślenia czy drafta euro.

Tak samo było przed poprzednim, pierwszym turniejem z serii 4CT.

Qba wyznaczył jakiś tam termin (nie pamiętam ale chyba 4 dni) przed turniejem na ukazanie się Drafta 2 jako warunek jego obowiązywania.
Draft ukazał się po tym terminie i nie obowiązywał.
Nikogo na turnieju to nie dziwiło i nikt się nie sprzeciwiał.

Rozumiem że idąc twoim tokiem rozumowania, nawet jeśli draft ukazał by się o północy w sobotę to gracze musieli by zmieniać rozpiski na turniej?

p.s. Kowalu mnie najbardziej śmieszy że na forum ETC twórcy nowego drafta pytają kapitanów czy ten draft może już być poddany pod głosowanie i stać się Final Draftem czy jeszcze chcą jakieś zmiany :)
No i masz rację że mogli się wstrzymać choć ze 2 tygodnie do pierwszych turniejów nowymi Emp :)

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

White Lion pisze: No i masz rację że mogli się wstrzymać choć ze 2 tygodnie do pierwszych turniejów nowymi Emp :)
Potrzebujecie 2 tygodni na ogarnięcie, ża na SLOS 3 działa + 2 steam tanki są przegięte w kosmos i nijak się nie mają do ograniczeń pozostałych armii?

Awatar użytkownika
Coobe
Pseudoklimaciarz

Post autor: Coobe »

Wydaje mi się że Steam tank 0-1 :wink:

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

3 działa i 2 ST nie wchodzą nawet bez nowych ograniczeń Empire ;)
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

White Lion pisze:Rince, to nie jest tylko moje podejście.

Od jakiegoś czasu organizujemy turnieje pomiędzy naszymi 4 miastami i nie wprowadzamy nowych zasad na kilka chwil przed turniejem. I nie ma tu znaczenia co to za zmiany. Tak samo traktujemy nowe AB, uściślenia czy drafta euro.

Tak samo było przed poprzednim, pierwszym turniejem z serii 4CT.

Rozumiem że idąc twoim tokiem rozumowania, nawet jeśli draft ukazał by się o północy w sobotę to gracze musieli by zmieniać rozpiski na turniej?
Nie no spoko, wasz turniej, wasze zasady. Mnie to nie przeszkadza, po prostu myslalem, ze wszyscy beda chcieli grac juz na nowy draft. Jednak 2 dni na ewentualna zmiane rozpiski, a te 7 godzin przed turniejem, ktore podales za przyklad, to jednak spora roznica :)

Nevermind i tak bedzie fajnie. Od Bialegostoku zagralem raptem kilka bitew, bo mialem dziki zapierdol w pracy, takze ciesze sie z tego wypadu do Kielc.
Obrazek

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

w takim razie zapraszamy gorąco :)

Apel do graczy z wolnym czasem jutro.

Od 16 ustawiamy stoły.
Każda pomoc w noszeniu blatów i pudeł z makietami mile widziana!!

:)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A tak swoja droga, beda mapki z euro?
Obrazek

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Stoły miały być wzorowane na te z Euro, ale nie dokładnie takie same. Jeśli chcecie identyczne, to myślę że nie będzie również problemu ;)
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

A to juz wasza decyzja, choc jesli macie taka mozliwosc, to mysle, ze byloby calkiem fest.
Obrazek

kowaljl
Chuck Norris

Eh 3 działa i dwa czołgi fajnie:) Ale nie, przyjade z dwoma czołgami, 2 armatami i 2 hellblasterami:) tak zeby sobie postrzelac :P:P:P:P:P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

4 maszyny :roll:

kowaljl
Chuck Norris

A czolg nie jest juz liczony jako maszyna:P:P:P tylko fakt ze dopiero w tym nowym drafcie:P naprawde wierzcie lub nie. Teraz imperium jest sporo ciekawsze mozna grac na rozne fajne sposoby:) ale naprawde dostało w dupe i mocno je sciagneli do sredniej. Czołg jest teraz fajny jesli chodzi o ruch, ale zdecydowanie latwiej go zniszczyc no i niestety jest nieprzewidywalny jak cholera. WE mnie wczoraj wsysneły do zera:P i nie mowie tego zeby pbrazic ta armie, nic z tych rzeczy. Po prosrtu zawsze mi sie dobrze z nimi grało a teraz nie mialem nic do powiedzenia. Zabrali mi wiekszość argumentow do nekania ich. A co najlepsze wydali olbrzymia i niezle zrobiona(ciezko opancerzona) figurke Gryfa która niema nawet AS 6+:P:P:P Niech zyje GW. Dla tych co nie wiedza to zabrali 6 z 7 czarow altarowi:) Mortarowi dali siłe 2 i podrozeli o 25pkt. a rakiety, ktore faktycznie mogły nadgrysc sporo obnizyli siłe z 5 na 3 :) Flagelanci sie zabijaja sami lepiej niz przeciwnik z nimi walczący:) wszystko podrozało a kawaleria która jak wszyscy wiemy jest mega kozacka w tej edycji nie kosztuje juz 24 tylko 22pkt:) Hip hip Hurra:) Wiec powtorze to jeszcze raz:) nowy AB dla mnie jest zajebisty i fajnie ze moge kazda bitwe grac calkowicie inaczej, ale obiektywnie imerium jednak dostało troche po dupie. Wiec nie rozumiem jak ta banda matołów po 4 dniach kiedy nie odbył sie ani jeden turniej w naszym kraju i sadze ze w wiekszosci równiez nie, juz zdecydowała ze trzeba imperium juz na starcie osłabic. Nijak sie to ma do premiery zajebistych VC, które były zajebiste fakt ze dostali również po dupie, ale nadal sa zajebiste a mimo wszystko przez dwa tygodnie było napisane : dajemy czas zeby ludzie pograli nowym AB i potem zdecydujemy co z tym robic. Wyglada na to ze imperium jest sporo lepsze wiec sie bojcie:P:P:P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

zapomniałeś jeszcze dodać, że steamtank ma mniejszego tafa, bodajże 6 :P

kowaljl
Chuck Norris

Phi i tak jest mega przekokszony i wciaga kominem 30 dowolnych wojow z Wochu wiec obnizenie z T10 do T6 wszyscy uznaja tylko za nic nieznaczący szczegoł:P

ODPOWIEDZ