2600tk
2600tk
Zostały pkt... co dac ? Przyciac luki i dac 3 carriony/latanie dla liczki/5 ciezkiej kawy/chariota...? Zgodne z tym co obecnie obowiazuje tzn. draft numer 2(?) ?
p.s-Rydwany lepiej 8+4 czy 3x4 ?
Liche High Priest @ 235.0 Pts
Magic Level 4
Dispel Scroll
20 Skeleton Archers @ 130.0 Pts
Master of Arrows
Master of Arrows
4 Skeleton Chariots @ 220.0 Pts
6 Necropolis Knights @ 390.0 Pts
4 Necropolis Knights @ 260.0 Pts
3 Sepulchral Stalkers @ 165.0 Pts
Casket of Souls @ 135.0 Pts
Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts
Models in Army: 71
Total Army Cost: 2545.0
p.s-Rydwany lepiej 8+4 czy 3x4 ?
Liche High Priest @ 235.0 Pts
Magic Level 4
Dispel Scroll
Master of Arrows
Master of Arrows
6 Necropolis Knights @ 390.0 Pts
3 Sepulchral Stalkers @ 165.0 Pts
Casket of Souls @ 135.0 Pts
Models in Army: 71
Total Army Cost: 2545.0
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Według mnie 8+4. Ósemkę ciężej wystrzelać, a poza tym możesz się poblokować, bo cała Twoja armia ma rydwanowe podstawki i w pewnym momencie może zabraknąć Ci miejsca do manewrowania.p.s-Rydwany lepiej 8+4 czy 3x4 ?
mało sensowna ta rozpa, ja czasami mam problem w manewrowaniu 2#4 rydwanami, 4 rycerzy i dwoma świniami. Brakuje lighta bez którego rydwany są one use only, wpadasz zadając imp a potem giniesz w tej samej turze, bezsensu. IMO rycki sprawdzają się w dwóch konfiguracjach, dwie czwórki albo jedna czwórka plus sphinxy. Nie masz tytana który jest zajebisty. wywalił bym 6 ryckow, 4 rydwany i za to bym wstawił tytana, 4 lvl light, dwoch 1 lvl light, płonąca szmatę na jedne rydwany, muzyków wszędzie, przerzut miscasta na hierofancie, stability na malej liczce. Musisz jeszcze wywalić jeden łuk.
- Naviedzony
Ale wtedy ta rozpiska całkowicie zmienia swój wygląd. Daj takie rady, żeby komponowały się z wizją totalnego ofensu, który zaprezentował nam jej autor. Ja nie jestem przekonany, że to najlepsza możliwa opcja, bo każdy błąd w wystawieniu jest już nie do skorygowania.
- Naviedzony
Light faktycznie by się przydał. Albo chociaż jakakolwiek magia, bo bez boostowania ta nasza elita raczej nie daje rady.
Ja tam skladalem defens Light i tytan ... dla mnie to za duzo pkt. utopionych (szczegolnie masa liczek) .Jak dla mnie nasz lor wystarczy (jak dobrze kulnie na magie to duzy mag + casket chyba styknie ) .
Troche zmienilem i tak ns szybko (bo mam awarie kompa i brak AB) :
Duza liczka
skrol
2 x 20 lukow
czempion
8 rydwanow
4 rydwany
3 rydwany
2 x 6 Necropolis Knights
3 Sepulchral Stalkers
Casket
2 x klopa
Troche zmienilem i tak ns szybko (bo mam awarie kompa i brak AB) :
Duza liczka
skrol
2 x 20 lukow
czempion
8 rydwanow
4 rydwany
3 rydwany
2 x 6 Necropolis Knights
3 Sepulchral Stalkers
Casket
2 x klopa
Duża liczka i casket daje rade . Ja gram na takim połączeniu to przeciwnika szlag trafia że mam tak dużo kostek. Najfajniej jest jak dublują sie numery na kostkach mocy.
Daj znać jak ci poszło na tej rozpie . Nie grałem jeszcze "serferami" ( nie mam figurek ) jestem bardzo ciekaw jak oni daja radę.
Daj znać jak ci poszło na tej rozpie . Nie grałem jeszcze "serferami" ( nie mam figurek ) jestem bardzo ciekaw jak oni daja radę.
- Naviedzony
Najfajniej to jest jak rzucisz 2 i 2. Potem jeszcze 2 z Cascetu i dorzuty z Hierotitana. Ty masz 6 kostek nie licząc channelingu, a przeciwnik ma 2 kostki. Rzucasz dwa zaklęcia na 3 kostkach, dodajesz bonusy z Hierotitana i wróg nic nie może zrobić. Z bezsilnością patrzy na te dwie kostki w dłoni i obserwuje jak hydra obrywa z banishmentu z S:6, a Tomb Guardzi dostają Bironę.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Czanelingu nie będzie. Wygenerował już 2 kości na turę
- Naviedzony
Od kiedy to chanelling się liczy do ilości wygenerowanych kostek na turę?
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=100748
(...)Magic Restrictions:
- Apart from Winds of magic, an army may only use 2 PD/DD per magic phase. After an army generates the limit all the other extra dice are discarded. This includes channeled PD/DD. (...)
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Niestety euro czaneling też podcięło. Niedługo zdanie liderki na 2x1 zostanie zbanowane bo jest gięte